koirat

koirat
Vanttu, Håp, Rosso ja Suvianne

keskiviikko 31. heinäkuuta 2013

Lomalaisen arki

Jostain syystä uni ei maistu.
No eilen Suvi sai ansaitun lomapäivän lisää. Pääsi toki tallille ja illalla aika pitkällekin metsäretkelle, kun hukkasin ihkauuden puhelimeni ja sen hakeminen kesti. Kerrankin Mika soitti oikeaan aikaan, puhelin löytyi vattupuskien vierestä. Håp ei hakenut puhelinta etsi käskyllä... Mulla on Hertta the hyötykoiraa ikävä. Suvillahan meni vatsa sekaisin sille ostamastani kurkkutorvesta ja oli tosi vaisu alkuviikon, jopa ruoka jäi syömättä.

Mutta eilen sai Håp tokotreenit. Ruutu oli hieno, samoin merkki hyvä. Ja ohjattua ei muistanut ollenkaan. Pöh.Ihan kuin ei edes osaisi "nouda" käskyä. Seuraaminen ok, puunkierrosta stopit oikeinkin innokkaat.

Vanttu teki eteenirtoamista lelulle ja meni nopeahkosti. Pääsisi toki vieläkin kovempaa, mutta pennuksi oli ehkä silti superhyvä. Vähän puidenkiertoja. Kokeilin tikun ympäri kiertämistä pari kierrosta peräkkäin. Vasemalle hyvä, oikealle ei oikein tajunnut. Jos nyt asentaisi siihen suuntakäskyt? Niitähän mulla ei millään koiralla ole, kun en itse muista oikeaa ja vasenta. Mutta silti. Vähän haaveilisin sellaisesta "lähetä se tuonne tekemään tuo hyppy ja tuu sitten takaisin" koirasta. Ja viikonlopun aikana näin useamman koiran, joka irtosi hienosti kauas, mutta kuunteli silti ohajusta eikä juossut sekopäänä. Ja moni koira osasi käskystä kääntyä ja käysä myös tekemässä takaakiertohypyn. (Ja moni ohjaaja osasi juosta viidellä askeleeella vaikka mihin ja ehtivät aina. Olen kateellinen ranskalaisten miesohjaajien jaloille. Ehkä siis opetan mieluummin koirani, kun itse en taida sitä ehtimistä oppia).

Vanttu teki myös pikkaisen seuraamista ja maahanmenoa. Ei se vieläkään käskystä osaa maahan mennä. Tosin Elsa teki sillä kaikkia asennonvaihtoja ihan läheltä käsiavuilla ja ne olivat kuulkaas välillä aika täpäkät! Ja lapset olivat selvästi treenanneet pupua mun poissaollessa. Pysyy jo pari sekuntia parhaimmillaan.

Viikonloppuna on kisat. Agia tälläkertaa vielä. En halunnut lähteä EO:n jälkeen ajelemaan Vöyrille asti, niin lapset eivät junnuässämmiin nyt pääse. Menen sitten itse Porvooseen sen sijasta. Håpkin on ilmottu taas tokokokeeseen. Mitään en taida oppia.

Pitäisi ihan laittaa ylös, mitä haluaisin koirien oppivan. Vantun aion nyt tehdä vähän eritavalla kuin Håpin aikoinaan. Tai tekeehän se jo paljonkin,. mutta ajattelin kokeilla agitreenauksen opettamisen temppuina ilman varsinaisia esteitä. Eli opettaa kiertämään, kääntymään ja menemään eteen ensin kokonaan ilman hyppyjä. Ja sen 2on-20ff asennonkin pois niiltä kontakteilta. Ja ehkä laudan läpi juoksun painamalla samalla? Tuumatahan kaikenlaista saa, eipä se maailma kaadu, jos ei saa aikaiseksi tätäkään.
 Kun Suvi ei saa kerta treenejä ja masukaan ei enää pipi, juoksutti pihalla nuorempiaan.
 Håp ja ilta-aurinko.
 Sekunti tämän jälkeen kolme neljästä lähti miljoonaa jonkun perään.
 Vanttu ei lähtenyt.
 Vantusta otettiin kuvia "mallikansioon". Vaikka korvat ovat kohta pystyt (blääh), on se silti kaunis!




 Ilta oli kyllä kaunis ja kannatti ajaa mökille.
Lapset ja Vanttu uivat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti