koirat

koirat
Vanttu, Håp, Rosso ja Suvianne

torstai 25. lokakuuta 2012

Topps

Håppa pääsi MM-oppiin. Ja selvisi kunnialla. Håpan ohjaaja ei edes taluttaen kävelyvauhtia koiraansa lyhyen radan läpi osannut vasenta ja oikeaa. Onneksi koirakaan ei suuntakäskyjä osaa, niin ei voinut mennä pilalle.

Mukava kaveri. Ja oma tyyli. Käännökset opetetaan koiralle (vaikka sitten se koiruus remmissä estetolpan ympäri kiertämään). Ja valsseja vaan, jos oikeasti ehtii. Takaaleikkauksia sitten senkin edestä, ja koiran pitää kääntyä niillä takaaleikkauksilla. Ja suvituksia suuntakäskyillä molempiin suuntiin sivusta. Ei saa kääntyä "sloppysti". Håp pääsi myös hetkeksi demokoiraksi ja tuntui nauttivan oikea-aikaisista ohjeista (mm. seurasi oikealla, mitä ei koskaan ennen tehty).

Radanpätkä kurssilla ensin omalla tyylillä. Valssasin myöhässä ja Hopsukka meni kyllä, mutta kaarteilla. Takaaleikkaamalla sitten moneen otteeseen oikeasti hyvin! On se kiltti pentu edelleen. Topps tuntui olevan sitä mieltä, että ensin opetetaan perustyö huolella, vauhti tulee mukaan myöhemmin. Ja ohjaajan tulee olla calm. Ei saa hosua. Ja ohjaa siis enenmpi yhdellä kädellä, ei kahdella. Hyvä mieli jäi ja täytyy mun nyt oikeasti keskittyä tuon kanssa käännöksiin, Suvilla ne on tainnut saada vähän ilmaiseksi.

Toppsin jälkeen vähän töitä, sitten Sorlammille. Iltapäivällä lasten agitreeni,joissa Håp kokeili kaikki kontaktit, juoksi ensin läpi ne kaikki. Kerran tiukempi huomautus ja taas pysähtyi. Suvi oli pätevä kuten aina, Rosso meni rossoksi kivaa vauhtia ja Leo oli hurjan kiltti ja näpsäkkä. Ihan kisavalmis, kunhan oppii kepit ja kontaktit. Illalla Satu vielä piipahti ja koirulit sai kirmata pihalla. Nyt nukkuu koko sakki onnellisen näköisenä.


Håpin toko-osuus käsitti kaukoja, ruutu näytettiin Sadulle (tai se meidän ruutua muistuttava osuus), eilen teki tettiläisen viemänä tunnarin ja toi nätisti oman. Iikki ja jotain muuta pientä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti