koirat

koirat
Vanttu, Håp, Rosso ja Suvianne

sunnuntai 14. syyskuuta 2014

Kisaura korkattu

Ja ristiriitaisin tuntein. Vanttu on makee. Irtoaa ja kääntyy ja kyllä, tämä kaikki samassa paketissa. Ja näin siis myös kisatilanteessa. Mutta. Mähän olen toki treenaillut varmaan jonkun mielestä paljonkin. Aiemmilla koirilla olen tehnyt paljon rataharkkaa ja paljon kaikkea muutakin. Mm. kepit on aloitettu aikaisin ja niissä epiksissä on ravattu monta kertaa ennen kisaiän alkua. Ja Vantun kanssa halusin sitten kokeilla eri systeemiä. Tehdään, mutta pikkupätkiä. Kepit vasta kunnolla aloitettu yli vuotiaana. Ja paljon on vaan lähetetty esteelle viereltä ja tehty pikkupätkä siihen. Ja mitä tällä treenimetodilla saadaan aikaiseksi 18 kk:n ikäiselle koiralle? No menee kovaa. On estehakuinen ja silti kuuntelee ohjausta. Ei osaa itsenäisiä keppejä. Ei osaa lähtöä. Ei itseasiassa osaa niitä keppejä edes ei itsenäisesti... Menee niin kovaa, että en ehdi. Ja kun en ehdi, menee väärälle esteelle. Kun kiihty, tulee helposti rima. Ja rima tulee, jos yhtään häiriköin esteen päällä. Ei osaa edes eteen käskyä. Ja ei se niitä keppejä mene kovaa. Puomi on aika ok, sinne pysähtyy. A:lle pysähtyy, jos pakotetaan, mutta silloin tulee sen lopun hitaasti. Jos saa tehdä melkein juoksuna läpi, on ihan ok vauhtinen.Mutta eihän me sellaista olla tarkasti ottaen edes treenattu. Ja silti annoin semmoisia kisatilanteessa tehdä? Samoin päästin radalle, vaikka nousi seisomaan (koska olen idiootti). Olemme vielä KAUAN ykkösissä, jos en opeta koiralleni keppejä, lähtöä, kontakti/puomi erottelua, suuntakäskyjä, sivuirroitusta lähdössä, kontakteille takaaleikkausta ja mitä vielä. Mutta kyllä Vanttu senverta näytti hienoja pätkiä, että JOS osaan nuo opettaa, siitä tulee ihan sairaan hieno.
Viikonlopun aikana siis kuusi ykkösen rataa. Mukaan mahtui ihan mun odottamia luukutusratoja, jossa vauhti kasvoi kovaksi. Ja tänään pari rataa, jotka mun mielestä ois voinut olla vaikka kolmosenkin ratoja? Kumma kyllä ne kovavauhtiset ei tunnu Vantulle ihan mahdottomalta, koska sitä voi ohjata takaaleikkauksinkin (oli oikeastaan parempi, jos osallistuin vähän vähemmän ja annoin koiran tehdä siellä edessä). Keppisulkeiset me tarvitsemme, johan on kumma, jos mun sesse ei osaa itse tehdä keppejä loppuun asti ja oikein. Oli sitten mikä tahansa putki edessä tai vaikka kuinka kiire mihin tahansa. Nih.
https://www.youtube.com/watch?v=XjlslT7EYHM&list=UUsoObrFfC7SjS6V2h_ENBxA
https://www.youtube.com/watch?v=09ZXOASH8us&list=UUsoObrFfC7SjS6V2h_ENBxA

Eiliseltä pari videota. Tämänpäivän on osittain kuvattu. Lataan, jos jaksan.

Ainiin, Håp tuli eilen toiseksi nollallaan ja menee jo oikeasti kovaa. Taas mukaan mahtui yksi kaarre (pitkä) muuten hienolle radalle. Mä niin haluaisin yhden nappirata-ajan sille. Ihan vain, jotta tietäisin, pääseekö sillä ihan kärkeen, jos kaikki saadaan onnistumaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti