koirat

koirat
Vanttu, Håp, Rosso ja Suvianne

lauantai 1. helmikuuta 2014

tokon kisatreenit

 Ennen tokotreenejä vähän jäällä kirmaamassa. Hyvin tulevat kahden perheen koirat juttuun keskenään (vaikka Suvi varmaan vieläkin haisee juoksuselle).

Kisatreeneissä Veikkolassa. Olipa hyvä harjoitus. Molemmat koirat vetivät koko kisasetin läpi. Håp aloitti. Paikkamakuut ekaksi. Makasi hyvin ja istui, mutta tarvi useamman käskyn maahanmenoon. Varsinaisessa treenissä aloitin seuraamisella. Palkkasinkin yllättäen heti seuruun ja Hopsuhan oli aidosti ilahtunut lihapullastaan. Olin tarjoituksella valinnut vähän haastavamman ohjatun. Kapula oli ruutunauhan edessä, ekalla meni keskelle, sitten oikealle (vasen piti hakea). Sieltä sitten haki minkä pitikin. Otin uusiksi, taas keskelle ekaksi, mutta yhdellä käskyllä korjasi ja haki vasemman.
Hyvä Z, heitin metallin tarkoituksella ihan vinoon-hienosti. Hyvä tunnari. Kaukoissa sain hyvän makuun alkuun (keksin laittaa välissä tekemään istu-maahan-istu tosi nopsaa ja tämä innosti kirjastonhoitajaa). Jumitti ekan vaihdon. Otin kaukot sitten uusiksi ja palkkasin ekan istumaan nousun (olikin ihan ok). Kokonaisuudessaan Håp teki aika hyvin ja sille sopi tälläinen ylllärimakupalakisa.

Vanttu oli parin tunnin päästä. Oli tehnyt ihan kympin paikkamakuun. Nousi istumaankin hypähtäen! Luoksepäästävyydessä saattoi pompata ja antaa pusun. Taas seuraaminen huonoa. Tähän sain lopuksi hyvää palautetta. Mä kävelen liian nopsaa (niin Satukin sanoo...), teen kaarretta ja käännyn pysähtyen. Kuulemma koiran vaikeaa seurata tällaista??? No kokeilin kävellä "kapean puuparrun" päällä ja kääntyä ulkojalalla. Ja oho. Vantun seuraaminen parantui heti!!! Hieno liikkeestä maahan, seisomisessa oli vähän kääntynyt taaksepäin (katsonut varmaan lentääkö pallo?). Hyppyyn lähti hyvin, mutta ei malttanut odottaa seisomisessa vaan teputti (ärähdin tästä, mutta teki tokallakin yrityksellä saman). Luoksetulo hieno ja kivalla vauhdillakin.

Todella hyvät harjoitukset tällaiset. Pitäisi ehkä malttaa jättää ilmoamatta useammin kisoihin, niin ehtisi välillä vähän treenatakin? Ja Hurraan uudestakin tallista löytyi maastoja, mihin voipi ottaa koiratkin mukaan. Happy!


Täytyy laittaa keäinen kuva Nallesta. Nalle on Suvin sydämen valittu. Suvihan ei anna Rosson astua, ei oikein kestä muitakaan lähellä, mutta Nallen kanssa olisi aina valmis tekemään uuden pentueen!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti