koirat

koirat
Vanttu, Håp, Rosso ja Suvianne

torstai 31. toukokuuta 2012

viimeistelytreenejä

...ja ne jatkuu. Lentsulassa päähuomiot
- sivulle tulee paremmin
- seuraamisessa vähän irti, mutta kontakti parempaa
- nouto hyvä
-maahan pitää mennä nopeammin, ei "tipu"
- seisominen liikkeestä ok, mutta stopit luoksetulossa huonot. Nyt ne tehdään pallonheitolla kierroista ja luoksetulot pitkillä matkoilla
-hyppy oli luokattoman huono. Erikseen istumisesta paluuhyppyä ja itse hyppyä joko hyppynoutona tai lelua heittämällä
- kaukot jos mahdollista vielä hyppyäkin hunommassa jamassa. Nyt tehdään tuhat toistoa läheltä istu-maahan "hyppäämällä". Istu pelkällä sanalla kauempaakin.
Nämä muistui nyt mieleen. Ylppärijuhliiin henkinen valmistautuminen on väsyttävää, fyysinen jää huomiselle. Niin monta alle kuuden tunnin yötä takana, ettei se vähäinenkään kapasiteetti oikein toimi. Toisaalta tänäänkin ollut oikein hauska päivä, ja ostin matkalla kaksi kakkukupua, eli on tänäänkin jotain tehty.


Aksatreenejä Suvin ja Håpin kanssa Ellun kera. Omie oli ihan kone, Suvikin varsin pätevä. Håp nyt ei ihan loistanut. Joskin osasi niitä keppejä kyllä kohtuu kivasti. Olkoon nyt tokoässämmiin asti aksatauolla (ainakin lähes).

Illalla otin hallin pihalla hyppyä. Håpsukalla oli paljon virtaa ja meni hienosti frisbeelle ja hyppynoutokin toimi. Miniseuraamiset ja ma-istu läheltä. Kerran pelkkä istu kauempaa.Lopuksi päätöntä juoksemista Flown kanssa (sitäennen meni miljoonaa Suvin kanssa pellolla).

Oikein hauska päivä, riittäisköhän sen kertominen tarjoiluksi lauantaina?

maanantai 28. toukokuuta 2012

piknik

Töitä aamusta iltaan (joskus niitäkin pitää tehdä). Håp tehnyt pikkusisätokot ruokansa eteen ja osallistui illalla lasten luokan piknikille ja tuli junalla muksujen kanssa sieltä kotiin. Jos ei se koskaan pärjää missään harrastuskoirajutuissa, on se ainakin täyspäinen arkikoira. Taisi vain nauttia saamastaan lasten huomiosta.
Hurraa muuten oli aamuvarhaisratsastuksella jopa hyvä. Nostin tavoitteen ensi vuoden rataharkkoihin Interkakkoseen....

sunnuntai 27. toukokuuta 2012

lahjattomat treenaa

... ja tosi lahjattomat monta kertaa. Håp aloitti aamunsa ansaitsemalla ruokansa tokotreenillä. Ei osannut kaukoja ja lopulta mulla meni hermot. Työnsin pyllyn kerran maahan rumasti ja sen jälkeen joka istu komennosta juoksi karkuun. Ei siis kovin toimiva systeemi. Pieni tauko ja uudella, positiivisemmalla asenteella takaisin treenaamaan. Palkkasin kaiken, melkein jo sen kun katsoi mua. Ja palkkana possunfilettä. Positiivisempi asenne toimi, teki tällä kertaa kaukot aika kivasti noin metrin päästä. Teimme kaikkea muutakin ja muu toimi jo aamutreeneissäkin.
Tämän jälkeen vielä pariin tai ehkä kolmeenkin otteeseen pikkusetit. Kovin pitää itse olla innostunut, että saa tuon Hopsukankin innostumaan. Ja ei saa sanoa rumasti... (miksi, voi miksi mä en tehnyt Hertan kanssa tokoa????, riiseni ei tarvi psykologiaa). Mutta teimme siis niiden ahdistuskaukojen lisäksi ruutua (tästä tykkää), noutoa (heitto välillä hukassa ja kerran ei tuonut sivulle), luoksetuloa stopein (aika hyvät tänään), liikkeestä seis koko liikkeenä kerran ja monta kertaa seisomaan suoraan ja mä tallustelin ohi ja takas, seuraamista (ei ole oikein hyvä).
Illalla vielä Suvin agitreenit (Tampereen pujottelukohta, tänään en saanut virhettä vaikka kokeilin eri variaatiot). Mutta sain toisenlaisessa ex tempore kohdassa Suvin ampumaan putken sijasta hypylle x kertaa. Ja keinulla täräytti kerran toisen etujalkansa (mulla oli namit valmiina, kun treenasin itsenäistä keinua mun ollessa kaukana takana). Kertaalleen Nadja kommentoi meillä olevan Suvin kanssa keskinäinen kiljuntakilpailu... (tämä siinä ampuu mihin sattuu kohdassa).
Håp teki jotain pientä, kepit paremmin vaikka ei virheettömästi sentäs. Hyvin ampuu frisbeelle, voikun menisi sillä vauhdilla muutakin. Keinulla kokeilin paukauttamisen palkkaamista jo siitä kun aloittaa painamisen alas. Nopeutti ehkä keinuakin?
Ja lopuksi tokohyppyä. Palkkasin pari kertaa sen istumisen. ja sitten jätin vinoon muutaman kerran istumaan ja piti hypätä takaisin. Hyvin osasi.

Kaiken treenaamisen lisäksi Håp päätti lähteä joko paimentamaan kanadanhanhet rantaan takaisin tai hakemaan lintupaistia. Metrin päässä linnuista (oli aika kaukana rannasta silloin) tuli pupu pöksyyn ja ui takaisin rantaan ilman lintuja :D. Linnut eivät olleet moksiskaan. Lisäksi kunnon metsälenkki ja pikkupeltorallattelut. eiköhän taas nuku hyvin.

Alla olevassa kuvassa tokopentujen agiäiti kokeilee millaista siellä ruudussa on maata könöttää. Hyvin sujuu!




lauantai 26. toukokuuta 2012

häirikkö

Olemme hurjan taitavia Håpin kanssa. Saimme kait jokaisen joukkueemme jäsenen suorituksen häirittyä. Ja ihan meidän perussetillä!
Eli meillä oli joukkuetreenit. Hyvä oli treenata, noin varovaisesti arvioiden en tämänpäivän perusteella ihan laita joukkuettamme kirkkaimpien mitalitoiveiden joukkoon! Mutta oli meillä kivaa ja sain muutaman kivan kuvankin.
Håp teki oikeastaan kaikki avo liikkeet. Palkka noin keskimäärin joka toisesta ja kaukoissa helatiden (jos oli aihetta). Liikkeestä maahan hyvä, paikallaanmakuu hyvä, liikkeestä seis kääntyi hieman mun mennessä taakse, noudossa heitin kapulan kehänauhojen ulkopuolelle ja ei heti löytänyt. Luoksetulo Håpiksi hyvä. Hyppy ei lähtenyt heti, pitää viritellä siihen ja tehdä nyt ensi viikolla useampi hyppy. Vaikka sitten suoraan palkalle. Kaukot on ahdistus, nyt koitan keksiä miten saisin sen tarjoamaan sitä istumista. Ja tyhjennän sen anaalit (veti peppuaan tänään, mökillä ja ilman hanskoja en suostu :)). Seuraaminen saisi olla tiiviimpää, mutta ei ollut kait ihan huono? Muut eivät olleet ihan niin taitavia häiriköimään, eli Håp ei häiriintynyt juurikaan muista.
Laitetaan kuvia myöhemmin.
Suvin kanssa pitäisi nyt laittaa ylös muutama treenattava asia
- keppien päässä valssi ainakin
- 180 asteen ja 360 asteen pyöritykset tai käännökset
- pikkaisen kontaktien vahvistamista

Suvi ei juurikaan ole treenannut. Teki kotona tänään Håppia paremmin ne kaukot... (siinä vieressä oma-aloitteisesti. Joskus musta tuntuu, että Suvi vaan on parempi koira ihan kaikessa!).






 Nämä kuvat ovat siis tokotreeneistä..Yllä olevassa kuvassa mukana noutokapula. Håp haki sen ihan itse ja rallatteli... Ja kuvissa mukana vähän joukkuekoirien kavereitakin (Nadjan Flow pentu, Vuokon setteri. Sheltti on Hippi ja ruskea bc Tiinan Miilu).


perjantai 25. toukokuuta 2012

ahdistus

Jos olisin ahdistukseen taipuvainen, Håpin hukkuneet kaukot aiheuttaisi ahdingon. Niitä ei enää ole.
Ei ollut alkuun tänään Sepon ageissa päällejuoksuakaan, ja keppiosaaminenkin on hävinnyt. Minkäs teet.
No kisat lähestyy. Suvi toimii, riittääks se?

tiistai 22. toukokuuta 2012

pingpong

Mun pää on kuin pingpong, kun yhteen päivään mahdutetaan kolmen päivän asiat. Idan käsi operoitu. Jorvivisiitti tänään 12 tuntia, tai eivät operoineet vaan laittoivat murtumalinjan paikoilleen nukutuksessa. Loppuodotus, kun Jorvin it-systeemi nurin ja eivät nähneet rtg-kuvia. Tämä oikeasti jo vähän nauratti :). Olimme siellä siis Mikan kanssa vuorotellen kaikissa mahdollisissa väleissä.
Kivoja töitä myös vähän joka välissä.
Turussa agilityreenit. Koska pää on pingpong, en edes oikein enää muista mitä mun pitäisi muistaa. Suvin kontaktit ehkä treeneissä hitaammiksi, että siellä kisoissa ne ottaa. Håpilla voi sitä lurea kokeilla keinulla. Kepeillä ei palkkaa päässä vaan vaikka seuraavan esteen jälkeen ja älä huomauta joka virheestä, ettei vauhti lopu. Kontakteilla taas paljonkin etupalkkaa. Saksalaisen tekniikkaa (älä tee leikkivalssia vaan jatka kokoajan rintamasuunta menosuuntaan)- tämä kummallakin. Hupaisa putkihärdelli neliössä neljä putkea, jotka mentiin miten sattuu. Håpilla toimii niistot, Suvilla en edes yrittänyt. Varmasti muutakin, ei tuu nyt mieleen. Kiitos Jaakolle, kivaa oli vaikka osa opeista valuikin tänään liukasta hanhen selkää pitkin kankkulan kaivoon... Håp taisi kääntyä aika hyvin.
Töitten jälkeen käväisin tallilla viemässä lääkkeitä. Sain kuningasidean kävellä Oittaalta "oikoreittiä" viemään Rosson trimmattavaksi. No arvata saattaa, että eksyin. Onneksi löysin takaisin autolle paimenien kanssa ilman ongelmia, saivatpahan kunnon iltalenkin. Ja Rosso on nakupelle. Ylppärikutsut osittain edelleen lähettämättä, tänään sentäs kirjoitin muutaman.... Jossain välissä pesty pyykkiä ja kitketty pihaa. Vähän vähemmän voisi ehkä päivässä tehdä.
Ja en saa Håpia tekemään niitä kaukoja kaukaa. Tänään oppi sellaisen hyppään takajaloille seisomaan ja siitä istu, jos olen lähellä. Persoonallinen tyyli? Ja koirilla on nyt ruokaa.

maanantai 21. toukokuuta 2012

kilpaileva tokovalmennus

Hansku sai paikan tokokisoihin ja oli lähtenyt Masalaan treenaamaan. Paikalla ei ollutkaan kukaan ja samalla hävisi jonnekin Leon tokotaidot. Musta on upeaa, että näillä taidoilla kasvattaja voi olla avuksi??? Eikun meidän pihalle treenaamaan. Ei niistä treeneistä sen enempää, Hansku perui paikkansa ja odottelee kesäkuun alkua...
Meidän perheen koirista treenasi tänään Hertta paikallaoloa Leon kaverina. Sillehän ne treenit onkin tosi tärkeät. Oli Hertan elämän toinen paikallaanmakuu. Meni maahan ja pysyi ehkä 30 sekuntia. Mutta oli tosi tärkeän näköinen koko sen ajan. Muuten mulla on aivan liikaa hommia just nyt ei vaan mitään kunnollista ehdi. Koirien sapuskakin oli loppu, söivät asiakkaalta saatuja pehmopusseja ja lazikazia (jäi Manun viimekertaisesta puolen vuorokauden visiitistä).
Yhdellä tallilla tänään koirat (Håp etunenässä) yrittivät tehdä lemmikkikanista kanipaistia. Muilla talleilla metsästysHåp juoksi tarhoihin nippasemaan hepoja nenästä. Yhden siilin pyöritti kotimetsässä taas metritolkulla eteenpäin.Pitäisi treenata jotain hyödyllistä. Meinasi vain mennä hermot, kun yritin nopeaa istumista sisällä kauempaa ja toljottio taas idiootin näköisenä ekalla yrityksellä ja ei noussut ylös.

sunnuntai 20. toukokuuta 2012

Tampere

Vieläkään en jaksa treenata edes Håppia, mutta onneksi lähdin Tampereelle. Idan murtumaepisodi, joka vieläkin kesken vähän sotki viikonlopun aikatauluja.
Tampereella hyvää oli, että hoksasin etten osaa kepeillä valssia edessä. Laitetaan treeniin (ja tuli heti treeni-intoa, kun hoksasi jotain mitä voi treenata!). Hyvää oli myös, että vika radalla (joka oli kohtuu vaikea ohikuljetuksineen), sain Suvin hyvin mukaani eikä ollut väärille esteille menossa. Se, että ei ottanut puomin kontaktia ei ollut hyvä asia, mutta niitä sivuvalssejakin voi nyt sitten treenata.
Hyppärin voitti. Oli minusta hidas ja kyseli kovin mennäänkö putkiin, mutta taisi muut nopsat koirat saada virheitä. Ei siinä pitkiä kaarteita kait ollut, mutta jotenkin vain tuntui tököltä.

Ja hienoa on, että Pörje saanut avosta ykköstuloksen ja Spes alokasluokasta saman. On Suvi periyttänyt hienoja tokogeenejä! (ja pennut saaneet aikas taitavat kodit, mutta sitä ei kuuluteta ihan yhtä isolla äänellä:D). Kuvassa Leo, joka saa nyt esittää Spesiä, kun ovat niin saman näköiset...

Lisäys: illan pimeinä tai ainakin hämärinä tunteina tein vielä vähän pihahommia. Håp alkaa olla kovin touhuissaan, kun ei ole saanut tehdä mitään kunnollista moneen päivään. Toi frisbeetä niin monesti, että innostuin pikkutokoihin. Olipas mukava tuo pennelin asenne! Tuolla draivilla kun oppisi tekemään, voisi tuosta tullakin jotain. Ja epistolassa oli seuraaminen, maahanmeno, seisominen seuruusta, stopit ja kaukot. Mutta kaikkia kait vain kerran ja niitä nopeita istumisia monta kertaa. Paranoo...

lauantai 19. toukokuuta 2012

kotona

Borta bra men hemma bäst.
Kivaa oli lasta, lapsen hostvanhempia ja isoa kaupunkia nähdä.Vaan on kiva olla kotonakin!. Hetkellinen en jaksa treenata moodi. Eilen tein Håpilla jotain pientä, tänään en jaksa edes lähteä agilitykentälle Suvia vääntämään. Huomenna ois kisat ja ei oikein huvita sinnekään lähteä? Kumma.

Heppa ratsastettu. Elsakin meni ja teki pikkuhyppyjä Hurraa ei kyllä ole  mikään estelupaus. Kolisuttelee pikkuhyppyjäkin ja yhtään ei ahdista, helposti kolauttaa seuraavallakin hypyllä. Toisaalta menee mieluusti. Eipä tartte kieltoja pelätä.

Håp on aika rasittava, kun mä olen pois. Oli taas unohtanut sisäsiisteyden, tuhonnut vaikka mitä ja karannut pihalta useamman kerran. Ärsyttävä. Mutta eilisen kotiinpaluun jälkeen taas pikku herran enkeli.


tiistai 15. toukokuuta 2012






Nonniin. Kun lentsikassa joku vika ja ei päästä lähtemään vielä, voi päivitellä blogia. Lentsulan jälkeen on Håp tehnyt nopeutettuja istu ja maahan menoja. Paranee. Mutta mikä oli ihan super tänään oli kierrosta tehty stoppi. Nopea käsiliike ja koira pysähtyi ihan seinään!!! Sai pallopalkan.
Vielä ehdimme tänään Hanskun ja koirien (Hertta jäi kotiin, parani taas kipulääkkeellä ja söi eilen perheen kana-aterian uunista. Kilo kananluita ja yöllä monta vessakäyntiä vaativan haukun säestämänä. Vanharouva haluaa nopean palvelun ulos pyytäessään.) Sorlammille, josta kuvat.Leo ja Håp ainakin juoksivat muutaman kilometrin verran ja kovaa.

Nyt täytyy muutama päivä pärjätä ilman hauvoja. Håp saattaa päästä Sadun kanssa mölleilemään huomenna ja ehkä Hanskun kanssa ulkoilemaan torstaina. Ja Jaakko ehkä osaa pitää ovet kiinni, etteivät karkaile pitkin Espoota.








sunnuntai 13. toukokuuta 2012

Vielä, jos muistaa

Irtokarkkihumalan jälkeen ei oikein muisti toimi. Mutta illaksi ajoimme Hanskun kanssa Lentsulaan.
- Häiriötreeniä Håpille, lapset vaikka käskyttelemään ja tekemään muiden koirien kanssa.
- maahan meno nopeammaksi, ensin koira edessä
- myös istumisessa haluan sen "hypyn" ylös. Käsiavulla ihan läheltä ja palkka nopeasta suorituksesta
- noudossa sano sille koiralle odota, ennenkuin sanot olevasi valmis
- tee välillä parikolme liikettä putkeen ennen palkkaa
- hypyssä pitää saada innokkaammin lähtemään, pallonheitto ok
- stopit kierrosta palloa heittämällä ja mulle nopsa käsiliike tähän

Kiitos, oli taas kivaa tämäkin laji.

Kotiintullessa Hertta sai taas jalat petti kohtauksen. Sai kipulääkettä ja menen kohta katsomaan, tokeniko. Taitaa olla se vika mihin tuo vanhus menee. Oli kyllä viiden kilsan kävelyllä päivällä, ehkä siinä oli vähän liikaa.

lauantai 12. toukokuuta 2012

Jyväskylä

Laitetaan vielä kuva Idan tekemästä Suvi esitelmästä koulussa. Posterista käy ilmi kaikki tärkeä. Kuten bc:n rotuominaisuudet (paimenkoiria), Suvin luonne (itsenäinen ja helppo kotikoira), saavutukset (monta voittoa), muut meriitit (kaksi pentuetta, joista molemmista harmittavasti kuollut yksi pentu- tämä siis lukee myös tässä esityksessä). Hieno oli!

Vähän kutistettu toptiimileiri (halusin äitienpäiväksi kotiin ja tulin tänne tunti sitten sotkuiseen taloon-melkein lähdin takaisin J:kylään).
Eilen knock-out kisa. Aika turhanpäiväinen noinniikuin valmennusleiripuolelta, mutta muuten hauska. Håpkin meni, oli ekalla yrityksellä muuten pätevä, mutta ei osannut keppejä. Toisella yrityksellä irtosi kivasti.... (eikä vieläkään osannut eka kerralla keppejä:)). Ei muuten osannut niitä keppejä joka kerta tänäänkään, kun menin sillä lounastauolla. Teki kuitenkin monta muuta asiaa kivasti, 60 senttisistä hypyistä tuli välillä ali. Lisäksi Håp teki hauskatokoa, kun löysimme tenniskentän vierestä tennispallon. Luoksetulon stopit on tosi löysiä, nyt sitten heittelin sille palloa terävöittääkseni niitä. Seuraamista muutama askel ja jotain muutakin pientä. Muuten Håp on kiva matkakoira, nukkui toisella sängyllä onnellisena pää tyynyllä Suvin nukkuessa lattialla.
Suvilla tänään Juhan ja Jarin treenit. Nyt ei saatu Jarin radalla draamaa aikaiseksi. Pakkovalssiin ohjasin monta kertaa huonosti ja meni pitkäksi tai jopa putkeen monesti, täytyy olla niissä huolellisempi. Nollalla lopuksi.
Juhan radalla saatiin ahaa elämys. Jos sanon sille ennen pyöritystä Suvi, pidän katseen koirassa ja käden matalalla ja vielä sanon hyppy- ei tökkää ollenkaan. Nyt täytyy vain muistaa kaikki tämä. Juhankin rata aika kivana nollana. Radat oli ehkä helpompia tällä kertaa kuin viimeksi, mutta keskittymällä (ohjaaja siis)tuo kultainen äitikoira kyllä menee mukavasti tällä hetkellä.
Fysiikkatreeneissä tuli kehuja juoksutyylin paranemisesta!!! (kun aloittaa tarpeeksi alhaalta ja huonona- pienikin edistyminen huomataan:)). Todennäköisesti olen taas huomenna kipiä...
Päälle vielä mukava psyykkaussessio- antoisa vuorokausi. Mukava olisi ollut jäädä kylpylään lillumaan ja huomenna kisaamaan. Nyt vaan halusin enempi kotiin.

keskiviikko 9. toukokuuta 2012

suuret saappaat

Hurraa suoritti Prix St George radan illan rataharkoissa. Samalla tyylillä kuin treeneissä. Aika monta rikettä, mutta kiltisti teki mitä osasi :). Ihan melkein iski ratsastusinnostus.... (Luokka oli siis vaikeampi kuin meidän osaamistaso, mutta jostain ne kiksit pitää saada). Ei muuta kuin ratsastamaan ylämäkeen ja kootummalla hevosella. Domare jopa ihasteli hevosen temppujen osaamistasoa puutteelisesta kokoamisesta huolimatta. Ja kehui hevosen tekevän iloisen näköisenä temppunsa.

Ja toinen, joka astelee liian isoihin saappaisiin on Håp, joka oli valittu KKK:n tokoSM joukkueeseen. Hui. Rehellisyyden nimessä myönnetään, että pätevämmät eivät halunneet, mutta täytyy nyt tsempata, ettei nolata koko joukkuetta... Kiitos Lentsulle valaisevasta puhelinneuvonnasta.

Siinä ne. Håp treenannut eteenmenoa? juoksemalla toisen pennun kanssa pellolla. Isohko akitapentu, joka varmaan hajoitti kasvavat luunsa yrittäessään pysyä juoksevan bc:n perässä. Aamulla metallin nostelua, kiltti koira ei enää sylje sitä vaan tuo hyvin sivulle ja pitää. Kaukoja pikkaisen ex tempore esim. kesken leikin. Samainen akitapentu ihmetteli, miksi Håp repii hanskaa palkaksi- katseli aikansa ja yritti sitten haistella hanskaa ikäänkuin katsoen, voiko sen syödä. Aika söpö.

tiistai 8. toukokuuta 2012

tokopäivitys

Putkesta seis, putkesta maahan, putkesta istumaan. Seuraa ja heti kun meni kaksi askelta hyvin heitin pallon. Sivua ja jos tuli hyvin lensi pallo. Pari kertaa seuraamisesta stop pallonheitolla taakse.
Aksaosuudessa pikkuhyppyharkat, keinua, puomia, keppejä seinää kohti, tiukkoja käännöksiä putken jälkeen eri ohajuksilla. Tämä on Håpille vaikeaa. Suvi teki myös tiukkoja käännöksiä niin, että jatkettiin samaan suuntaan mihin menossa eli takaakiertona se hyppy siinä välissä. Ja viiden esteen välistäveto/takaakierto/serpentiini. Kaikki sekaisin, päätin aina ennenkuin lähetin putkeen mistä suunnasta mikäkin mennään. Välistävedoissa olin välillä myöhässä, mutta sain tulemaan välistä kutsumalla Suvi vaikka olin takanapäin.
Eilisistä Jaakkotreeneistä pitää muistaa vielä kuljetus. Suvi kääntyi hyvin vastakäsivedolla (kun ei oikein siihen saman käden vetoon tule).
Oho, aksapäivitys oli sittenkin pidempi:). Aion vielä tehdä puunkierrosta seuraa, puunkierrosta stoppi ja merkille lähetystä...

maanantai 7. toukokuuta 2012

ihanaa koirat, ihanaa

Eilisten tokottelujen jälkeen hyvät aksatreenit Niemen Anun johdolla. Håp teki saman radan kuin Suvi, tosin pätkissä ja 40 sentin rimoilla, mutta oli ekaa kertaa ihan samoissa treeneissä ja kivasti meni.
Tänään oli pikkaisen töitä ja senjälkeen Turkuun treenaamaan. Jaakko sai loppuviikoksi hyvälle tuulelle :). Suvi otti muutaman riman aluksi alas, mutta niin vain repäisi lopuksi 33 esteen radalla nollan! Ja mun pitäisi koittaa laittaa vaikka saksalainen niiden pakkovalssien tilalle edes joskus, toimi hyvin.

Suvin jälkeen Håp teki saman radan ja pääsi tokavikalle putkelle asti!!! Siis pätkissä, mutta aika pitkissä pätkissä ja ekaa kertaa radalla 55 sentin rimat. Hyvin hyppeli,Uskomatonta, että sen kanssa voi tehdä vaikka mitä ohjauksia ja lukee ne kaikki? Varmaan tipun täältä leijulandiasta kohta. Ja pikkuHåp mm. haki kepit, vaikka oli vaikeahko kulma ja pujotteli ikäänkuin ihan osaisi pujotella!

Ja joinakin päivinä sitä saa makeaa mahan täydeltä. Håp debytoi möllikisoissa Lohjalla. Mölliradaksi ihan haastava, pentu meni ihan kuin treeneissä. Ekalla yrityksellä (tämä laskettiin tuloksiin) yksi rima. Toinen yritys nollalla. Ei ollut kamalan noppee, mutta ei nyt ihan lapamatokaan. Ja osaa vielä kontaktit.... Mutta ei osaa sitä remmiä hakea kuin Suvi, eli molemmilla radoilla remmi jäi kisaradalle:D. Roti voitti- hyvä Satu, ollaan me vaan päteviä T&T tiimissä!!! ja Hopsukka kakkonen. Rotin A ei ihan valmis, ekalla aikamoinen loikka ja tokalla aika persoonallinen otan kontaktin sekä neljällä tassulla että varmuuden vuoksi kyljelläkin...

Jenkkityylisen agilitypäivityksen jälkeen pitkä puhelu Lentsun kanssa. Mä en saa irtokarkkeja ennen tiistaita, ja mun pitäisi tehdä sitäennen kaikki tokoliikkeet pilkottuna, ei yhtään kokonaista. Toko-on-kivaa projekti on aika vaikeaa. Mutta yritetään.

sunnuntai 6. toukokuuta 2012

toko

Jotain tarttis tehdä, että saisin tuon pennelin vireen ylläpidettyä loppuun asti. Kaksi viimeistä liikettä (kaukot ja hyppy) nollille. Muuten puoliok. Seuraamisessa saisi olla tiiviimpi. Luoksetulon stoppiin tarvittiin kaksi käskyä. Hyvä nouto ja liikkeestä seis ja ok tais mennä maahankin. Ei nyt ihan sitä tokointoa kasvattanut tämä kisa. Pitäisi jotenkin saada se pennulle kivaksi ja sitä mä en osaa.Mutta ei ole valmis mihinkään, missä häiriöitä. Tämä kisa käytiin täysin häiriöttömässä tilassa omassa hallissa.

Mutta kiva mökkiviikonloppu. Håpilla hyvät metsästysvaistot, lähti kaksi kertaa ajokoiramaisesti jonkun elukan perään ja palasi kieli vyön alla takas. Kohta aksatreeneihin, yes!

perjantai 4. toukokuuta 2012

kepit

Håp osaa kepit! Ei kyllä osaa hakea vaikeista kulmista, mutta menee kohtuu itsenäisesti riippumatta missä mä olen. Ja tarjoilee mieluusti sekä keppejä että puomia. Itse asiassa tänään jätti mm. putken viisi kertaa väliin ja kävi tekemässä sen puomin. Sai muuten itse jäädä kauas!! Samoin hypyistä ei nyt just ole niin väliä, mennäänkö niitä, jos kerran voi mennä kepeille. Kaikkea ei siis voi saada :D. Toivottavasti maanantain mölliradalla on vain keppejä ja puomiesteitä? (saattoi tosin lukea jotain ohjeissa, ettei kepukoita olisi ollenkaan...)..

Koska se ahdistava tokokoe on sunnuntaina on tehty niitä avo(kas) liikkeitä. Kaiken se osaa, mutta osaako olla palkatta, osaako ohjaaja olla nykimättä, ymmärtääkö ohjaaja puhuttua puhetta jne. jää nähtäväksi. Mennään uudestaan, jos ei sunnuntaina osata.

Ja Håpin huutaessa radan varrella Elsan mennessä Suvilla Sepon treeneissä (alkaa näyttää hyvältä, samoin Idan ja Rosson viipellys) kerroin pennelille, että sitten saa huutaa, kun menee nopeammin kuin äiti. Hiljeni heti. Kuvassa Suvi 7 viikkoa.
Hurraa ollut Jennyn kurssilla kaksi päivää (Tuusulaan kello seiskaksi molempina päivinä, ratsastus siis 7-8 aamulla). Aikainen lintu lieron nappaa? Meni melkein kivasti. Ensi viikolla reteesti ilmottu heppa pyhään yrjöön rataharjotuksissa!

tiistai 1. toukokuuta 2012

Vappukuvia

Mitään treeniä ei todellakaan tehty, paitsi omaa fyysistä sellaista risusavotassa talven myrskyn jäljiltä. Jos haluaisi, tuolla olisi muutama kuutio pöllejä pilkottavaksi myös. Koirien kanssa metsäilty ja Suvi on kertonut Håpille kaikki mökkielämän ihanuudet (Suvi rakastaa möksäilyä yli kaiken. Saa olla missä haluaa, nukkua päivisin meidän sängyllä rauhassa, kun muut on pihalla. Öisin voi nukkua halutessaan kuistilla lepotuolissa, pihaa voi kaivaa ja nurtsilla juosta. Välillä voi varastaa pöydiltä sinne unohtuneet sapuskat).
Alla kuvasaastetta vapunvietosta. Vastapainona suru-uutisille, olemme nauttineet perusjutuista.