koirat

koirat
Vanttu, Håp, Rosso ja Suvianne

lauantai 21. tammikuuta 2012

lohja



Lisäys: kun huolestuneena tutkailin Håpin peräpäätä illalla (tänään oli Lissun pojat siitä kiinostuneita), että ei kai ole juoksua tekemässä. No ei ollut sen näköinen. Ääneen sitten ihmettelin, että miksiköhän poijjaat sitä niin haistelee, katsoi Elsa mua hämmästyneenä ja sanoi, että tietenkin siksi, kun Håp on niin kaunis! Kauneus on katsojan silmissä...

Aamulla sporttiksella kavereiden agiharkkoja vetämässä. Ryhmässä mm. chihuahua ja mopsi! Oli sitten niitä belgialaisikin. Håp teki lopussa pikkasen vinokeppejä, oikoi putkeen pari kertaa, kun oli siinä lopussa vieressä tyrkyllä, ei siis kestä häiriöitä vielä. Teki se ihan muutaman kontaktinkin, ok. Hurraalla eiliset opit pikaisesti käyttöön ihanalla peltoratsastuksella, my favourite wintersport!
Kotona pari tuntia lumitöitä, hartiat kiittää justnyt.
Lohjalla kämmäsin itse partasuun molemmat radat. Oli niin kovin onnessaan päästessään kirmaamaan, mutta tyhmä ohjaaja torpedoi kummankin radan. Meni vielä Rossoksi tosi hyvää vauhtia! Päivän opetus, älä tee Rosson kanssa persjättöjä. Ja ilmoita se nyt jonnekin muualle, ei se vielä ole eläkkeelle valmis.
Suvin eka rata oli aika onnetonta räpellystä. Ei stopannut puomille, siitä huonosti seuraavalle (suvitti koko välin), en pysynyt suunnitelmassa, keinu huono, meinasin ottaa uusiksi, mutta stoppasin sitten kesken radan, putkelta kepeille kakkosväliin. Lopussa unohdin putkijarrun ja meni esteen sijasta puomille, ainakin hieno kontakti sitten siellä.
Kolmen hyllyn jälkeen päätin sitten vihdoin ottaa Vapun toptiimin psyykkausluennon ohjeet käyttöön. Eli kuvittele meneväsi MM radalle myös kyläkisoissa. Olin mä vähän yrittänyt sitä muillakin radoilla, mutta suoraan sanottuna Rosson kanssa moinen psyykkaus on jo ajatuksena absurdi ja Suvin ekalla radalla olin liikaa keskittynyt ohjausvaihtoehtoihin. Vika radalla sitten kokeilin ja toimi! (nää oli oikeasti pikkukisat, alle 30 osallistujaa, ei kovin montaa tosi nopeaa koiraa). Yksi kökkö ohjaus putkeen (oli muutama valittavana ja en kertonut oikeaa päätä tarpeeksi selvästi). Muuten hieno, ihan lemppariloppusuora, missä kaksi melkein suoraa putkea ja sitten vielä kolmas mutkaputki ja pari hyppyä. Nollavoitto!
Päivän onnistuja oli silti Håp. Tehtiin hyppyä lukuunottamatta kaikki aloliikkeet ja meni minusta hienosti. (Mitään kun en edelleenkään ymmärrä, niin tämän saa käsittää miten haluaa). Ekassa setissä sai koko ajan namipalkkaa, toisella kierroksella tehtiin ilman namipalkkaa monta liikettä, ei niin hyvin, mutta meni kuiteski. Ja kesti siis kaikki paikallaanolot, jättöliikkeet ja muut hömpsötykset, vaikka vieressä käytiin agikisoja!! Toki tämä saattaa tarkoittaa, ettei siitä ikinä tule nopeaa agikoiraa, mutta nautitaan nyt vielä tästä. Teki se Lohjallakin kontakteja (puomi hidas, A hyvä) ja pari hyppyä, luki hypylle lähetyksen kaksi kertaa takaaleikkaukseksi.
On mulla kyllä monta aika kivaa koiraa. Eritavalla kivoja.
Nuket ensi viikon knockout kisaan tulleet. Sairaan makeet kouluratsastaja ja esteratsastaja nuket kisaan osallistuvat koirat saavat selkäänsä:). Vielä tarvittaisiin pari koiraa lauantain iltaohjelmaan Rusan maneesille...

1 kommentti: