koirat

koirat
Vanttu, Håp, Rosso ja Suvianne

maanantai 10. kesäkuuta 2013

Nuuksio

Työpäivä vei lopuksi Nuuksioon, hyödynsin työmatkan ottamalla Idan mukaan ja kävimme vähän Haukkalammella koirien kanssa kävelyllä. Vantun lisäksi Suvikin saatiin innostumaan uimisesta :). Aamulla en jaksanut ottaa kiljukaulaa ratsastukseen vaan jätin sen autoon, autossa se toki könyää takahäkeistä penkeille, mutta on ainakin hiljaa (ja syö varmaan kohta ne turvavyöt kuten aiemmatkin pennut ovat tehneet).

Håp pääsi yksin aamupäivän työretkille. (Muut koirat saivat sillä aikaa lasten toimesta tunnin remmilenkin. Ja Vanttu ehti pissata Saaran matkalaukkuun ja meikkien päälle). Håp oli kyllä kovin masentuneen oloinen. Mutta heräsi illemmalla. Leikki jo hyvin Vantunkin kanssa. Nyt tein ruutua lähettämällä sinne suoraan. Ja kävin taputtamassa paikkaa. Ja aloitin ekan aika läheltä. Ja en hermostunut, vaikka meni ekaksi muka merkille reunatötterölle. Tehtiin sitten ruutua lähettämällä eri suunnista (tai kahdesta eri suunnasta), sai frisbeen palkaksi ja meni oikeinkin reippaasti (myös Suvi juoksenteli sinne ruutuun aina välillä Håpin seuraksi). Kokeillaan nyt näin. Merkkiä erikseen muutaman kerran kaikki koirat ympärillä ja ihan karkasikin sinne- ollaan nyt onnellisia tästä (vaikka ei ihan ollutkaan just oikeassa paikassa se stoppi). Ohjattu yhdellä kapulalla eli sekin helpotettiin. Vasen hyvä. Oikealla lähti vasemmalle, mutta kun ei siellä ollut mitään, haki oikean... Kaukoja muutamasta metristä ja palkka täpäkästä vaihdosta. Kierrosta sivulle, ennakoi stoppia ja pysähtyi muutaman ketrran (vaikka ei haluttu).

Ja Vanttu teki kans jotain. Maahan meni niin hienosti, että ajattelin sitten opettaa sille myös ryömimisen. No aloitti tarjoamalla molempien tassujen vuorottaista läppäsyä makuuasennosta. Oli senverta söpöä, että palkkasinkin sen :). Illemmalla kokeilin kosketusalustaa- tätä ei ihan hiffaa. Tai saattoi tajuta lopuksi. Ja sitten tehtiin tassujen ristiin laittoa (tästä tulee turhien temppujen pentu, jos ei mitään muuta). Yritin puunkin kiertoa, mä luulen, että tämä pentu pitää opettaa irtoamaan- luonnostaan tulee kaikki vetoleikit ja lähellä tehtävät syheröt. Kaikki "juokse kauas katsomatta ohjaajaa" saattaa olla haasteellisempaa?

Viikonloppuna olisi agilityn SM-kisat. Mitään en ajatellut treenata huomennakaan niitä varten. Keskiviikkona on Idan treenit, ne saanevat riittää viimeistelyksi.Rakas Jaakkolapseni analysoi taas tänään lähinnä kait mua. Kommentoin jotain, kun laskin jonkun rahasumman minkä Jaako tarvitsi paljon häntä nopeammin, että kyllä nuoren ihmisen pitäisi pystyä laskemaan vanhaa äitiä nopeammin. Jaakko totesi siihen, että hän ei saa vatsahaavaa eikä kuole stressiin, kun pystyy elämään lepposasti. Mä ilmoitin, etten minäkään aio stressiin kuolla, sanoi Jaakko, että en mä ehdikään "slow down to die", kun koko ajan menen tukka tuubilla. Lisäksi mun moittiessa vaihteeksi Rossoa jostain, oli syy kuulemma se etten mä kestä Rosson "unconditional love for me". Jaakon mukaan en ole tottunut esim mieheni osalta moiseen...???

Suvi teki varmaan seuraamista ja sivua. Niillä mennään ainakin agiradat ja ehkä ne tokoässämmätkin.

 Ylin kuva on kyllä mökkimetsältä. Håpin rakenteessa ei kyllä kauheasti ole moitittavaa (paitsi ne pystykorvat).
 Kieriminen on mun juttu sanoo Vanttu.
 Suvi opastaa junioria. Suvi on ottanut tulokkaan hyvin vastaan. Jaakkohan analysoikin, että Suvin mielestä meille saa tulla pentuja niinkauan kuin Supsukan ei tarvi olla raskaana itse :). Ei kuulemma ole lapsenteko Suvin juttu?
 Ihan vielä ei pysy perässä (vaan yrittää ktllä).
 Todistusaineistoa Suvin uintiretkestä.
 Yhteiskuva. Håp laittaa Suvin silmät kiinni?
Mun juoksu paranee joka päivä. Tänään en kaatunut kait kertaakaan, edes alamäissä.

2 kommenttia:

  1. Kiva lukea näitä päivityksiäsi! Vaan kyllä Vanttu irtoaa! Kun tietää, että kuralätäkkö on 50 m vasempaan polulta, niin lähtee! Käskytysehdotuksia: vasen= "LÄTÄKKÖÖN!" , eteen = "UIMAAN!" oikea = "(SAVI)OJAAN"!

    VastaaPoista
  2. Pitäisköhän ottaa suuntakäskyt agilityynkin... Jos huutelisi Saviojaa aina tarvittaessa, niin pakkohan sen olisi hyvin mennä??

    VastaaPoista