koirat

koirat
Vanttu, Håp, Rosso ja Suvianne

perjantai 7. kesäkuuta 2013

Totuttelua

Kaikenlaista pientä ollaan puuhasteltu.
 Håp sai aamulla vähän kunnollisemmat tokotukset. Ruutua monesti, välillä tyhjään välillä lelulle (kerran) ja kait kerran pari alustallekin. Tyhjään ei ole tarpeeksi varma. Mutta on sillä nyt hajua, kun huudan ruutu, lähtee laukalla määrätietoisesti jonnekin... ja päätyy yleensä ruutuun, vaan ei ihan keskelle ilman apuneuvoja. Ohjattua tehtiin eilen, se on nyt ollut aika ok. Aaamulla jääviä peilin kanssa, ne hyvin. Kaukoja jumppaamalla ihan läheltä, että saisin seisomisesta maahan ilman yhtään teputtelua. Kaukaakin kokeilin, vaan teputtaa. Kierrosta stoppeja ja emrkkileikkiä.
Suvi teki alokasliikkeitä. Jos tehdään kolmesti liikkeestä seis, pysähtyy sitten seuraamisessa samassa kohtaa... Luoksetulo namiin ihan sairaan hyvä, parempi kuin leluun. Paikallaanmakuutakin pitäisi ehtiä reenimään, nyt ei ole tehnyt ollenkaan.
Ja mun uusi koira on aika omistajansa kaltainen. Jos tehdään jotain mikä ei olekaan kivaa, vastustelee kovin.Eli otin ekaa kertaa mukaan maneesiin ratsastuksen ajaksi. Muut makasivat ja odottivat ja korvatkaan ei liikkuneet, kun nuorineiti protestoi. Ensin veti roskiksen, missä kiinni siis, monta metriä keskelle maneesia. Hurraa säikähti tätä kovin. Sidoin uudelleen lantaroskikseen (painaa paljon). Kun ei saanutkaan roskista liikkumaan, rimpuili hurjasti ja HUUSI. Ja huusi ihan koko ratsastuksen ajan. Välillä' meni talikot remmin kanssa solmuun ja kauhea kolina- ei haitannut sitten yhtään. Paitsi Hurraaparkaa, joka ei meinannut uskaltaa lähestyä villipedon valloittamaa kulmausta. Pieni kehityksen paikka tässä.
Vanttu ja kaikki muutkin saivat eilen opetella pyykkikoriin hyppäämistä. Håp on aika pro uusissa asioissa. Katseli hetken koria ja laittoi sinne etutassut. Sai namin, mietti hetken ja laittoi takatassutkin. Ja sen jälkeen osasi mennä. Ja osasi tänäänkin, menee huolella ja mallaa tassunsa tarkasti :). Vanttu kokeili seuraavaksi. Etutassut meni äkkiä, naks ja nami. Pikkuisen autoin viemällä käden korin yli ja sai sinne takatassut (mun kärsivällisyys näissä odota tarjoamista on noin viisi sekuntia). Ja seuraavaksi ponnahti sinne koriin vauhdilla! Ei mitään tassujen mallaamista ja ei haittaa vaikka kori kaatuu. Suvi meni näyttämällä ok, samoin Rosso- niiden kanssa en jaksanut naksutella.

Vähän on Vanttu saanut opetella sivulle tuloa (peppu jää helposti sivuun), kaksi askelta seuraamista tehty, kosketusalustaa (ei oikein hiffaa tätä), noutoa lelulla ja pari kertaa kapulalla- ei tule ihan niin helposti kuin Håpin kanssa aikoinaan. Kiertoakin kokeilin- en enää muista miten olen sen Håpille opettanut. Mun näytä kädellä ja laita lelu sinne sivuun ei ole kovin hyvä tekniikka ehkä Vantulle.Ja on leikitty, kun mulla on pentu joka leikkii!!! Ida vei äsken remmilenkille (mun kanssa ei pääse), leikkii kuulemma remmilläkin. Ja on Vanttu tehnyt maahan seiso maahan käsiavulla nenän edestä. Sille voisi ehkä naksuttaa myös sellaisen nenämaassa makaamisen, kun tykkää tuijottaa siinä asennossa muita koiria. Onpa hauskaa taas leikkiä pennun kanssa!

Idan muuten tullessa äsken Vantun kanssa ovesta sisään, kaapista tippui iso muki vadin päälle ja molemmat lensi maahan mennen rikki. Ei säikähtänyt ääntä tämä pentu vaan ryntäsi lasisirujen päälle. Ja yritti tapella imurin kanssa (en tosin antanut tehdä tätä). Ja lähti aamulla Hurraan päästessä laitumelle juoksevan hevosen perään (Suvi ei voi vastustaa hetken paimennusiloa näissä laitumellelaskuissa ja en oikein jaksa enää kiljua sille). Mutta Vanttu siis lähti ei jahtaamaan vaan ihan paimennusmoodissa perään. Tuli onneksi takaisin kutsuttaessa. Tämä koira ei opi hevosia paimentamaan, nih. (Håp ei paimenna niitä, saattaa mennä Suvin perään, mutta enemmän kait jahtaa tai leikkii, ei paimenna).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti