koirat

koirat
Vanttu, Håp, Rosso ja Suvianne

maanantai 16. marraskuuta 2015

Pentutesti

Olipas mukavaa piipahtaa Turussa. Matkalla mökillä ja Milan pentujenkin kanssa nopeat treffit. Uni ja Håphan ovat samana päivänä syntyneet, ja lähes samaan aikaan tuli nämä heidän lapsensakin.
Pentutestin tulokset eivät kovasti yllättäneet. Toimintakykyisiä, helppoja ja järkeviä koko sakki! Koitanpa nyt laittaa jotain per pentu, niin pysyy itselläkin muistissa.
 Ekana Ruu. Avoin ja ystävällinen ja vapautunut. Taistelee kohtuullisesti, hyvä ote ja koulutettavuudestakin mainiot pisteet. Kuormittui äänestä (kolinapurkki). Toimintakyky säilyi koko testin ja erinomainen saalisvietti. Aijaamistaipumista, pitää agilitya ajatellen puuttua tähän. Loppulauselmana "helppo koira, sopii lapsiperheisiin ja harrastuskaveriksi".
 Hitti. Tulee rohkeasti luo, ottaa kohtuullisen hyvin kontaktia, taistelee keskittyneesti (murisee), tekee keskittyneesti, palautuu melko nopeasti, toimintakyvystä ja laumavietistä täydet pisteet. Loppukaneettina "rautahermo, helppo koira, hieman kuormittuu, mutta toimintakyky säilyy erinomaisena. Järkevä ja rauhallinen".
 Påp. Jännittää sylissä, tulee rohkeasti luo, taistelee keskittyneesti (murisee), ottaa kohtuullisen hyvin kontaktia, palautuu melko nopeasti, koulutettavuudessa istuu muutaman kerran, mutta touhua myös omiaan. Harkitseva, rauhallinen, järkevä ja helppo koira.
 Pele (Calle). Rentoutunut sylissä, tulee rohkeasti luo, ottaa kohtuullisen hyvin kontaktia, taistelee keskittyneesti (murisee), ryntää lelun perään, tekee keskittyneesti, palautuu melko nopeasti, ääniherkkyydessä kohta pystyy toimimaan, ei mene lähelle. Järkevä, harkitseva, toimintakyky säilyy, ei kuormitu, hyvä hermorakenne, helppo koira.
Una Melko rentoutunut sylissä, tule rohkeasti luo, ryntää lelun perään, palautuu melko nopeasti, ainoa joka alkoi heti leikkimään kolinatölkillä, hyvä toimintakyky. "Rautahermo, tasapainoinen, helppo" Aijaamistaipumusta tälläkin, eli ei saa antaa arjessa tätä tehdä.

Kokonaisuudessaan saivat siis arvion aika tasainen pentue. Rauhallisia!!! ja erinomaisia toimintakyvyltään. Hittiä lukuunottamatta kukaan muu ei palauttanut lelua.... (tai Ruu toi kerran vahingossa peruuttaen sen. Ja peruutti senverta pitkän matkan, että soveltuu Janitankin mukaan tokoon). Se noudon herkkyyskausi on kuulemma 8-10 viikkoa, eli noutoa olisi näiden kanssa hyvä harjoitella samantein.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti