koirat

koirat
Vanttu, Håp, Rosso ja Suvianne

lauantai 23. maaliskuuta 2013

EVL

Eka sellainen sekä mulle että Håpille. Ja senhän huomasi.
Istumisessa virittelin kyllä pupukäteen, mutta jo jättäessäni tuntui, ettei taida istua. Lisäksi vilkaisin koiraani mennessä piiloon ja kanssakilpailija kiltisti huomautti, että se voisi nollata liikkeen. No nollalle muutenkin, koska Håp makasi piilosta pois tullessa. Opetus yksi ja kaksi: harjoittele liikkeet ennen koetta ja älä käänny katsomaan koiraasi.
Makuu ok, joskin meinasi mennä naapurin käskystä maahan. Eli aloitti hinautumisen, mutta korjasi itse takas ylös ennenkuin ehdin sanoa mitään. Tästä 9. Opetus kolme: jos koira menee maahan. älä pyydä ylös ja uudestaan alas, koska sekin olisi nolla...
Seuraaminen oli kuulemma väljää, mutta hidas käynti paras osuus tuomarin milestä siis. Mä unohdin, että täyskäännöksissä pitäisi kääntyä oikealle. Ja kerran ei istunut. 6.
Z jätti vikan asennon (istuminen) tekemättä ja annoin puolikkaan lisäkäskyn siihen. Pisteitä kuusi ja opetus neljä: älä anna lisäkäskyä. Mutta muistin kävellä vasemmalta puolen tötteröitä!!
Luoksetulo. Tarvi kaksi käskyä maahanmenoon, jäi mutka-asentoon, eka stoppi taisi valua, muuten ok. Pisteitä 7. Näitä maahanmenoja kesken liikkeiden sivulta pitää harjoitella. Opetus viisi tämä.
Ohjattu nouto oikealta 9. Päästin kapulalle ennen liikkurin lupaa. Siitä piste. Oli ehkä hienoin ohjattu mitä ollaan ikinä tehty muuten. Opetus kuusi: KUUNTELE liikkuria.
Metallinouto 9. Yökkäili kapulalle, mutta toi ja hyppäsi ok.
Tunnari 7. En ole ihan varma mistä meni pisteet. Teki ehkä vähän hitaasti, mutta toi oman. Saattoi pyöräyttää kapulaa suussa? Liikkuri kommentoi koirassa olevan sellaista vikaa, että osaa tämän liikkeen :)
Kaukot 5. Tarvi taas kaksi käskyä maahanmenoon. Silti oli noussut seisomaan mun kävellessä ja kääntynyt haistelemaan peppu muhun päin. Siitä sitten teki kaikki vaihdot (oisko tarvinnut yhden lisäkäskynkin vielä, en ole ihan varma). Ei nyt ihan nurinpäin niitä vaihtoja tehnyt, mutta ihan poikittain kyllä. Tuomaria hymyilytti ja sanoi antavansa mulle kannustuspisteet!

Eli ei olisi ollut ykköstulos edes istumisen onnistumisella. Mutta tekipä muuten kaikki likkeet edes sinnepäin. Ja mä opin taas huisisti uutta. Hitaasti ei ehkä tule hyvää, mutta eiköhän ne ykköset  kuitenkin... Ja vielä tarttis saada Hooppa innokkaammaksi. Nyt tekee, mutta palkattomuus vähän ahdistaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti