koirat

koirat
Vanttu, Håp, Rosso ja Suvianne

tiistai 2. lokakuuta 2012

ja meillä treenataan

...ja tehdään töitä. Töitä ehkä liikaa, mutta treeniä just sopivasti, tai vois kait olla enemnänkin. Ja oikeasti töitäkin on liikaa vain siksi, että olen välillä lusmuillut (+ Chrisse erikoistumassa eli yhden lekurin vaje)- pakko joskus tehdä jotain. Onneksi on kiva työ.

Nyt on taas kivaa treenata sitä tokoakin, kun saa tehdä uusia juttuja. Tunnari kokeiltiin tänään laittamalla oma maatuneitten joukkoon. Toi kaksi kertaa peräkkäin oman, toka kerralla laitoin uudet kapulatkin (joo, en jaksanut piilotella vain omaa.., sorry Lentsu, mutta lupaan piilotella sitä työpäivän lomassa). Jos ne säännöt menee niin, ettei saa yhtään koskea vieraisiin, ollaan vielä nollassa. Ei nostele, mutta haistelee kyllä niin, että nenu saattaa osua myös vääriin. Liikkeestä istu en muistanut kokeilla (ei koskaan tehty). Ruutua muutaman kerran omalla pihalla, hyvin joka kerta, kerran maahan, muuten seis. Alkuun yksi kerta lelulle (helpottaa toki tehtävää tämä). Kaukojumppaa sisällä. Tätä ei tehdä koiralle helpoksi, kun unohdan koko ajan mitä käskyä milloinkin pitää käyttää. Kilttinä koirana Håp kyllä yrittää ymmärtää. Metallia heitelty, no problem. Ida yrittää opettaa Håpille pupua. Opetti eilen sen antamaan tassua.

Eilen Hopsukan agitreenit. "Ikävä" koira menee minne rintavarustukseni näyttää. Eli myös väärille esteille. Mun TÄYTYY muistaa viikonloppuna olla huutamatta HOP hypyn päällä ja kääntyä kohti suoritettavaa estettä. Teemana oli takaaleikkaukset ja niitä pitää harjoitella palkkaamalla heti esteen taakse. Håp kyllä lähtee hypyille ja menee yli, mutta ei käänny tarpeeksi tiukasti (ei olla kyllä tehtykään takaaleikkauksia juurikaan). Hyvä treeni hyvä mieli.Opin myös sen, että Håpille ei huomauteta turhasta. Tiputti yhden riman, karjaisin ei kun oli jo putkessa hypyn jälkeen. Ja sen jälkeen hidasti heti vauhtia, kun ei ymmärtänyt mikä meni pieleen... Mutta hyvänä uutisena, Håpin vauhti alkaa olla kohillaan helpoissa pätkissä. Käännöksiin tiukkuutta ja kepit+kontaktit nopeammaksi, niin kehdataan mennä joskus kolmosiinkin.

Suvilla ollut tauko agista viime ke Janitan jälkeen. Aamulla pitkällä maastolenkillä Hurraan kanssa koirat mukana, liiikkui hyvin. Ja illalla alkoi Niinun treenit (KKK:n ryhmä treenaa kerta viikkoon Univetareenalla). Suvi liikkui hyvin, ei tietoakaan jumituksista, oli ok treenin jälkeenkin. Itse treeneissä minusta yllättäviäkin virheitä kepeiltä. Meni (huonolla ohjauksella) väärin sisään, jätti vika välin tekemättä ja ampui putkeen! ja useamman kerran ja lopuksi vielä meni putkeen eikä kepeille... Ohjasin varmaan huolimattomasti, kun yleensä on tosi varma ko tehtävissä ja oikeinkin hyvä pujotteluissa. Täytyy treenata ko kuviot uusiksi. Mutta olipa taas kiva mennä Suvin kanssa.. Ehkä mä maltan jättää jotkut kisat Håpilla väliin ja ilmota Suvinkin johonkin.

Ja Håpin ja Rotin kisakirjeet tulleet. Huisin hauskaa päästä lapsikoirilla kisaamaan. Suvilla oli siis aikoinaan 50 starttia ykkösissä. Håpin ja Rotin tavoite on kolme! Ja viikonlopun jälkeen saatan muuttaa tavoitetta... (eivät ole kumpkaan koskaan tehneet kolmea nollaa treeneissäkään putkeen, eli tavoite on hurjan realistinen:)).
Bostonilainen lokki. Tämä ei liity mitenkään mihinkään, mutta haittaaks se?Ei kommentteja:

Lähetä kommentti