koirat

koirat
Vanttu, Håp, Rosso ja Suvianne

tiistai 16. huhtikuuta 2013

ei osaa

Aamutreenien oivallus: Håp ei oikeasti osaa merkkiä eikä ruutua. Osaa lähteä ruutu ja merkki käskyllä laukkaamaan kohti jotain ja sitten loppuonnistuminen perustuu mun huutamaan seis käskyyn, jonka osaa hyvin.
Ja kun kerran oivalsimme, niin sitten treenasimme. Hurraa aina välillä haahuili reitille, mutta teimme Ninan neuvomaa merkkileikkiä (niinkuin mä sen tajusin). Eli juoksemme vähän kuin lasten tuolihipassa, missä yksi tuoli liian vähän ympäri merkkiä ja merkki käskyllä Håpin pitää hakeutua ihan mun vastapäätä merkin taakse. Teki tätä hienosti eilen illalla kotipihalla ja tänään Univetareenalla. Mutta aamulla pikkumerkillä maneesissa ei ollut paikka selvillä. Koitin vaatia aika täydellistä paikkaa, ajattelin nyt sitten ruveta nihilistiksi tässä lajissa ja siirtää mun kouluratsastusmoodin tokoon. Onnistuihan se maneesissakin lopulta. Ja sitten ei löytynyt ruutu... Tai löytyi lelulla ja teinkin lopulta namikipolla, Myönnän, että nyt oli matkalla paljon häiriöitä. Oli metallikapulaa, ohjattua kapulaa, lelua, tötteröä ja kassia. Mutta pitää sen koiran erottaa se ruutuneliö! No ruutua en saanut tarpeeksi hyväksi. Saan mä sen ruutuun, mutta ei se mene sinne omalla ymmärryksellä.
 Lisäksi teimme ohjattua. Ei kovin onnistunutta sekään. Mutta ehkä siinä siintää pieni ymmärryksen häivä Håpin päässä? No onnistumisia koimme seuraamisessa, z palkkaus seuraamisesta ja iikistä. Matkalla talliin (olin hevosen selässlä) kokeilin z asentoja. Osaa suullisena hyvin maahan ja seiso, mutta eipä osaa iikkiä?? Eli varmaan teen iikissä jonkun vartaloliikkeen ja lukee sitä? No osti kyllä Hurraan selästä tehdyn iikin, kun sanoin kerran istu ja sitten iik.  Aika kivat aamutreenit, kun jäi olo, että viikonlopun epäonnistumisia saa ehkä pois treenaamalla :) Tunnari oli myös onnistuu listalla aamulla.

Illalla Niinun treenit. Håp ei ollut huono. Se menee helposti ylimääräisen esteen, on se saatava kääntymään (sama virsi), mutta tuli aika makeesti putkensuun ohi ja haki kepitkin vaikeahkosta kulmasta. Ja teki loppuun itsenäisesti kepit ja puomin. Suvillakin pieni hetki. Se taas pitää ohjata joka esteelle, ei poimi niitä itsenäisesti. Suvin voi kylläkin lähettää kauas hypylle vaikka valssilla ja sen kontaktit on tällähetkellä pelittää kivasti moodissa. Yllättäen Suvi jätti kaksi kertaa kepit kesken. Vaikka hakeekin ne mistä vaan.

Suvi paimennustreeneissä (ja pöh sillä mitään paimennustreenejä ole. Paimentaa ilman lupaa Hurraata).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti