koirat

koirat
Vanttu, Håp, Rosso ja Suvianne

tiistai 14. helmikuuta 2012

hyvät treenit

Aamulla Juhan kanssa sporttiksella. Ei siksi, että kaikki olisi sujunut, vaan siksi, että tuntui kuin olisi taas oppinut jotain.
Suvilla extempore esteistä koottu rata. Pyörityksillä parempi ympyrässä olevat kolme estettä ja tiukasti kepeille kuin valssaten. Olisin luullut toisinpäin. Puomilta persjättö ja pyörittämällä sivuttain edessä oleva hyppy. Tältä oli kiire puomin alla olevan putken päähän ja mun täytyy uskaltaa lähettää se kontaktinkin jälkeen seuraavalle esteelle, ilman että menen siihen esteeseen itse kiinni. Pöytä suht ok lähettämisen tapaisella.

Håp teki pikkuradanpätkän aluksi. En muista onko tehnyt pituutta neljällä palikalla ennen, ei ongelma kunhan ohjasin sinne. Kepit aika auki aluksi, lopussa pikkaisen joutui pujottelemaankin. Vikan esteen ohjasin ohi ainakin kahdesti. Juha oli laittanut linkin yhteen yritykseen, tässä se, ohi vikan tässä.
http://www.youtube.com/watch?v=T8bi6wpCLt0
ja kiltti Juha latasi loputkin, taisi se mennä pituudenkin ohi pari kertaa:) Ja pitäisi näitä treenejä kuvata useammin. Ei nimittäin ole fiksu idea juosta lelu kädessä. (Mulla on treeneissä lelu kroonisesti kädessä, Suvi on jo oppinut olemaan välittämättä, Håp selvästi välittää, vaikka en sitä itse hoksaa).
http://www.youtube.com/watch?v=PbCsb5XlUvY

Håp teki myös pikkaisen hyppytreeniä, ekalla kerralla pomppi parit hypyt yhdellä laukalla, sitten tuli järki mukaan. Keinun paukuttelua. Tässä ongelma ei ollut niinkään se paukauttaminen, mutta onnistuin kadottamaan kontaktin koiraan aina suorituksen jälkeen- korjauskierros =kun sai namin kauempaa, imutin siitä takaisin keinulle ja taas vapautus namille, meni hyvin. Kerran karkasi kokokeinun, mutta olin onneksi vieressä ja autoin painamalla keinun alas. Puomin kontakti menee Janitan viimekerran opeilla hurjaavauhtia paremmaksi. Tänään jäi etujalat kontaktipinnalle vain ekalla yrityksellä, senjälkeen kaikki oikeaan paikkaan. Taas hukkasin koiran vapautuksen jälkeen, pienellä treenikaverin avustuksella vähän rotia tähän.

Lopussa Håp teki loppusuoraa, missä myös rengas. Oisko mennyt kerran ohi jokaisen putkenjälkeisen esteen, sitten yritti oikoa palkalle ohittaen vikan tai tokavikan. Lopuksi hoksasi, että mentävä ne on kaikki, jos frisbeelle haluaa ja meni hyvin. Ei ehkä miljoonaa, mutta hyvin.

Tottisosuus sporttiksella käsitti yhden metallinoudon ja nostelun. Pitää opettaa se odottamaan, kun heitän. Muuten noutaa kivasti. Seuraamista kotona, peruutusta mun ympäri ja kiertoa mun ympäri. Pujottelua jalkojen välistä. Ja sitten kokeilin kieputustakin sivulla ja ihankuin olisi oppinut tykkään tästä?

Treenien jälkeen sain puhelinsoiton. Idioottina olen jättänyt tammikussa ennen pakkasia mökin oven apposelleen. Eikun ajamaan Karjalohjalle ja sulkemaan ovi, mökki oli syväjäässä- kaikki kaappien ovetkin olivat kauniita lumihiutasia täynnä:). Koirat tykkäs kirmata järven jäällä, eli ei kai sekään retki hukkaan mennyt.

Hyvää Ystävänpäivää!
Mika yllätti tuomalla irtokarkkipussin. Elsa oli valinnut just oikeita nameja. Nyt on masu täynnä ja hyvä mieli:). Jos vaikka lähtisi lumitöihin...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti