koirat

koirat
Vanttu, Håp, Rosso ja Suvianne

perjantai 27. joulukuuta 2013

Uusia kujeita

Tai ei mitään ihmeellistä, mutta seuraavan suoden tavoitteita.

Vähän jo aloitettukin nyt loman aikana.
1. Håp opettelee kääntymiset myös, kun olen kauempana esteestä. Lets face it. Mä en ole Luojan lahja pikajuoksumaailmalle. Eli en tule ehtimään kauniisti niiamaan joka esteen eteen ja kääntämään (näillä sylivekeillä kun kyllä kääntyy). Niistoja vahvistetaan myös. Ja Håp opettelee tulemaan käteen (se "kii"). Luultavasti jo näillä tempuilla saadaan monta yhden kohdan hyllyä nollaksi? Lisäksi kontakteja nopeutetaan (ovatkin jo parempia) ja intoa pidetään muutenkin yllä. Pieni epäilys mulla on, että pudottelisikohan se enemmän rimoja tällä hetkellä? Ei siis paljon, mutta silti enemmän kuin ei yhtään? Seuraillaan ja katsotaan, tarviiko sille tehdä mitään.
Håpin tokoura tarvii sen yhden EVL ykkösen vielä. Aika vähän treenattu nyt, pitäisi saada ilmottua joihinkin kisoihin, niin tulisi harjoiteltua. Ehkä Hopsulle sopiikin tälläinen ei tuhat treeniä päivässä systeemi (ollut niissä parissa ohjatussa treenissä viime kuussa tosi hyvä).

2. Suvi EI tee samaa kuin Håp. Meni eilenkin ihan sekaisin, kun kaukaa yritin varmistella käännöstä. Ottaa heti kiellon. Ja kun kääntyy joka tapauksessa, ei 7,5 vuoden ikäistä koiraa enää muuteta. Ja ei siis tarttekaan. Mutta sillä pidetään taitoja yllä ja annetaan vähän lepopäiviäkin. Ja vähän treenataan lisää meille vaikeita asioita. Eli keppien tosi tiukat takaaleikkaukset ja ne käännökset 360 astetta vauhdista. Ja nautitaan tekemisestä. Agi.fi:ssä oli julkaistu nopeimmat radat ja jos miettii kuinka monta tuhatta suoritusta Suomessa vuosittain tehdään, oli minusta aika hienosti, että Suvi oli päässyt kahdella agiradalla etenemään 5.44 m/s ja sijalle 18. En ehkä noin hienoa koiraa saa koskaan enää, eli täytyy nyt iloita sen kanssa menemisestä, niin kauan kun sitä menemistä vielä piisaa!

3. Vanttu jatkaa kokeilukappaleena oloaan. Eli saa tehdä lisää temppuja. Saa olla mun eka juoksukontaktikoira. Ei ehkä sittenkään starttaa tokossa 10 kuukauden ikäisenä vaan harjoittelee ensin. (Saatan muuttaa tämän mielipiteeni vielä). Mutta kyllä mun tavoitteet on ensi vuoden aikana saada se EVL:ään ja agiura siihen pisteeseen, että ensi syyskuun puolessavälin voisi korkata ykköset. Tokossa mennään vähän ehkä liikaakiin omien treenien varassa, en jaksa lisätä aikatauluihin mitään tokoryhmäpaikkaa. Ja ei se missään agiryhmässäkään ole, mutta niitä treenejä nyt tulee muiden koirien ohessa ihan tarpeeksi. Kait. Alkuvuoden tavoitteena noin konkreettisesti on opettaa kepit, ainakin helpoilla lähestymiskulmilla. Ja tehdä muutaman esteen ohjauskuvioratapätkiä. Saa opetella samaa kuin Håp eli kii:tä, kääntymistäkin (vaikka taitaa olla tätinsä kopio tässä) ja ehkä Vantulle tärkeintä "fokusoi eteen", ei kokoajan ohjaajan käteen. Ja tokossa pitää ottaa ohjelmaan "mennään yksin isolle kentälle". Ei muuta kuin koulujen pihoille ja parkkipaikoille reenaan.

Onhan tuossa. Rosso ei saa omaa tavoitelistaansa (pissi mahdollisimman monta puskaa, olisi Rosson oma tavoite). Hurraan kanssa tavoitteena voisi olla GP video. Eli kaikki liikkeet, mutta saa editoida, ei tartte tehdä peräjälkeen. (Lue: tee temppu, kokoa heppa uudelleen, ota muutama kierros vauhtia ja tee uusi temppu. Näistä sitten leikataan...). Mitään kisatavoitteita en taida vieläkään sille laittaa, kun aika ei anna periksi. Hurraa muuten muuttaa uuteen talliin helmikuun alussa, onhan siinäkin taas tavoitetta oppia uudet tavat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti