koirat

koirat
Vanttu, Håp, Rosso ja Suvianne

lauantai 16. maaliskuuta 2013

Kisapäivä.

Aamulla Ida ja Rosso. Eka rata hyvällä vauhdilla, mutta kolme kertaa putki puomin sijasta. Toka rata lapsi unohti radan, seisoi ikuisuuden keskellä kenttää ja jatkoi siitä ilman ratavirheitä maaliin :). Yli 13 sekuntia yliaikaa...
Väliajalla mä treenasin Håpin ohjatun (yksi kapula ka kerran kaksi kapulaa). Kaikki oikein!. Ruutua oikealla, sekin taisi sujua joka kerta (tosin ei ottanut lelua, vaan stoppasi muuten vaan). Kaukot kaukaa. Jäävät ilman z kuviota. Ja kierrosta stopit. Oli kiva.
Eka agirata oli aika hankala. Håp haki hienosti kepit vaikka putki ihan takana ansana! Ja sitten ohajsin Håpin pituudelle nurinpäin :( Suvi meni aika lopussa. Kerran putkelta kääntyi pikkaisen väärään suuntaan, muuten hyvä rata. Monta sekuntia nopeampi kuin muut palkinnoilla olleet ja luokan ainoa nolla.
Tokarata oli agirata. Viimeviikonlopusta ahdistuneena olin päättänyt pysäyttää Håpin KAIKKI kontaktit. Ja mähän pysäytin!! Puomilla jopa kauan :). Ylösmenoille en tehnyt mitään, ne on tuurikauppaa pikkaisen, koiralle ei ole niitä opetettu. Osuu kait useimmiten, mutta tuomariAnne kommentoi keinun ylösmenon olleen siinä ja siinä. Pitää nyt ehkä edes katsoa ottaako se ne... Jonkun verran kaarratti, rata toisaalta ei ihan helppo eli saa anteeksi. Ja tuli toiseksi (38 koiraa) häviten Reille muutaman kymmenyksen, ei maailman nopein vaan ei ihan hidaskaan. Sai serttin ja nyt sitten napsahti valiokello agissa käyntiin- hienoHåp. Suvin ohjasin ekan putken sijasta siihen seuraavaan ja sitten vielä vikaan putkeen takaaleikkaamalla ja koira jaloille. Kaaduimme kait molemmat.
Vikaradan selkein kuvaus olisi, että mä en ehtinyt mihinkään. Håp meni mun seilatessa yhden väärän hypyn. Suvi meinasi mennä vaikka mihin, vaan ei ihan mennyt, kepit haki kilometrin mutkan kautta (kukaan muu koira ei olisi siitä kulmasta edes oikeaan väliin mennyt), puomilla olin ajatellut tehdä poispäinkäännöksen. Jos on 20 metriä koiraa jäljessä, on se ohjausvaihtoehto aika huono. Kerrankin Suvi odotteli mua aika pitkään siellä puomin alasosassa. Jossain vaiheessa kyllästyi ja haahuili metrin eteen. Sieltä sellaisella ajanautonrattia käännöksellä putkeen (poispäinkäännöksen käsi oli hukassa, niin käytin molempia). Kaiken tämän jälkeen nollalla maaliin, toinen sija (voittajalle varmaan viisi sekuntia hävinneenä). Satu oli Decon kanssa kolmas lähes samalla ajalla kuin Suvi. Ja ei ihan ollut flowrata se Sadunkaan....
Illalla vielä Satu piipahti Kiiran kanssa. Tulosjuhlat kakkua syöden. Mukavaa.
Hoopan mielestä tää keppi oli melkein sertiruusukettakin kivampi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti