koirat

koirat
Vanttu, Håp, Rosso ja Suvianne

maanantai 19. elokuuta 2013

Pitäisi ja pitäisi

Pitäisi muistaa treenata...

Vanttu: eteenlähetystä, käännöksiä, jotain kontaktintapaista (vaikka kotona 2on-2offia), pimeää putkikulmaa, kai joitain ohjauksiakin. Mitään en ole tehnyt agin eteen. Oho.Ja mähän muistaakseni ajattelin opettaa sille suuntakäskytkin???

Ja tokossakin kait Håp osasi samanikäisenä paljon enemmän? No Vanttu seuraa minusta Håpia kivemmin. Tai se painaa sillai kivasti pohjetta vasten ja mä tykkään. Tosin ei osaa sivua käskynä, ei varmaan sitä seuraa käskyäkään? Ja ei se mene mihinkään istu/maahan/seiso asentoon sanalla. Käsimerkein tosin tekee läheltä aika kivalla tekniikalla. Siis TOSI läheltä tehtynä. Ehkä osaa alustan.Ja peruuttaa metrin. Nouto ei varmaan koskaan etene siihen sivulle tuontiin asti. Opetan sitten ehkä sen pk eteentulon... Håp hoksasi nostaleikin aikoinaan tosi helposti. Vanttu niiaa, peruuttaa, menee maahan, pyörii ja ties mitä, mutta ei nosta kapulaa.

Osaa pupun. Kaikki muut temput tehdään auttamalla. Tosin niitä taitaa olla aika paljon niitä autettuja temppuja (siis sellaisia mitä kokeiltu ainakin kerran).

En ehkä jaksa edes miettiä mitä kaikkea Håpin pitäisi oppia, tai vahvistaa jo osaamaansa.

Olen siis väsynyt ja musta tuntuu, että kaikki jää kesken ja multa puuttuu tästä koiran koulutuksesta ajan lisäksi punainen lanka. Töitä mä teen tällä hetkellä enemmän kuin laki sallii.En edes jaksa ajatella, että se heppakin pitäisi muistaa ajatuksella ratsastaa. Hurraa muuten teki melkein passagen näköistä passagea. Katsoin peilistä ja näytti paremmalta kuin tuntui.Tai sitten vaan kuvittelin tämänkin.

Niin tai näin. Tänään aamulla maneesissa Vanttu teki merkkiä. Sillä on sellainen kiva "juoksen merkin taakse ja halaan tötteröä" merkki. Ei siis ole kiva. Paitsi ehkä koiratanssitemppuna voisi olla. Ja seuraamista peilistä katsomalla. Vanttukaan ei katso mua silmiin vaan varmaan namikättä?
Illalla Vanttu teki puunkiertoa ja tunnarikapulan hakemista heinikosta. Kierrot mitäsattuu, mutta oman tunnarikapulan osaa hakea. Ja tuo kahden metrin päähän ja tiputtaa siihen.
Leikkimistä Vanttu teki myös ja siinä se on hyvä!
Håp teki aamulla jääviä sekaisin ja koira oli aluksi sekaisin myös.Ja kaukoja sanoilla. Tänään muisti sit sanan.Illalla Hopsulle tunnari. Ja aamulla Hopsulle myös kisaluoksetulo. Hyvä kait?

Ja mä menen sittenkin Vihtiin kisaamaan. Ja agia! Ja perjantaina on Zeljkon koulutus. Sekin on kivaa. Ja keskiviikkona Jaakkoa ja Lentsua. Mitä ma valitan, onhan mulla vapaatakin. Ja keskiviikkoiltana juoksukoulu. Tosin jokainen väliminuutti kuluu töitä tehden...
Vanha kuva. Mutta jotenkin Håp on niin itsensä oloinen tuossa. Onnellinen, kun saa vain olla tykätty!


4 kommenttia:

  1. Kuulostaa niin tutulta. Vois melkein olla mun kirjoittama. Vaihdetaan vain koirien nimet ja jätetään hevonen pois.

    VastaaPoista
  2. Sä sentään muistat vielä itse ne käskyt, mä olen joskus unohtanut nekin :-)

    VastaaPoista
  3. Sä oot kyl uskomaton monitoimilaite! Aina toiminnassa ja vaikka mitä tekemässä... laiskempaa hengästyttää jo näiden lukeminen ;)

    VastaaPoista