koirat

koirat
Vanttu, Håp, Rosso ja Suvianne

tiistai 21. lokakuuta 2014

ratatreeniä

Tein pitkän radan valmiiksi olleista esteistä. Ekaksi piti osata kaukaa sivuirroitus. Sitten piti osata mennä putkensuun ohi hypylle takaakiertoon. Kolmas tehtävä (8 este) oli mennä kepeille hankalasta kulmasta (hyppy vei kolmanteen väliin). Kepeiltä piti osata kääntyä taaksepäin. Viides tehtävä oli puomi/putki erottelu ja siitä piti osata putkijarru (kuudes). Putkelta matkattiin parin esteen kautta takaaleikkaushypylle (tämä on meille tehtävä kans eli 7.) ja siitä sen leikkauksen piti kääntää kauempaan putkenpäähän (tehtävä 8)..
Ja suoritukset.
Vanttu ei osannut sivuirroitusta. Selvitti takaakierron. Kepeille oikein, mutta pyörähdyksen ja pitkän mutkan kautta. Hienot erottelut ja putkijarrut. Leikkausta ei lukenut kaukaa, vaan kääntyi väärään suuntaan. Putkenpään ohitus (uusitulla takaaleikkausella) ok.
Seuraavaksi Suvi. Tais mennä kaikki oikein? Eikun ekalla meni putki-putkessa väärin. Sanomalla käsi meni oikein.
Håp. Ei osannut sivuirrotusta. Takaakierrosta putkeen. Kepeille ehkä oikein sisään, mutta ei kääntynyt vaan hyppäsi viereisen hypyn ekaksi. Kaksi kertaa puomille putken sijaan. EI lue putkijarrua. VIISI kertaa väärään putkenpäähän putki-putki kohdassa. Ns. takaaleikkausesta ainakin kahdesti ellei kolmesti väärään putkenpäähän.

Lopputulema. Suvi on teknisesti taitava, osaa kepit ja erottelut sekä käsi komennolla osaa mennä ohi näkyvän putkenpään. Vanttu on hämmästyttävän näpsä? Mutta sen kanssa pitää harjoitella kaukaa esteiden ohjaamista (alun sivuirroitus oli haastava). Ja toki keppikulmia. Ja Håååååp. Ihan enstex. Opeta putkijarru. Opeta "käsi" sanalla putkenpään ohitus. Ole tarkkana oman vartalosi kanssa. Toisaalta Hopsu menee kyllä hyvällä draivilla ja aika "voimakkaan" näköisesti nyt. Sitä en halua pois. Vaan tekniikkaa pitää petrata. Ja olihan se vähän sääli, että Håp meni joka ikiseen ansaan, mitä radalle keksin laittaa...

Ja ihan lopuksi. Onneksi en ole tuomari. Mun radoille ei tulisi kukaan.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti