koirat

koirat
Vanttu, Håp, Rosso ja Suvianne

tiistai 20. marraskuuta 2012

voivoi

Siitä VOIsta hävisi yön aikana paikallaan istuminen ja jäävistä ne AVOjäävät. Onkohan kukaan aiemmin ollut täpinöissään menossa kisoihin ilman, että on hajuakaan mitä liikkeitä luokassa pitää esittää? Tavallaan onneksi olen treenannut "liikaa", ei liian vähän. Ja hyvä, kun tuli eilen vahingossa Anun agitreeneissä paikallaanistuminen puheeksi. Luoti ei kuulemma sellaista ollut omassa voittajassaan tehnyt... Tästä ahdistuneena heräsin yöllä ja luin netistä löytämiäni sääntöjä (ja laitoin  Lentsulle kyselyn liikkeistä!). Yön pimeinä tunteina en myös tajunnut, että "koira lähetetään merkitylle alueelle ja sieltä luoksetulo" tarkoittaa ruutua. Mutta tämän mä hoksasin aamulla ihan itse!

Ja eikun treenaamaan. Ja mitä tapahtuu ensimmäisellä liikkeestä istumisessa???? (se Hooppahan on viime aikoina istunut kaikilla käskyillä). Hooppa jääkin seisomaan..... Ja seuraamisessa jäi myös kerran istuskelemaan. Jotenkin pitää saada koira tajuamaan  milloin on jäävä liike ja milloin normiseuruu. Itse seuruu ei kait ollut huonoa. Ruutuun lelulle, kaksi kertaa tyhjään (ekalla päästin liian pitkälle ja huusin maahan, kun koira oli osittain ruudun takana), kerran lelulle. Ja kaksi kertaa ruudun loppuosa. Kierrosta seis, kierrosta maahan ja kierrosta suoraan sivulle. Not bad. Kerran (vaikka ei kaits sais) koko liike. Ei mennyt maahan. Otin uudestaan ja sitten meni. Metalli ja puukapulaheitot oli mun ymmärtääkseni hyvät. Nämä treenit Oittaan ulkoilualueella. Kotona tunnari kaksi kertaa ja meni hyvin molemmilla kerroilla. Eikun ei mennytkään. Ekalla nosti oman ja jäi sitä kalisuttelemaan kapuloiden viereen ja jouduin kutsumaan uudestaan luokse. Toka vasta oli hyvä. Onhan tässä vielä kolme päivää aikaa treenata...

Agitreeneihin pääsi tänään Suvi. Oli hyvä treenipäivä. Takaaleikkauksissa mun pitää päästää se koira edelle ja kääntää oma vartalosuunta kohti leikattavaa estettä (noin miljoonas kerta kun tämä tulee esille). Kaikenkaikkiaan Supsukka toimi oikeinkin mukavasti tänään. Mun vaan pitää oppia muistamaan, etten saa kääntyä liian aikaisin sen kanssa pois suoritettavalta esteeltä vaan pitää rintamasuunta kohti hyppyä. Lähetellä sitä kyllä voi. Ja hassusti se tulee oikeinkin lähelle jossain tilanteissa ja toisissa pitää sen parinmetrin raon. Tähän ei keksitty logiikkaa tänään.

Kotona vielä kaukoja. Tajusin myös, että sielläkin mennään paljon hitaammin ne vaihdot, kuin mitä minä olen tehnyt. Eli tänään palkattiin asennoissa pysymisestä. Aika hyvin se vaihdot osaa, ei ne ihan tiptop paikoillaan pysy, mutta mulle riittää tällä hetkellä, että vaihtaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti