koirat

koirat
Vanttu, Håp, Rosso ja Suvianne

keskiviikko 25. syyskuuta 2013

Om du har kyky, måste du inte trena så myky.

Ja sitte on me, jotka treenaa....

Aloitettiin agilityllä. Piti olla nollatreenit. Jotta voisi olla olla nollatreenit, ei saisi tehdä virheitä. Eli ei tullut nollia eikä nollatreenejä. Vaikka vaihtelin sujuvasti koiria ja yritin yhä uudelleen.
Mutta take home messaget
- tyhjennä se sillisalaattipääsi ennen rataa ja keskity olennaiseen eli koiran katsomiseen ja linjoihin
- muista, että Suvi kääntyy ilmaiseksi tai lähinnä, että Håp EI käänny, jos ei käännetä.
- ja opettele nyt lopulta huomaamaan ne kohdat radalla, missä Håp pitää kääntää
- lähetä esteelle, jos pitää senjälkeen ehtiä seuraavalle
-päällejuoksu on koiralle vaikea, jos pitää seuraavalle esteelle kääntyä yli 45 astetta (miten mä en tätäkään ole tiennyt?. Olen vain ihmetellyt, kun Suvi ei välillä tule päällejuoksuun)
- pysy suunnitelmassa!!!!!!!!!!!!!
(ja muista se suunnitelma)
Tein samat virheet sekä Suvin että Håpin kanssa. Eli en muistanut puolivalssia, en kääntänyt vastakäännöstä, puomilta huitaisin käden ylös (kun olisi pitänyt kutsua koiraa käsi alhaalla). Varmistin toki putkeen menon (piti tulla pituudelle) vielä liikkumallakin kohti putkea. Ja tämä molemmilla koirilla....
Vantun kanssa ei mitään jaakotuksia tai vastakäännöksiä. Ihan perusohjauksilla pitää tulla.Ja palkkaa juoksemalla itse seuraavalle ja tiputa lelu edelliselle esteelle.

Ja sieltä tokottelemaan.
Håpille hetsiruutua. Eli laita palkka ruutuun ja näytä se koiralle. Sitten pitääkin mennä kiertämään merkkiä muutaman kerran. Kun on ihan täpinöissään, stoppaa merkille ja anna "täristä" hetki. Siitä sitten sinne suorapalkkaruutuun. Tuntui toimivalta. Luoksetuloon samaa hetsiä takapalkalla. Tosi lyhyeltä matkalta aluksi, koska muuten varastaa sinne takapalkalle. Kaukot olivat aika kivat, ekaa asennonvaihtoa treeniin kuten ennenkin. Tunnari oli hyvä (tämän olen opettanut just niinkuin ope käskenyt. Voisko siinä olla syy siihen, että on hyvä???). Metallikin taisi olla aika hyvä. Oho. Täytyy ehkä tehdä jatkossakin sitä agimetallitreeniä. Ja onhan Håp tehnyt aika plajon keittiömetallinosteluakin ruoalle (Vanttu sitä tekee, mutta Håp välillä kyllästyy vain katselemaan ja nostaa sen Vantun nenän edestä).

Vanttu teki kanssa hetsiruutua. Itse asiassa "EVL" tekniikalla, eli ekaksi merkille. Oli aika hyvä minusta tässä. Noutoa treenataan kuten ennenkin (oli se tullut paremmaksi). Eli hetsaamalla saa lähteä lentävälle kapulalle, vaihto leluun. Ja erikseen pitotreeniä sivulla vaikka jonkun seinän vieressä. Eihän se montaa sekuntia sitä kapulaa pidä, mutta saatiin kuitenkin muitakin kuin "suorasylkäisyjä". Ehkä ne tuosta? Jostain kumman syystä päätti Vanttu Lentsun kanssa osata ne jäävät. Ja taisi tehdä munkin kanssa. MUTTA, seuraamisen perusasennossa on nyt vikaa. Jätättää. Eli tämä tehotreeniin. Heitä lelu eteen tai palkkaa edestä. Ei saa tuolleen oppia väärää paikkaa. Ja niissä jäävissä pikkuvaleheitto seissiin ja kun pysähtyy, pallo lentää. Oman tunnarikapulan hakua pitää muistaa tehdä vielä, kun lehtiä hyvin maassa (osasi aika ok sen tänään, ei saa vaan antaa toista käskyä. Pitää malttaa ohjaajan siis).
Kivaa oli, vaikka ei kovin paljoa tänään osattukaan.

1 kommentti: