koirat

koirat
Vanttu, Håp, Rosso ja Suvianne

tiistai 10. huhtikuuta 2012

Hieno aamu


Ensi heräsin ilman herätyskelloa ja pirteänä kello kuusi. Päätin käydä ratsastamassa Hurraan ennen Sporttistreenejä ja heppa oli pöllö, mutta pätevä. (Epistolassa puolipiruetut, siksaksulun alkuja laukassa ja sarjavaihdot).
Sporttiksella treenikaverin vaikutus alkaa näkyä:D. Ensin Suvi treenasi viikonlopun torveilukohdat eli tein pyöritysradan. Jos sinne pyöritykseen mennään kahden esteen välistä, mun tulee päästää koira pikkaisen edelle. Muuten sanomalla hyppy (en yleensä sano estekäskyä) saan vahvistettua, että Suvi lähtee hyppäämään, vaikka itse olisin menossa jo seuraavalle ja pysähtyvästä ohjauksesta Suvi EI tykkää. Tämä pitää nyt takoa mun kalloon taas kerran. Meni aika hyvin. Tein mä sen kanssa vielä sylkkäriäkin, mutta kyllä se pyöritys on meidän juttu. Ja viikonlopun nollaradan suvituskohtaan, jonka yritin sylkkärillä, olisi sopinut persepyöritys parhaiten.
Se treenikaverin vaikutus näkyi eniten Håpin kanssa. Neljä pätkää! (ei siis 25 esteen rataa), ensin eteen lähetystä ja Juhan ohjeilla ketjutettuna. Hienosti ja hyvällä vauhdilla, pari kertaa vilkaisi Juhaa (joka meni seisomaan radan sivulle, eikä enää palkannut päästä) kuin kysyäkseen, saanko kohta namia (palkattiin kyllä narupallolla, mutta muisti saaneensa pallon luovutuksesta maksakakkua), mutta jatkoi silti koko tehtävän loppuun. Hieno pentu.
Seuraavassa pätkässä teki rengas-pujottelua. Laiton koko 12 keppiä suht suoraan alun jälkeen. Kerran renkaan välistä, ei yhtään keppivirhettä. Kohtuu vauhti.
Kolmannessa pätkässä putkelta päällejuoksuun. Olisiko mennyt joka kerta oikein (ja helpotin Niken jälkeen esteen sijoittelua, eli tein pennulle onnistumisen mahdolliseksi!). Kohta mun täytyy treenata enemmän itsekseni, etten vaan muutu analyyttiseksi ja koiraa motivoivaksi liikaa:). Jäi ihan sairaan hyvä fiilis, kun Håp meni innokkaana ja tuli niin paljon enemmän onnistumisia kuin epäonnistumisia!!!
Jotta ei menisi ihan liian aurinkoiseksi, vikalla pätkällä oli ohjelmassa tokon avohyppy. Ja eipä osannut istua yhdellä käskyllä. Siirrettiin tehtävä pelkäksi seiso-istu tempuksi ja eipä meinannut sujua tämäkään. Muutamalla toistolla tajusi vähän. Lopuksi kerran seiso-istu-hyppy-sivu. Ok. Kotona tein myöhästyneellä aamuruoalla kauempaa seiso-istu ja nyt joka kerta oikein.

Ja tilasto pääsiäiseltä. kuusi rataa. Vain yksi nolla (ja sekin suvituksella). Yksi esteen ohitus etten huomannut-hyl. Yksi suvitus ja väärinpäinhyppy-hyl. Kieltoja tuli kolmella radalla, yhdellä hyllyradalla lisäksi eka rima ihan sekaan hypäten. Jokainen kielloista tuli pyörityskohdista... Ei kontaktivirheitä (viisi agirataa). Yksi puomin alastulo kyllä ainakin huono. Ja ehkä rehellisesti mietittynä kaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti