koirat

koirat
Vanttu, Håp, Rosso ja Suvianne

keskiviikko 13. elokuuta 2014

Titteleitä ja tokotreenejä

Håpsusta hyppyvalio viime viikonloppuna. Ensin kaksi agirataa yhdellä rimalla ja toisella lisäksi kielto. Hyppis kohtuu kiva nolla. Valitsin pakkovalssin paikkaan mihin pakkovalssi ei olisi sopinut ja meinasi mennä yhden esteen väärältä puolelta. Korjasi onneksi ja nollalla kakkoseksi aika paljon Rein aikaa hitaammalla ajalla (vajaa pari sekkaa). Tajusin sunnuntaina, että Hooppa on vasta rapiat kolme vuotta ja triplavalio, ei hullummin koiralta, joka mun mielestä on "ihan ok, mutta ei mikään ihmeellinen!" Ja onhan se kiltti, jos joku oikeasti yrittää tehdä oikein, se on kyllä Hopsu. Olen muuten tehnyt sen kanssa ihan ministi tokoakin. Tehdään vaan innokkaalla asenteella ja ihan vähän, on ollut aika makee? Ruutua ei vieläkään osaa ihan kunnolla, menee siihen etureunaan kuten teki aina kokeessakin. Onhan se sisällä, vaan ei ihan siellä missä pitäisi.

Vanttu taas on musta sikahieno, vaikka ei tulevaisuudessa saisi mitään aikaiseksi :). Eilen treeneissä oli jäänyt edelliseltä koiralta lätkä (ei ollut namia siinä enää) puomin päähän ja näytti aika toimivalta tavalta saada Vanttu menemään miljoonaa ihan loppuun asti (olin sivussa ja takana). Hetsasin vähän sen ollessa puomilla ja silti stoppasi! Se on hassu yhdistelmä kääntyvää ja irtoavaa agikoiraa. Tulee helpommin pois hypyltä kuin Håp, jos sihahdan liian voimakkaasti tai yritän "valmistella" käännöksen. Toisaalta saattaa lentää kauas, jos en tee yhtään mitään (näissä kohdissa taas Suvi kääntyisi joka tapauksessa, Suvillehan ei sihistä, se ottaa aina kiellon, jos yritän kääntämällä kääntää. Kun sitä ei tartte....). Voipi mennä opettelemassa joku aika, kun näillä kolmella syyskuun puolivälin jälkeen kisailen. Eipähän tartte mennä samanlaisilla koirilla, vaikka sukulaisia ovatkin. Keppien vauhtia on nyt tehty kotipihalla olevilla vinokepeillä (12 kpl). Ovat aika auki, kun haluan koiran menevän tosi kovaa. Ja se menee tosi kovaa! Parissa hallitreeneissä on myös mennyt kovempaa ne kepit. Tosin tänään, kun pitikin mennä putken välissä oleviin keppeihin (sekä sisään sieltä mol puolin että pujotella loppuun sinne putkiväliin), hidastui aikalailla, kun tuli muutama stiplu. Tehtävä toki oli haasteellinen, Håpkaan ei osannut ollenkaan (V oli melkein parempi tässä).

Tokoakin tehdään Vantun kanssa kokoajan. Kun kerta olen ilmonnut sen kokeissiinkin. Laitoin myöhässä useamman ilmon, kun ajattelin, ettei paikkoja saa. No nyt niitä on sitten useampi... Hienoja liikkeestä istumisia tänään. Ruutua tehty aika helppona, eli siellä on ollut lätkä aika usein ekaksi ennen tyhjää. Tunnarissa oli maanantaina kimppatreeneissä (näitä kerran kuussa yhdet, aina en tosin pääse) ihan kuutamolla, kun taisi olla ekaa kertaa hajustetut kapulat. Eilen Sadun hajustamilla toi aina oman, mutta siirteli niitä muita haistellessaan. Tänään niilla Sadun hajustamilla, mutta mun viemillä ok. Mulla on yksi puukapula, missä jotain liimaa. Sitä ei tykkää tuoda. Tai toi se tänään hyppynoudossa, mutta ei ollut oma iloinen vanttutuonti ollenkaan.

Kohtahan se on kisaiässä (siinä oikeassa lajissa). Kuukausi vielä!

Ja Suvi on ollut ok. Se on vaan niin taju lihava. Pöh.

https://www.youtube.com/watch?v=s7TzRGDd8-M&feature=youtube_gdata

Linkin takaa löytyy Hopsun hyppis.
 Tää mun päivieni ilo on omasta mielestään osa suomalaista designia. Toki on syönyt tuosta Aallon pöydästä jalat vähän koristeellisemmaksi ja muotoillyt sen koriosan. Nykyään tykkää nukkua Kastehelmikynttilöidem kanssa pöydällä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti