koirat

koirat
Vanttu, Håp, Rosso ja Suvianne

keskiviikko 9. tammikuuta 2013

arkiviikko

Maanantaina Håpin Anutreenit. Harjoittelin niitä niistoja itsekseni ja meni yhden esteen treeninä jo aika hyvin? molempiin suuntiin siis. Anun ratapätkä ja en mä siitä saa oikein sellaista räjähtävää nopeutta irti. Treenikavereilla oli hauskaa mun yrittäessä tehdä twistiä. Tai teinhän mä. Tai ainakin luulin tekeväni. Ilmeisesti pyörin siinä jotenkin kummallisesti. Vähän yritin kontakteillakin saada paikkaa vahvistettua ja siten pitkällä juoksulla niitäkin nopeammaksi. En ole ihan varma toimiiko tämä etupalkkasysteemi Håpille.
Tiistaina molemmilla koirilla Niinun treeneissä. Hyvä harjoitus, missä piti ihan perusradalla vain kääntää koira. Håp meni noin sata kertaa putkeen kääntymisen sijaan. Suvi ei kertaakaan samalla ohjauksella... Ja tosi vaikea mun on rytmittää liikettäni. Treenit jatkuu.
Jotenkin kummallista, että kaikkein onnellisin olin tämän aamun tokotreeneistä. Tein tallilla (Hurraalla kenkä irti, niin sai vapaan)  Lentsun nettitokotreenejä. Ohjatun suunnista ekaa kertaa varmaan Håpille vasen. No problem. Sitten merkiltä ruutuun, jonka olin laittanut oikealle ja siellä oli sivussa häiriölelu ja taakse jäänyt mun uusi vihreä tokoämpäri (tarvikkket siinä). Lähti ekalla kerralla vasemmalle, koukkasi itse oikealle ilman eri käskyä ja juoksi miljoonaa ämpärille, miltä kääntyi huudolla hop takaisin ja meni ruutuun. Toka kierros suoraan ruutuun. Kierrosta lisäksi sivu, seis, maahan, sivu. Nämä ihanalla ilmeellä ja kovempaa kuin mitä tekee agiltyä... Mitä nyt ihan vähän jäi pylly maahan käskyllä ylös. Seuraamisella taisin muuten aloittaa ja tänään hitaassa käynnissä jätätti vähän, annoin uuden käskyn. Kotijumppana on tehty kaukoja, varsinkin nyt sitä seis-istu ja istu-seis. Nyt kun tajusin, että siinä pitää olla ihan paikoillaan, ei nää ookaan yhtään hyvät. Ainiin, maanantaina tein Juhan runningruudussa ja siellä teki aika hyvin, kun on just koiran mittainen.

Jos nyt lähtis treenaan aksaa ennen koulutusvuoroa. Teemana Håpilla käänny ja mee kovaa. Suvi saa tehdä muutaman takaaleikkauksen ja takaakierron ja toivottavasti siellä olisi kontaktiesteitäkin meidän puolella. Jos Hoop ei opi menemään miljoonaa, mä käyn vaihtamassa sen Diipaan jollain turunreissulla. (Rotikin on potentiaalinen vaihturi). Paitsi, että sitä tokoo voin edelleen tehdä lapsikoirallani.. Ja kotona haluaisin kyllä tuon Hopsukan pitää. Se saa mut hyvälle tuulelle vain tuijottamalla ja huiskimalla hännällään kovasti.

Iriksen ottama EO kuva. On se kumma, jos Håp ei tajua mun ohjauksesta, että pitää kääntyä. Kuvassa siis Suvi, joka saattaa toki huutaa mennessään, että mihin v.... ollaan menossa, mutta ymmärtää silti tehdä hienot, pienet kurvit! (tästä kuvasta en muista enkä voi sanoa, että mihin pitäisi olla menossa).

Lisäys: olipa kivaa treenata. Suvi sai putkensuun ohitusharjoituksia ja takaaleikkaustreeniä ja menimme valmiin radan toisella puolella. Takaakiertohyppyjä en muistanut. Håp teki saman radan, aikamonessa pätkässä tosin, kun kutsui putki aina tuon tuostakin. Mutta sepä kääntyi tänään jo paremmin. Esim. suoralta putkelta lähti edessä olevalle hypylle ja sieltä takaisin samaan putkeen jopa Suvia paremmin! Ja luki niiston radallakin hienosti. Niinun radasta pätkätreeniä toisella puolella. Pikkaisen takaaleikkauksia (nämä ok), ihan vähän A:ta ja keppejä. Ja sain mä sen nyt kääntymäänkin putken suun ohi. Riski se on vaan viemällä viedä, mutta esim. jaakotuksella tuli ihan oikein esteiden välistä ja ei mennyt putkeen. Ja kokeilin vähän kaikenlaisia ohjaustekniikoita aikani kuluksi ja lukeehan tuo pikkukoira niistä aikamontaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti