koirat

koirat
Vanttu, Håp, Rosso ja Suvianne

perjantai 25. lokakuuta 2013

Tehoaamu

Että mä tykkään mun perjantaiaamuista.
Ensin koirien kanssa Sporttikselle 65 minuuttia meni. Rakensin radanpätkän, Suvi treenasi puomilta sivupyörityksiä ja vähän persjättöjä ja takaakiertoja 360 astetta. Sillä on joku "vika" nyt. Menee niin hyvin! Vanttu aloitti seuraamisella. Seuraavaksi Vanttu teki penen persjättöharkan. Ja välistävetoja. Nämä olivat eilen vaikeita, tänäänkin aluksi, mutta loppuun muutama onnistunut. Vanttu jatkoi rengastreenillä, tarvii lisää. Vanttuhan ei ihan ole se penaalin terävin kynä. Vauhtia on, mutta rengastakin on nyt annettu tarjota ainakin kolmesti. Kyllä Håp ainaskin osti idean aikoinaan aika heti. Vanttuliina paahtaa kovaa, milloin renkaan läpi, milloin siitä sivusta. Ei oo niin nokonuukaa Vantsukan mielestä. Tokohyppy hyvin lelulle, palauttikin sen lelun pari kertaa hypyn kautta. Sitten yksi seis, jumitus ja paluu vierelle. Seisoi vinosti, mutta seisoi!
Håp autosta ulos ja putkenpäänohitustreenit. Niistä tuli myös hypynohitustreenit ja puominohitustreenit, koska en ollut tajunnut pienen teinikoiran kykenevän bongaavan myös nuo ylimääräiset. Mutta meni Håpkin pienellä väännöllä. Ja sitten laitoin tehotreeniin ne käännökset. Tarttee kyllä näitä jatkaa. Mutta ehkä sain sylivekin myytyä? Muutama kontakti. Loppuun z ja metallileikkiä.
Vantulle vielä metallinoutoa. Sillehän on herttaisen yhdentekevää mikä kapula on noudettavissa. Samalla tavalla tuo melkein ja vain melkein sivulle. Mutta kivaa oli, ja mua ainakin nauratti, kun tekee pupua, menee maahan ja lopuksi heittää kapulan eteensä, ei anna mulle...
Ja sitten neiti "oppi" kepit. En jaksanut enää kolmatta kertaa tehdä niillä porteilla, vaan laitoin kuusi vinokeppiä tosi aukinaisena. Koska en jaksanut hakea remmiä autosta, meni heti ilman. ja meni hienosti! Ehkä muutaman kerran missasi jonkun välin, mutta käytännössä juoksi miljoonaa pomppien kujan läpi oikein. Vinokepeillä mennään siis jatkossakin. Ja vähän loppuun sitä lämiskää. Jos lämiskä maassa, ei tajua kyllä ollenkaan.
Ja Sporttikselta Hurraata ratsastamaan. Maastoilua koirien kanssa ja pikkaisen maneesissa. Tänään ei ollut ykkösvaihtopäivä, mutta sainpahan edes ridattua. Ja kokeilin mennä huvikseni ilman suitsia. Ei ihan heti osattu, mutta saan mä sen laukkaan ja raviin ja laajalla kaarteella käännettyä pelkällä istunnallakin...
Mä niin tykkään vapaapäivistä!!!

Ja eilen lapsilla Sepon treenit. Oli ei ihan niin helppo rata. Varsinkin Elsa ja Suvi oli ihan ässiä, Ansaesteiden ohi tuosta vaan ja upeita persjättöjä. Ida esitti myös hyviä pätkiä Håpin kanssa, joskin Hopsu nyt haeskeli noin kymmenen väärääkin estettä. Mutta jossain välissä Seppo on noille saanut aika monta tekniikkaa opetettua ja lapset olivat kyllä niin päteviä. Myös Leo Saaga ohjaimissa alkaa olla sikamakee. ja vielä hienompaa toki siinä, että Saaga on itse koiransa kouluttanut!


1 kommentti:

  1. Ja Håpin treeneistä unohtui mainita merkki/ruutu/keppi leikki. Meni aina oikein ja ruutuun IHAN keskelle!

    VastaaPoista