koirat

koirat
Vanttu, Håp, Rosso ja Suvianne

perjantai 4. lokakuuta 2013

Kaikkea kivaa

Eilen junnujen treenatessa minä hioin Sadun kanssa Vantun juoksukontaktisuunnitelmaa. Puhelun aikana teki myös monta kertaa vauvakeinun, meni putkeen ja kait jonkun maassa makaavan rimankin. Mun ei kuulemma kannattaisi niitä runninkeja opettaa, kun oma juoksuvauhti ei ihan Boltille vedä vertoja. Huihai. Musta on kiva oppia opettamaan jotain uutta. Maailmahan ei kaadu, kun vaihdan sen kontaktityylin ennen kisaikääkin vielä monta kertaa. Ja Vanttua on kiva opettaa.

Tokoteltu on tuon tuostakin vähäsen, kapulan pitäminen on Vanttupantulle tosi vaikeaa. Sylkäisee sen niin mieluusti äkkiä maahan ja nappaa sitten uudestaan. Mutta saadaan me jo muutaman sekunnin toistoja. Ja tänään sain muutaman kerran seuraaman metrin tai kaksi hyvässä paikkaa, kun laitoin koirulin putkeen ja kutsuin siitä sivulle. Kokeillaan nyt mitätahansa, jotta unohtaisi jätättämisen.

Mulla alkoi nyt Sporttisvuoro aina pe aamuisin. Ihanaa. Tänään olimme Elsan kanssa. Elsa opetteli Suvilla pakkovalssia ja jaakotusta. Håp teki Esan radan ennen A:ta kuvion. Tarkka sen kanssa pitää olla, ettei ammu pakkovalssihypyn sijasta edessä olevalle hypylle. Kontakti/putki erottelu ei ollut tänään ongelma. Vanttukin teki vähän Elsan kanssa. Se on hassu pentu. Ei ole keinuongelmaa. Meni itse kolme kertaa koko keinun ilman lupaa, kun silmä vältti. Aika kovaakin kulkee, ainakin penneliksi. Rengasta teimme ehkä nyt tokaa kertaa. Ei vielä tajua, mutta menee silti tarjoamisen kautta kohtuullisesti. Elsan mukaan Vanttu näyttää oppivan kaikki äkkiä. Teimme myös hetsiluoksetuloa, seis putkelta, merkkiä, noutoa ja sitä seuraamista.
Hopsu teki kaukoja ja puomin nopeutusta Elsan palkatessa edestä. Ja Suvi teki keinua tyhjään. Ja Håppana teki Elsan kanssa mysö Z:an istumista.
Ja kun kerran oli lapsi mukana, otin loppuosasta vähän Vanttuvideotakin.
http://www.youtube.com/watch?v=WkxQZHt2eDQ&feature=youtube_gdata

Hurraaratsastusta, liian vähän pihatöitä, siivousta tarpeeksi ja ne paperityöt edelleen odottaa.

 Vanttu on kohta ihan Suvin näköinen. Muuvitkin ihan samat.
 Elsa saa Hurraan kulkemaan hetkittäin jo lähes kivasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti