koirat

koirat
Vanttu, Håp, Rosso ja Suvianne

keskiviikko 29. heinäkuuta 2015

lomatreeniä

Piipahdin hallilla. Metsälenkki, pikkuisen tokoa ja vähän agia. Meni reippaasti pari tuntia!. Enkä edes huomannut ajan kuluvan.
Jos aikoo viedä koiran tokokokeeseen, olisi ehkä hyvä treenata niitä vanhojakin liikkeitä??? Eikä vain uusia. Vanttu ei muistanut tehdä merkkiä ennen ohjattua. Ei löytänyt ruutua... Mutta lähti kyllä yhden leluhetsauksen jälkeen tyhjään, mun huutaessa "eteen". (Siis se uusi merkkiharjoitus ennen ruutua). Vahvistelin sitten ihan sitä tavismerkkiäkin. Ja aloitin agissa opettamaan sille suuntia. Tällä hetkellä sen kontaktit on sikamakeita. Ja osaa irrota. Voi ohjata kaukaa, mutta saattaa poimia ylimääräisiäkin esteitä, jos kaukaa lähettelen. Keppien sisäänmenoa pitää treenata sulkukulmasta, jos edellinen este syöttää keppien keskelle.
Ja mun tokomoodissa myös Hopsu pääsi kokeilemaan. Merkki Håpille hyvällä vauhdilla. Ei mitään muistikuvaa ohjatun kapuloista (ja mäkään en enää muista millä käsimerkillä olen sitä lähetellyt. Ilmeisesti en sylkkärillä, kun ei sitä yhtään lukenut). Eteenlähetystä ekaa kertaa ever. Kerran lelulle ja sitten vaan lähetin. Koska on Håp, meni ekan kerran lelulle miljoonaa, tyhjään lähti kootussa laukassa kuin kysyen, että tätähän sä tarkoitit... Ruudun muisti. Tosin minä en muistanut, että sehän seisoo ekaksi ja menee vasta käskyllä maahan (V menee heti maahan). Håp ei tehnyt agia tänään.
Ja pitihän mun vähän kokeilla noutoa Suvilla ja ruutuakin (ei osaa). Ihanan nopea nouto, tiputtaa ennen sivulletuloa. Vähän tehtiin sitten pitoleikkejä ja kerran meni jo sivulla istumaan kapula suussa. Ja päinvastoin kuin Vanttu tai Håp, Suvi jo vähän tarrasi kiinni kapulaan ilmeellä "tää on mun, en anna". Ruutu oli hauska. lelulle toki juoksee hienosti. Laitoin sitten alustan (juu, ei ole opetettu erikseen, ei kait ikinä edes kokeiltu alustan nokkasua tai tassukosketusta tuon kanssa). Lähti ruutu käskyllä villisti haukkuen ja suvittaen. Pongasi PK A:n, meni sen ja jatkoi karjumista hienolla vauhdilla... Se on kyllä niin mun mieluinen koira :D. Kävin sitten taputtamassa ruutua ja meni pari kertaa hyvin (varastaen molemmat lähdöt). Ei taida ikinä tulla koevalmista, mutta onhan se hupanen koira. Suvin kanssa muutama takaakiertohyppy tarjoamalla. Pari putkenpään ohitusta ja pari itsenäistä puomin kontaktia. Takaakierrot ovat olleet meille vaikeita kisoissa, ajattelin palata ihan vauvatreeniin sen kanssa.
Jos Suvianne haluaa lelun, Suvianne saa lelun. Muiden on tyytyminen lelun katsomiseen matamin suussa. Ja Suppanan ei todellakaan tarvitse juosta ensimmäisenä sen lelun perään. Saa sen vähemmälläkin raatamisella.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti