koirat

koirat
Vanttu, Håp, Rosso ja Suvianne

keskiviikko 15. tammikuuta 2014

Treenitty

Maanantaina Jaakon koulutuksessa. Jätin vielä Suvin treenaamatta, kun ykäsi uudelleen. Oiskohan sillä vähän ärtynyt masu, kun ei tunnu normi annoksia kestävän. No olen nyt sitten antanut useammin ja vähemmän kerrallaan (ja ajatellut tilaavani herkkävatsaisten sapuskaa. Kumma, kun Oriola ei ajatuksen voimalla sitä lähetä?)
Mutta Vanttu aloitti. Sehän oli lähes pätevä. Ei mennyt muuria (tais olla eka kerta), laitettiin verkko avuksi ja sitten meni monesti. Kesti persjättö/persjättö yhdistelmän - aika makeeta. Piti sitä vähän harjoitella, mutta silti. Ja Vanttu osasi Kaarinassakin kääntyä. Ja meni aika kovaakin. Tais Jaakkokin siitä vähän tykätä.
Håpin take home message oli (mulle siis): mieti mihin katsot. Håphan ei juuri kieltoa ota, se hypppää aina jonkin loogiseksi luulemansa esteen loogiseksi luulemastaan suunnasta. Eli harjoittele jo tutustumisessa, että mihin pitää katsoa saadakseen koiran haluamalleen hyppylinjalle. Eli mites se meni kontakti-lukitus ja vihje tai jotain sellaista. Siitä Hopsu on ihana, että jos ohjaan oikein sehän menee oikein. Kääntymisiä voisi harjoitella vaikka verkkojenkin avulla. Jakkonkin mielestä näyttää siltä, että potentiaalia kääntymiseen on, ei vain osaa joka paikassa. Yllättäen, jos rytmitin, kääntyi hyvin kauempaakin (sai siis hypätä hypyn ristiin) ohi ansaesteiden. Hyvät oli treenit, ei tuntunut turhalta ajella taas kerran pitkää matkaa tunnin treenien takia.

No tänään omalle hallille Timon treeneihin. Olin tunnin liian aikaisessa, eli ehdin ottaa Håpille ruutua ja tunnarin sekä hypyn. Meni ruudun sijasta kerran puomille, muuten aika hyvin kaikki. Z:kin tehtiin, istui myös seissin ekalla yrityksellä.Äh, unohdin luoksetulon.
Vanttu teki agia, vuorossa puomin alastuloa koko puomilla sekä pöydältä. Ei olluna hyvä tänään. Loikkii... Kepit ok, mutta jos laitan palkan valmiiksi, menee sinne eikä tee keppejä. Muutama ohjauskuvio, ihan ok. Vantun toko käsitti hypyn. Tänään se osasi??? (Koska eilen yritin kotitekoisesti sisällä ja siitä ei kerta kaikkiaan tullut mitään). Vanttu voi sitten kisoissa lähteä liikkurin, tuomarin tai kenen tahansa perään. Kun Jari tuli halliin kesken, sinkosi heti tervehtimään. Vantun tokossa myös ruutu. Ei oikein muistanut taputtamalla, laitoin sitten lelulle ja se hyvä. Seuraamista. Muuten menetteli, mutta ei istunut joka kerta. Liikkeestä seis hyvä, liikkeestä maahan ei mennyt ekalla eli ei oikein hyvä. Luoksetulossa plkkailin vain vauhdista, en ottanut liikkeenä. Anu kokeili luoksepäästävyyttä. Se on valmis?

Ja Timon rata oli ihan super Håpille. Eli ei osattu. Tai osattiin hienosti kepeille törkkäämällä ohi ihan vieressä olevan putken. Mutta ei osaa poispäinkääntöä "väärätä" puolelta. Mutta osaa törkkäsy/vaihda puolta. Eli vähän kuin knuutitus nurinpäin. Sitten iso treenin paikka on puomilta hypylle, kun hypyn vieressä putkensuu. Ja niin, että tullaan miljoonaa ja en ehdi sinne hypylle niaamaan. Eli pitäisi kauempaa saada ohjattua. Ja sille hypylle pitäisi saada myös kääntyminen tiukasti. Tässä riittää harjoittelemista! Ja noin mulle vinkkinä, että ne helpotkin esteet pitää ohjata. Taidettiin me vahingossa yksi kaarratusnolla tehdä, mutta enemmän hyödyllistä oli nämä monet kokeilut vaikeissa paikoissa.

Huomenna Naantaliin ja nämä nelijalkaiset jäävät lasten hoteisiin. Ei ehkä etene Vantun toko. Kuviakin olisi, mutta Elsa latailee varmaan blogiinsa videota, niin en saa laittaa musitikorttia.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti