koirat

koirat
Vanttu, Håp, Rosso ja Suvianne

torstai 26. kesäkuuta 2014

matkalla


"Venäläinen juoppolalli" pääsi nyt heti ekaksi, kun yritin laittaa vikaksi :-). Nimi Mikalta, kun Raksu joi alkoholistien juomaa (ykkösolutta) Mikan lasista juhannuksena. Juhannuksen uimamaisterikoira sanoisin minä.

Lepposasti sujuu reissu junassa. Håp stressasi ekan puolituntia, nyt on jo tunteja nukkunut auvoisesti makuuvaunun alapedillä. Suvi on nukkunut koko ajan. Oiskohan Hopsu sittenkin vähän pelännyt Jerseyn reissun lentokoneen ääniä?

Viimeistelyt sujuneet kivasti. Jos vaan itse muistan, että menevät eri säädöillä. Håp hyppää kaiken hutilointiohjauskella, mutta pitkälle. Suvi ottaa hutiloinnilla AINA kiellon. Eli käännä Håp ja liiku koko ajan Suvin kanssa. ja ohjaa este kerrallaan.

No mulla on hyvä fiilis. Jotenkin olen onnistunut tajuamaan, että jo pääseminen mukaan karsintoihin kahdella koiralla on hieno juttu. ja että noi koirathan oikeasti jo osaavat tämän tason kisat. Håp myös (Suvi nyt on jo mennyt niin monta vuotta, että sen osaamisen ja osaamisen puutteet myös on tiedossa). Ohjaajan hermojen hallinta nähdään sitten viikonloppuna...

Loma alkaa viikon kuluttua. Pitkä lista kaikenlaista siivoilua ja pihahommia, tosi vähän mitään pakollista. Tykkään!

Agirotuun lähtee Vanttukin. Sekin on tehnyt samoja radanpätkiä kuin muut koirat. Ihana tosikkomainen veijari, joka menee hypyt ja putket jo miljoonaa, suuttuu ihan silmittömästi, jos ei tajua ja karjuen puree mua mahaan... Kepit ja kontaktit on mun makuun hitaat. Olen nyt päättänyt kontakteilla vahvistaa vain sitä paikkaa ja palkata välillä vahingossa tulevista tosi nopeista ihan superisti. Keinu on super. menee päähän ja yleensä pysähtyy. Kokematonhan Vanttu on, paljon tulee radanlukuvirheitä, keskeneräisiä keppejä, oho en muistanut jäädä kontaktille, oho ohi meni jne. Mutta paljon tulee myös hienoja muutaman esteen pätkiä!

Tokossa mulla on menossa "opeta VOI lomalla" jakso. Ruutua tehty alustalle, tunnaria muutaman kerran (lue kolme), istumista liikkeestä ja vinoja hyppynoutoja. Metskua tai pelkkää noutoa en ole muistanut treenata. Menee varmaan sitten kokeessa metallinoudossa hakemaan sen hypyn vaikka toiselta puolen kehää? Seuraamista ja stoppeja kierrosta. Hurjasti tykkään Vantun asenteesta, sillä on sopivasti pilkettä silmäkulmassa ja silti kovin tosissaan keskittyy treeniin. Sehän haluaa agikentän vierelläkin sinne esteille. Håp haluaa enemmän leikkiä vieruskaverin kanssa :-).

 Ida on lomalla ollut mukana metsäretkillä välillä. Håp on ehkä eniten Idan perään. Enemmän ehkä kuin mun perään.
 Elämäni ekaa kertaa näin "bambin" näin läheltä. Aivan ihana.
 Juhannus mökillä. Rakas siskoni päätti vahvistaa koiransa ruutua pikku häiriön keskellä...
 Lisää juhannuksen luontoelämyksiä, nyt mökkirannassa.
 Rosso otti päikkärit Kiiran sylissä.
 Serkukset Roti ja Vanttu metsässä. Samalla aallonpituudella monessa asiassa.
 Bordercolliet katsovat, kun Raksu ui.
 Vanttu poseeraa.
 Leo on näistä paras valokuvamagneetti. Meillä hoidossa ja voisin pitää. Ihan sairaan makee aksakoira, huomaamaton ja pikkasen liian pehmeä ehkä arjessa muuten.
Rosson näyttelyposeeraus vol 100. (Saatiin siitä lopulta sivukuva).
Suvikin halusi namin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti