koirat

koirat
Vanttu, Håp, Rosso ja Suvianne

perjantai 11. huhtikuuta 2014

kovaa ja kauas

Taitaa tulla runninkien hautajaiset. Montakohan kuukautta olen koittanut opettaa Vantulle osumaa, lämäsyä, juoksua pyyhkeen läpi, kehikkoa. You name it, kokeiltu on. Ja nyt on varmasti pari kuukautta koitettu yhdellä systeemillä. Ei suju. Ja aamulla sitten loppui usko, että ikinä sujuiskaan. Tuli sen puomin alastulo-osan tuhatta ja sataa ja loikkasi jo puolimetriä ennen kontaktipintaa ja liisi JOKA kerta yli kontaktin. Tai jos karjuin GOGOGO tarpeeksi rumasti ja ei ollut lentävää tai odottavaa lelua, tuli sellaisella ravintapaisella selkänurinpäin möngerryksellä kontaktin läpi. Eli lennosta päätin muuttaa 2on-2offiksi. Pari kertaa siitä sivusta tekemään "touch". Ja sitten voikin jo mennä koko puomia? Ja meni ekat kaksi kertaa hienosti oikeaan asentoon. Vauhti nyt ei ollut kova sillä puomilla, kiiihdyttää kyllä vähän loppua kohti ja pysähtyi ekaksi hyvin. Piti sitten toki kokeilla se kolmas ja neljäskin kerta, milloin jo juoksi läpi pysähtymättä.... Mutta nyt mä voin kuiski juoksuttaa puomia eikä tartte oottaa sataa vuotta, että saisi nostaa puominpalaa ylöspäin. Nih.
Keppejäkin tehtiin, taitaa jo vähän osata. Vois mennä kovempaa, mutta ei se nyt ihan huono ole.
 Ruutua ei tänään löytänyt ollenkaan. Eikä pysynyt tunnarissa (hakee vaan omaa) paikoillaan mun kääntyessä. (ei se oikein pysy lähdössäkään).Tai laitoin mä kasan palikoita sinne metrin päähän lopuksi ja haetutin sen oman yksinäisen. Hakee ja puree sitä kapulaa. Koitin sitten nostatuttaa yhtä kapulaa ja vaihtaa sen palkkaan ennenkuin ehti puruliikkeet alkaa. En tiiä auttaako tää. Tokohypylle tartti kaksi tai kolme käskyä. Mutta osasi poikkarit, alenit, takaakierrot, lähetykset, viskin. Eli edes jotain. Ja osasi muuten sen suoraputki, edessä toinen putki ja pitää kääntyä sen putkenpään ohi! Ja kun kerta tätä tehtiin, laitoin sitten samalla putkijarrua ja kääntymistä, luonnonlahjakkuus tai sitten olen joskus tehnyt ja en muista enää. Renkaasta ekalla välistä, tokalla ok.
Timanttitalentin jälkeen Håp. Ihan ässä niissä poikkareissa ja sylkkäreissä. Ja ihan onneton siinä suoraputkitehtävässä. Meni varmaan kolme kertaa ensin väärään päähän. Kerran oikein. Tein muuta välissä ja taas paahtaa korvat luimussa suoraan putkesta putkeen. Koitin asentaa "käsi" sanaa. Kokeilin "kii:llä". Ehkä hoksasi, ehkä ei. Jää nähtäväksi. Putkijarrun nyt jotenkin muisti. Puomi kait kerran ja Suvi peliin.
Putkitehtävässä ei mitään ongelmaa. Mutta ne hiivatin poikkarit. Kai meiltä molemmilta valui kuola ja räkä suusta, en tiedä kumpi karjui enemmän. Jokunen onnistunut, lisäsin puomin ja ihankuin alusta olisi aloitettu. Ihan hitokseen vaikeaa.
Aivojen laittoa narikkaan ja kolmen kilsan juoksu/kävely lenkki jäähdyttelyksi. Kotiin ja pari pitkään roikkunutta rästipaperityötä. Sieltä messuille ja löysin itselleni mekon Saaran ylppäreihin. Ja saunaan vesikipon.
Huomenna Vanttu pääsee elämänsä ekoihin agikisoihin. Luokkana supermöllit.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti