koirat

koirat
Vanttu, Håp, Rosso ja Suvianne

keskiviikko 26. kesäkuuta 2013

Treenipäivä.

Vanttu herätti klo kuusi mökillä antamalla pusupesut. Tosin nousin vasta seiskalta. Aamupäivä risusavottaa (mulla on huono kunto, pari peräkärryllistä risuja/pikkupuita ylämäkeen ja olin ihan loppu). Vanttu varsinkin veti rallia pitkin mökkipihaa intopiukeana.

Möksältä Salon jäteaseman kautta Lentsun treeneihin. Ensin meni Suvi. Seuraaminen remmissä oli huonoa. Maahan meni hitaasti, seis on mitä on- teputtaa sen kaksi askelta ainakin käskyn jälkeen. Luoksetulo jopa hyvä. Taidettiin saada hyvät kisatreenit, kun lämpöä oli se lähes 30 astetta ja kivituhkalla menimme Suvin kanssa. Sille asennetaan nyt namikulhopalkka (varasti tietty sinne namikulholle heti kun hiffasi sellaisen olemassaolon). Mutta lapset avuksi.
Seuraavaksi teki Vanttu kierrosta seuraamaan metri (lelu kainalossa) ja kierrosta sivulle leluavulla. Nämä treeniin. Ei seuraamista suoraan sivusta, niitä käännöksiä voi tehdä. Luoksetuloa hetsaamalla (joku pitää kiinni). Ja lelu siihen vasempaan käteen. Ja patsaana se kutsu.
Pikkutauko Vantulle ja Håpille intotokoa. Kierrosta seuraamaan (vähän pidempään kuin Vanttu :)). Ja oli parempi asenne näin. Ja metallinoutoa hetsaamalla. Parempi tänään. Nyt asennetaan se "pidä metalli vinosti" nappasumenetelmällä. Håp ei tainnut tehdä muuta?
Ja lopuksi Vanttu näytti temppunsa (high five vasemmalla ja oikealla tassulla + molemmat) ja hissinsä (tämä oli kait aika ok). Ja teki vähän noutoa tunnarikapulalla. Minusta oli huono, kun ei tuonut kuin maks metrin tai kaksi, Lentsun mukaan ei vielä tarttekaan enempää...
Kivaa oli Kupittaalla.

Pikaisesti uimaan Ellun ja koirien kanssa. Vanttu ui ilman pakottamista, Suvi namilla houkuttelemalla ja Håp ensin pakottaen sitten namin avulla. Rosso ei mennyt veteen.

Ja Jaakon treeneihin minuuttiaikataululla. Håpin kanssa rata pätkissä läpi. Kääntyi hyvin sylkkäreillä, kun jätin sille tarpeeksi tilaa. Poispäinkäännön tapaisella piti ohjata sille seuraavalle esteelle koiranpuoleisella kädellä. Ja innosta sitä koiraa!!!
Vanttu teki ensin putkea (lyhyt suora putki). Oikeinkin hyvin. Ja sitten pikkaisen pimeää putkikulmaa (aika helppoa sellaista). Ja hienosti tämäkin. Ja lopuksi takaaleikkausta, oikealle hyvin, vasen tarvi vähän lelun näyttämistä

Suvi teki lopuksi radan. Pääsimme kait esteelle 19 ja mun kunto lopahti. Kiljuimme sitten molemmat... Eikun uusiksi. Ei nyt ihan loppuun asti, mutta aika ok. Oli sitten parempi, jos pidin kädet kokonaan pois ja ohjasin vartalolla. Tätä täytyy nyt tehdä Suppanan kanssa treeneissä

Eli muista katsoa sitä koiraa ja pidä kädet alhaalla!!!

Hirveällä kiireellä (ilman kisakirjoja) HAU:n kisoihin. Håpin kanssa Annen radalta nolla ja oiskohan Jaakon sanat olleet vielä muistissa, kun KAKSI eri ihmistä tuli kehumaan mun ohjausta. Ei ole ennen moista tapahtunut. Tosin kolmas totesi, etten ollut näyttänyt ollenkaan omalta itseltäni :). No ei makeaa mahan täydeltä. Ritvan radalla Håp oli A:lla jo ennenkuin sinne piti mennä ja Suvin kanssa (meni vain tämän radan) tuli ensin Suvilta rima alas ja sitten minä juoksin esteeseen pahki tiputtaen riman. Suvi taisi olla niin lähellä, ettei tullut hyllyä vaan meni koiran piikkiin ja kympillä maaliin. Tosin harmitti, etten taaskaan katsonut sitä koiraa ja tuli ainakin yksi tökkiitökkii kohta :(

Nyt luulisi koirien olevan väsyneitä. Muut ovatkin, mutta elohiiri Vanttu nukkui pari tuntia ja taas maistuu touhuaminen.


 Kerrosmajoitus.
 Hui. Tää mun pentu näyttää kuvissa enemmän toko kuin agikoiralta...
 Näitä puidenkiertoja voi onneksi hyödyntää siinä agissakin.
 Paljastamme salaisuuden. Suvikin on vähän harjoitellut noutoa. Ei tuo sivulle, mutta hetsaamalla tuo jo aika hyvin lähelle ja sylkäisee sen sitten mun eteen.

Håp ja iltaposeeraus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti