koirat

koirat
Vanttu, Håp, Rosso ja Suvianne

perjantai 20. tammikuuta 2012

kiltti koira

Mulla ei varmaan koskaan ole ollut noin kilttiä koiraa. Se olisi koulussa opettajien lellikki. Tekisi huolella kaikki tehtävät, eikä piirtelisi hävyttömiä kuvia sivujen reunaan. Kavereitakin sillä on, ettei se ihan nörtti ole, mutta silti. Kiltteys näkyy musta ihan sen naamastakin, koittaa niin kovin olla mieliksi.

Mutta ei Håpilla silti kaikki treenit onnistu. Paikallaanmakuun se on nyt sisäistänyt. Ultimatehäiriö kokeiltu eilen ja tänään, kun Leo ja Roti olleet kavereina. Ja kumpikaan veljeksistä ei ihan? pysynyt. Taisi käydä Hopsukkaa vähän leikkiinkin kutsumassa ja niin vaan sisko makasi!! Mutta ei mene aina ekalla käskyllä sivusta maahan. Ja nousee välillä palatessa ennen käskyä sivulle. Nämä nyt ekstratreeniin, aloitettiin jo iltaruoalla. T&T iltatreenit eilen, partnerilla taas vaikeita kysymyksia. Onko esim. koiran pakko kääntyä ohjaajaa kohti alohypyssä seis komennolla? Ja itse mietin, että paikallaanmakuussa annetaanko jokaiselle erikseen maahan ja sivu käskyt, vai kaikille yhtäaikaa? Ja missä välissä koiralta otetaan paikallaanmakuussa remmi pois vai onko se jo irti silloin? Huomaa, että kisat lähestyvät...

Tänään mulla oli lihapullia Sporttiksella. Olen liikkeestä seisomisessa tehnyt niitä pallonheitolla, mutta ei ole oikein superterävästi stopannut. Pari kertaa lensi nälkäiselle koiralle lihapullanpala ja avot. Johan stoppas!!! Teki myös a:ta, puomia, päällejuoksua. Päällejuoksussa olikin yllättäen vaikeinta se eka este, mille olisin halunnut sen irtoavan sivuun. Tuli ohi monta kertaa. Este kaksi (se päällejuostava) sujui aika hyvin. Täytyypä reenata tuotakin. Kepit kaksi kertaa, oli jo vähän väsynyt, ei mennyt kovin hyvällä vauhdilla. Seuraaminen, osa huonosti, mutta loppuun namilla sain aika pitkän hyvän pätkän.

Yhdellä tallilla kuuntelin huvittuneena, kun muutamat tallilaiset keskustelivat Håpista. Sillä tallilla on yksi bc ja monta muuta koiraa. Håp oli kuulemma tosi kiva, siiinä saattaa näiden ihmisten mukaan olla ehkä vähän bordercollieta- ilme on vähän bc:mäinen:). Kenellekään ei tullut hetkeksikään mieleen, että kyseessä olisi puhdasrotuinen. Ja kun Roti haettiin karkuureissulta, oli talteenotettu pitkäkarvainen collie... Leo sentäs on minusta bortsun näköinen:).
Laitetaan tähän Rosson kuva, kun se pääsee huomenna pitkästä aikaa liitämään. Ja on muotovalio, että on meillä yksi (entinen) näyttelytähtikin! Rossolla oli tänään dilemma, olin aamulla Jennyn kurssilla Hurraalla(antoisa) ja otin vaan Håpin mukaan. Rossolla oli kova ikävä mammaa, mutta kun tulin kotiin ja tein lumitöitä paksussa lumessa, ei just nypitty käppänä oikein olisi halunnut olla ulkona. Eikä sisällä, kun siellä ei ollut se monta tuntia kadoksissa ollut emäntä...

Ja ihan lopuksi Rosso treenasi ministi Idan kanssa, Elsa meni Suvilla. Koitin opettaa lapselle, että voi juosta kontaktin ohi, vaikka koira pysähtyykin. Suvin kontaktit tänään 100%, kesti vaikka mitkä häiriöt (esim. Leon rähinät).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti