koirat

koirat
Vanttu, Håp, Rosso ja Suvianne

tiistai 17. syyskuuta 2013

Kiva arki

Aamulla Hurraa pääsi pitkälle maastoretkelle, samalla saivat koirat kunnon lenkin. Olivatkin aika väsyneitä pitkälle iltapäivään.
Illalla agitreenit. Suvi ei eilenkään päässyt kunnolla lenkeille, oli ihan intopiukeena ja räksytti kuin mikä. Håp meni ihan ok, mulla ei oikein ollut ajatus mukana. Se kuitenkin luki kaikki ohjaukset, mitä keksin radalla kokeilla. Puomia ei ollut, tarttis ehkä vähän enemmän treenata konatkteja sen kanssa.
Vanttu meni "rataa" missä mutkaputki-hyppy-mutkaputki-hyppy. Nämä siis ympyrällä. Ei mennyt ihan niin kovaa kuin joskus. Ja kun koitin takaaleikata putkelle, meni aika monesti ohi putkensuun. Tein myös pussia. Jätin istumaan ja nostin pikkaisen peittoa ja kutsuin. Näin tulee hyvin, ei vielä halua mennä pussia yksikseen. Teki myös 2on-2offia hallin seinustan korokkeella. Tästä tykkää,  menee ihan innoissaan oikeaan asentoon ja nokkii maata. Teki Vanttunen myös takaaleikkausta putkelta hypyille, lelu oli palkkana. Kohtuuhyvin.
Ja katsoin Susan Garretin videon aamulla (kylvyssä, vaikka aina huudan lapsille, ettei konetta saa viedä kylppäriin). Ostin sitten siitä sen "reinforcement zone" ajatuksen. Ja aloin soveltamaan Vantulle. Eli sai hallilla ja kotona pihalla (muut koirat kirmasivat puiden ympärillä) paljon palkkaa, kun tarjosi sivua. Ainiin, annoin tarjota myös hallilla kahden pituuden pystytolpan välistä menoa. Joku idea kait mulla oli, että siitä voisi kehittää keppiopetusmetodin? Tai koitin siis muistella, oliko se yksi tavoista opettaa kepit. Niintainäin, Vanttu osti idean äkkiä ja meni hienosti tolppien välistä monta kertaa.
Olisin halunnut kokeilla vielä agitokoa Hopsun kanssa, mutta puhti loppui.
Iltaruoalle laitoin kaikki istumaan ja odottamaan, kun ruokakupit olivat jo maassa. Kauhean vaikea tehtävä Vantulle. Ei millään malttaisi.

 Tää puolivuotias on kyllä niin ihanan rasittava!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti