koirat

koirat
Vanttu, Håp, Rosso ja Suvianne

tiistai 10. tammikuuta 2012

Lentsulassa


Paljon pitää ohjaajalle tapahtua ennen 11.2.

Noinniinkuin alkuun kisatilanteessa keskitytään siihen koiraan ja liikkuriin, tuomaria ei tuijotella ja anneta koiran sillävälin haahuilla. Remmi ja kaulapanta mukana. Kokemuksen pitää olla koiralle kiva. Viitanen ei anna sarven kasvaa päässä vaan yrittää tehdä kokemuksesta kivan, vaikka joku liike menee pieleen. Koiraa ei lääpitä, se saa pomppia mua vasten, mutta mä en saa sitä syleillä (kun ei se siitä tykkää).

Ja niihin liikkeisiin.
Seisomista vahvistetaan sillä pallopalkalla. Ja ei tarvi olla just oikeaoppisesti seuraamassa, kunhan tulee lähimaastoissa ja stoppaa terävästi. Maahan liikkeestä meni paremmin, siinä sitten ei ollut edes pentumaahanmenoissa sitä pallopalkkaa vaan nami... Mutta menee sivulta huonosti maahan eli tätä treenataan kovin. Ja maahan menosta sanotaan sivu, kun halutaan se koira istumaan (mä olen sanonut sivu, istu, taputellut reittä, huudellut ties mitä...).
Hyppyä koitetaan saada terävämmäksi hetsaamalla yykaakoo (jota taas harjoitellaan lelulle hetsaamalla, noutohypyllä, ruudussa olevalla alustalla, lelu sinne hypyn taakse valmiiksi ja koiraa innostamaan). Ja ei innosteta roikkumalla niissä niskavilloissa. Seuraamista todella paljon. Ja leikitään leikkejä, että tarjoaa sivulletuloa. Ja älä tuijota sitä koiraa!!!
Ei tehdä ollenkaan kaukoja tai luoksetulon stoppeja.
Aivan kauhea paikallaanmakuu (tai ei ollut mitään paikallaanmakuuta), jos oli Toto häiriköimässä. Tähän otetaan muksut avuksi muiden koirien kanssa (Suvi ainakin Håpalle paha häiriö, jos kutsutaan vierestä luo ja pennelin pitäisi jäädä). Tämän kuvittelisin ymmärtäväni miten treenataan. Jossain muussakin piti niitä lapsia ottaa avuksi, nyt en muista missä.

"It's a long way to Tipperwary..." vai miten se laulu meni.

Päivän hyvät uutiset oli (tai mulla oli kyllä tosi kiva päivä kaikinpuolin), että Suvi kävi Piiralla ja nukkui onnellisena koko käsittelyn ajan, kun mistään ei jumittanut (tai hieman oikea puoli jäykempi, mutta ranka liikkui ja muutenkin oli Piiran mukaan hyvä).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti