koirat

koirat
Vanttu, Håp, Rosso ja Suvianne

sunnuntai 15. syyskuuta 2013

Tokoviikonloppu

Eilen Hangossa T&T partnerin kanssa. Håp ei istunut, vaan nukkui. Satu nollasi itse makuun (Roti meni maahan naapurin käskystä ja Satu nosti takas istumaan).
Ja tästä yksilöliikkeisiin. Kahdessa osassa, Håp ei istunut Z:ssa, ohjattuun kolme käskyä, merkit hitaat, seuruu laamailua, ruutuun kaksi käskyä merkille, muuten ok, kaukoista sai 9.5!, tunnari nollille. Nosti heti ekan haistelemansa oman, jäi seisomaan kapula suussa ja mä sanoin tule. Siitä nollille.Roti meni pikkaisen kehänauhan yli matkalla ruutuun (ihan narun vieressä) ja sai punaisen kortin. Ollut onnistuneempiakin tokopäiviä. Jostain syystä tuomari kyllä vähän kehui Hopsua, vaikka mun mielestä oli taas sellainen "minut on hakattu kotona" esitys.
Tänään Tuusulaan. Alku parempi. Istumisesta kymppi ja makuusta 9.5. Oli kerran kääntänyt päänsä ja rapsuttanut tai jotain. Ekana tunnari ja nyt meni reippaasti, haisteli tarkasti, nosti ja toi heti. 10. Siitä kaukoihin ja tais tehdä aika hyvin saaden 9. Ruutuun meni merkille vähän hitaasti, hyvällä laukalla ruutuun. Jäi seisomaan pikkaisen oikeaan etukulmaan, pelkäsin että tulee yli maahan menossa ja sanoin uudestaan ruutu. Meni ihan keskelle ja loppu hyvin. 7. Luoksetulossa ei seisonut, ja musta maahan menokin ehkä inasen vajaa. Sai kuitenkin seiskan tästäkin. Z teki hyvin. 9. Ohjattu 10!!! ja olikin hyvä. Jopa merkille laukkasi aika reippaasti ja lähti ihan suoraan oikealle kapulalle palauttaen hyvällä laukalla. Yhteistulos 279 ja meidän eka EVL ykkönen. Ihan sairaan siistiä, mä olen tästä jostain syystä paljon ylpeämpi kuin agiserteistä. Tai tämä on ainakin ollut vaikeampaa.
 Tänään muuten laitoin Håpin aina liikkeiden välissä maahan ja kutsuin siitä paikalle. Tuntui toimivalta. Ja yritin keskittyä siihen koiraan. Mun vasen jalkani kuulemma yhä liikkuu käskyttäessä, kiltti tuomari sanoi katsoneensa sen sormien läpi (Hannele Pörsti). Ja ennen kehää tein hetsimerkin, haetutin oman puskasta ja kaukojen ekan vaihdon. Ja lainasin naapurilta lihapullaa! Kisapaikka oli kyllä aika hyvä, kun näki autosta milloin tulee oma vuoro, ei tullut yhtään turhaa odottelua.
Very happy!
Eilen iltapäivästä Stadikalla Idan kanssa. Mukava iltapäivä/ilta. Ehkä hauskinta oli, että Ida tunnisti Håckun äänen, sanoi tunnistavansa sen viime vuoden Hissistä. Ja ei tyttöä senjälkeen minkään ratsastajan nimmarit olisi kiinnostaneet. Ida haluaa Håckuksen nimmarin. Täytyypä muistaa pyytää!

Lisäys: Ja lyhyesti tämäntasoisen  ohjaajan resepti ykköstulokseen: kiltti tuomari pisteitä antaessaan, sopivat olosuhteet, jokaisesta liikkeestä pitää saada pisteitä. Jos ois tosi hyvä, olisi varaa nollata joku liike. Kun ei ole, pitää satsata edes säälipisteisiin.

4 kommenttia:

 1. Hirmuisasti onnea ykkösestä! Pro-meininkiä! =D

  VastaaPoista
 2. Teillä meni sitten su hienosta, hurjasti onnea ekasta ykkösestä! :)

  Muo jäi mietityttämään, kun sanoit ettei Håp tykkää tokosta, niinkuin agilitysta. Oletko koskaan yrittänyt tuoda tokoon korkeampaa virettä agilityn avulla. Esim. Nouto putken läpi ja putkesta takaisin. Rataa metallikapula suussa. Siivekkeen kierron kautta ruutuun. Hyppy-putki-merkille. Luoksarin stopeista vapautus putkeen. Jne, paljon ei mahdollisuuksia. Kannattaa kokeilla :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos Senni. Täytyykin kokeilla, hyviä vinkkejä. Olen mä putkesta tehnyt luoksetulon stoppeja, mutta en tuossa mittakaavassa yhdistänyt agia tokoon. Saattaisi ollakin Hopsun juttu...

  VastaaPoista
 4. Paljon onnea EVL-ykkösestä! Tik tak sanoo TVA-kello :)

  terkuin Hanna ja Paavo

  VastaaPoista