koirat

koirat
Vanttu, Håp, Rosso ja Suvianne

keskiviikko 1. lokakuuta 2014

Vaikkas mitä pitäisi kirjoitella

Vaan, kun pitää taukoa, ei muista mitä on tehty. No ainakin paljon on taas treenailtu ja kisattukin.
Vanttu on nyt mennyt yhteensä 10 starttia ilman ensimmäistäkään nollaa... Positiivista on, että vauhtia piisaa, osaa kääntyä, osaa irrota, hallitsee takaaohjaukset (olen aina myöhässä sen kanssa, niin mun suunnittelemat valssit muuttuvat radalla huispaisutakaaohjauksiksi. Ja negatiivista on, että ei osaa kunnolla keppejä, ei pysy kunnolla lähdössä ja rimoja tulee liian helposti alas. Paitsi, että meni Idan kanssa, joka vaati lähdön, ei ottanut rimoja ja osasi kepit.. (mutta yhden hypyn ohitus sentäs tuli!). Mulla on kyllä vielä luja luottamus huliviliin, että hyvä siitä tulee. Nih.
Tokokisatkin ovat menneet koko ajan huonommin. Tai ollaan me tuloksia saatu, vaan ei sitä ykköstä ja ilme on ollut liian vaisu (ja minä heilun yhä entiseen malliin). No eilen olin Lentsulassa. Monta hyvää ohjetta (jos vaan muistaisi ne kaikki!!!). Seuraamisessa tee kaksi liikettä palkatta alle, seuruuta, heti, kun on hyvä- superpalkka. Ja toinen tehtävä: anna tarjota seuraamista, huom tarjota!, älä auta. Kun tulee sivulle seuraamaan, heitä nannaa eteen. Tämä tehtävä sai alle kahden minuutin aikaan iloista, innokasta ja hyvää seuruuta. Tein tänäänkin Hanskun kera iltalenkin päätteeksi ja hoksattuaan idean, oli hyvä. Älä nyt unohda tätä temppua? Hyppynoutoa treenataan menemällä metri sivuun ja heittämällä siitä. Saa alkuun auttaa kädellä hypyn yli mennessä ja tullessa. Ruutua voi tehdä EVL tyyliin merkiltä, samoin ohjattua voisi alkaa harjoitella suoraan siltä merkiltä (mähän en halua tehdä merkkiä muuten, ennenkuin on saanut ykkösen VOIsta. Oma änkky tämä). Kaukoissa opeta kierto, vaikka seisot koirasi edessä. Luoksetulossa käytä apupalkkaajaa ekassa stopissa (pallo lentää taakse). Älä ole itse liian innokas liikkeiden välissä, on paremmin mukana, jos olen inasen rauhallisempi. Istumista tehtiin nopeutettuna peruuttamalla itse ja vetämällä koira istumaan. Tein yhden tänään sivulta (temputettuani ensin) ja hitsi, ekaa kertaa istui tosi napakasti. Tunnaria voisi tehdä kaukaa ja vauhtiliikkeiden jälkeen, jotta silti malttaisi haistella, kun on innoissaan ja menee kovaa. Metallinoudossa ei kait ollut ihmeellistä.
Noin muuten. Piirinmestikset viime viikonloppuna. Mulle ei menstystä, vaikka Håpin hyppis oli kyllä hyvä. Suoran putken putkijarrua en tehnyt ja se valahti, muuten ei kait mitään kummallista ja oli nopsa ja meni mihin sanottiin. Sijoitus 4/69. Suville suvituksia ekalta ja rima tokalta radalta. Ja sitten Ida meni kaikilla kolmella sunnuntaina junnupiirinmestiksissä. Hitto vie, Vantulla se hypyn ohitus ja Håpilla ja Suvilla nollat. En nähnyt kuin Vantun radat, mutta oli ilmeisesti ohjannut tosi hyvin. Ylpeä äiti. Sijoitukset 2 ja 3. Voittajan radan ehdin näkemään, ja se oli ihan älymakee mudi.


Håpin veli Leo.

2 kommenttia: