koirat

koirat
Vanttu, Håp, Rosso ja Suvianne

torstai 13. maaliskuuta 2014

sähköpaimen

Koirat ovat erilaisia. Mun kaikki koirat ovat saaneet tuta sähkölangasta. Suvi ja Rosso vaan varovat, jos sähkö napsuu. Tänään olin lähdössä koirien kanssa vikalla tallilla raviradan ympäri kävelemään. Olisi pitänyt mennä napsuvien tarhalankojen välistä. H ja V ilmoittivat ykskantaan, että eivät tule (olivat toki irti). No päädyin kantamaan Hopsun, Vanttu ei mahtunut syliin niin jäi tallin pihalle. Lenkin jälkeen löysin sen autosta häkistä. Hohhoijaa.
Lasten treenit, otin videotakin, pitäisi jaksaa ladata. Ihan kivasti menivät molemmat koirat tänään.
Suvi on laihiksella. Mä en käsitä miten siitä aina tulee noin paksu?? Oli eilen Piiralla ja oikealta puolelta juntturassa. No nyt saa taas vapaaviikonlopun, kun ohjelmassa on vain Hopsun tokot, ei muuta.
H on reenannut jokapäivä tokoa. Ohjattu oli hukassa, mutta kummasti treeni taitaa tehdä tehtävänsä ja tänään haki hyvin. Tai itseasiassa lähti hienosti vasemmalle, mutta himppasen turhan jyrkkään. Juoksi metsänreunaan ja haki pusikosta sinne syksyllä unohtuneen kapulan... Ja kuunteli heti perän käskyn lähteä oikeallekin. Tunnari tänään ja siinä on pätevä minusta. Z asentoja tehty jokavälissä ja jos taas jättää kisoissa istumatta, en tiedä mitä pitäisi tehdä. Kaukot ovat sellaiset liikkuvaiset, mutta kokonaispaikka pysyy samana. Kelvatkoon. Istumista ovat Vantun kanssa treenanneet ruoalle pari kertaa. Vanttukin pysyy, kun H vieressä. Ja seuraamista tehty ja stoppeja kierroista.
Suvi on tehnyt noutoa niin, että heitän kapulan kaikille. Suvihan ei sitä muiden anna nostaa, niin nyt tuo oikein hienosti mun eteen. Ei sivulle asti vielä. Samoin S on tehnyt i-m vaihtoja. On hidas niissä.
Ja Vanttu tekee seuraamista, tänään lasten rataantutustumisessa vähän agia ja tokon AVO hypyn. Tänään juoksi hyvin molemmat kerrat kontaktin läpi. Eilen oli ihan hakusessa.Nyt olen nostanut sen puomin alastulon yläpäähän ja päästänyt siitä hetsaamalla alas. Ei ole enää pyyhettä.Vanttusen vauhti vaan kasvaa kokoajan, saapi nähdä pärjäänkö noilla juoksuilla sitten joskus?
Ja Vanttu treenaa temppuja Trkmanin pentukurssilla. Uskaltauduin tänään laittamaan sinne meidän toisen treenivideon. On nyt oppinut sammakon pedin päällä ja vinhan pyörimisen alustan päällä, mutta vaan toiseen suuntaan.
Ja ilmat on olleet ihan super! Olemme koirien ja vähän Hurraankin kanssa viihtyneet metsäretkillä.
2 kommenttia:

  1. Håpin velikullalla oli myös ongelmaa aikanaan zetassa istumisessa.. Meille auttoi selkeästi se kun vaihdoin oman kävelyni hieman rauhallisempaan tempoon.. Istumismörkö pysyi piilossa aina treeneissä, mutta kun koitti koe mörkö oli aina asemissa..��

    VastaaPoista
  2. Täytyypä koittaa su muistaa rauhallisempi askellus... Kyllä me taidetaan sellaista tuuriakin tarvita, että se vika ykköstulos sieltä tulisi. Terkkuja Spesmurulle, oli niin huisin pätevä viime videolla, minkä näin, että vieläkin tulen hyvälle tuulelle!

    VastaaPoista