koirat

koirat
Vanttu, Håp, Rosso ja Suvianne

sunnuntai 9. joulukuuta 2012

ihana vapaapäivä

Kello ei ole edes kahtatoista ja mä olen jo ehtinyt vaikka mitä. Kävin hallilla treenaamassa koirat. Håp teki ruutua, ensin lelulle ja sitten tyhjään muutamaan kertaan. Vieressä ollut muovipussi hämäsi vähän, mutta saatiin se menemään hyvällä vauhdilla. Ja tokosta myös seuruuta ja hyppynouto pihalla.

Håpille kontaktien nopeutustreeniä. Kokeilin taas eri systeemeillä. Håpille toimii hetsaus. Menee kovempaa, jos lelu edessä palkkana. Ja ehkä kaikkein nopeimmin, jos vien lelua sen edeltä ja heitän vapautettaessa. Tein puomilla pelkkää paikkaakin alastulolla, tiiä sitten auttaako?. A:lta samanlainen keppikulma kuin eilen. Kokeilin leijeröinnillä, Håpille sopi hyvin, Suvi meni VIISI kertaa kakkosväliin leijeröinnillä (saattoi? olla, että mun pakkovalssi oli Suvin kanssa huonompi, mutta silti).. Håpille lisäksi välistävetoja/takaakiertoja. Sille on takaakierrot helpompia, mutta alkaa se tulla välistävetoonkin, Mun vaan pitää olla edellä, muuten jää seuraava hyppy tekemättä... Kepeiltä vinohypylle, Håpille tee niistolla, Suvi ei OSAA niistoja, se pitää hakea sieltä kepeiltä ja tehdä kauempaa sellainen valssin tapainen (mulla oli keppien heti edessäsivussa houkutuseste, jolle ei menty. Paitsi Suvi, jos menin sille esteelle valmiiksi, mikä piti hypätä)
Tein myös pituudelta takaakiertohypylle, jolta 90 asteen kulmassa seuraavalle esteelle. Håp teki ilman ongelmaa, Suville tämä perusharjoitus on kyllä vaikea. Ja rouva turhautuu, kun matka ei jatku. Ja sitten kun saatiin onnistumaan ja esteeltä kolme olisi pitänyt kääntyä ohi putkenpään, meni sinne putkeen ja ei millään olisi halunnut tulla hypylle (taas takaakiertohyppy). Håp teki tämän vain kerran, kun treenasi ekana ja en edes tajunnut treenin olevan hankala. Kerrassaan kummallista, että junnukoira oli oikeasti tänään taitavamman oloinen????? No, Suvin kontaktit on kyllä paljon nopeampia, samoin kepit. Treeneissähän Suppanakin pysähtyy ja saa tehdä persjättöjä ja vaikka mitä. Kumpikaan ei mennyt puomin edessä olevaan putkiansaan. Ai niin, tehtiinhän me vielä suoralta putkelta keinulle, kun putken edessä oli puomi ja keinulle piti kääntyä vähän. Molemmat ampuivat ekalla kerralla puomille... Putkijarrulla ja Suville lisäksi puolivalssi, toimi ok.

Oli ihan hirmukivaa, näillä fiiliksillä voi nauttia loppupäivästä :).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti