koirat

koirat
Vanttu, Håp, Rosso ja Suvianne

keskiviikko 27. kesäkuuta 2012

kiirettä pukkaa

Paljon kaikenlaista tällä viikolla. Maanantaina aamutallilta tullessa Håp hyppäsi kolmijalkaisena autosta ulos. Oli ollut tarhassa hevosen kanssa härkkimässä, mutta kukaan ei kyllä nähnyt koiran loukkaantuvan. Ihana Anu suostui ottamaan ylimääräisenä ja vielä ylimääräisen ylimääräisenä läpivalaisemaan koko koiran samalla. Iso kiitos siitä. Aristi vähän kintereen alapuolta, illalla oli jo (ilman kipulääkettä, kun en ehtinyt antaa) lähes ok. Viralliset lonkka ja kyynärkuvat olivat ok. Toinen reisiluun pää ei ehkä aivan yhtä tasainen kuin toinen, mutta ihan käyttökelpoiset lonkat aktiivikäyttöön. Selkä ja olka sekä se aristava kohta ok. Kintereessä sillä on molemmissa jaloissa hassu "koukku". Lienee joku rakenteellinen juttu, mutta ei siis tämän ontuman syy. Maanantain jälkeen Håp ei ole ontunut, ollut kyllä melkein levossa ti ja tänään.Mitään se ei kyllä ole oppinut, oli ihan mahdoton päivällä töissä. Kahdella tallilla yritti useampaan kertaan tarhaan hevosia puremaan. Lisäbonuksena sillä todettiin siellä Mevetissä juoksu. Olisin sen kyllä havainnut eilen jo itsekin. Päinvastoin kuin äitinsä, tämä versio kyllä vuotaa ja Håppia ei haittaa yhtään, että perästä valuu. Ei se kyllä tunnu kiinnostavan poikiakaan, hassu koira. Mutta voisi se siivota itsensä pikkaisen paremmin. No saan kohta sen Jyväskylästä tarjouskorista ostetun namipussukan (joka paljastuikin avatessa juoksuhousuiksi) käyttöön.

Ja silloin maanantaina käytiin Elsan ja Idan kanssa eka kertaa epiksissä. Molemmat muistivat radan ja Elsa onnistui tekemään Suvilla nollan, voittaen openin toka radan. Hyvä tytöt! Kisat venyivät myöhään, onneksi mulla ei ole medikoiraa, oltaisiin oltu kotona vasta puoliltaöin. Nytkin meni lähelle.

Tänään kävin Suvin kanssa kaksi rataa tekemässä samoissa kisoissa. Eka radalla (tosi helppo rata) ohajsin väärään päähän putkea. Muuten hyvä. Toka rata oli hyvä, mutta sai keinulta vitosen. Harvoin mua ärsyttää virhe vielä tunteja radan jälkeenkin- nyt ärsyttää, mutta tänään en kyllä itse sitä virhettä huomannut ja kerrankin katsoin koiran suoritusta. No kai se domare näki vielä tarkemmin. Kiva on, että Suvi kulkee taas kovaa. Ja on itse niin kovin innoissaan radalle menemään. Ja toimii siis hienosti lastenkin käsissä (jopa äidin ohajusta paremmin???). On se vain hieno koira!

Håppa tekee niitä tokojuttuja joka päivä. Jo se on kumma, jos ei ensi kerralla kaukot onnistu. En ole saanut niissä virhettä aikaiseksi, vaikka ollaan tehty kaikissa mahdollisissa paikoissa. Kunhan nyt juoksisi juoksunsa normiajassa, muuten jää seuraavat kisat väliin. Ja olen mä saanut sen jo aika villiksi vetolelun perään (tämä on mun oma projekti). Ei vielä Suvin veroinen, mutta paranee. Ja kepit alkoivat olla kohtuu hyvällä mallilla. Nyt olen sitten antanut olla ilman keppiharkkoja ma jälkeen.

Perjantaina pitäisi sinne Kuopioonkin taas lähteä. Illan kisaärsytyksen takia ei yhtään huvita just nyt.

Ai niin, päivät täyttyvät (olen siis vielä tämän viikon töissäkin) myös Hurraan ridaleiristä. Hitsi se meni paremmin tänään piruetin alkuja Jannen avustuksella. Jospa jatkossa katoisi siellä rattastuksessakin niitä linjoja ja keskittyisi joka treeniin. Lyhyeenkin.

Ja vaikka ärsyttää, tulin pikkaisen paremmalle tuulelle, kun treenasin Håpin kanssa tokoa siellä Purinalla :).




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti