koirat

koirat
Vanttu, Håp, Rosso ja Suvianne

sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

tokoa ja agia

Pe illalla myöhään Ypäjän jälkeen Ninan koulutuksessa. Kauniisti totesi koirassa olevan potentiaalia. Ninakaan ei ollut etenemistä huolissaan, kummallisia nuo tokotaiturit. Olin valinnut omalle vuorolle seuraamisen, ohjatun ja metallin. Eli kaikki hankalat.Seuraaminen olikin yllättävän hyvää Håpiksi. Mun kädet oli tönköt, yritettiin sitten kävellä rentona. Saa heilua vaan ei saa heilutella kuin räsynukke. Tuntui innostuvan vasemmalle tehdyistä käännöksistä. Niitä voisi tehdä treeniseuraamisissa virettä nostattamaan. Muuten paljolti palkkaa, välillä joku pitkä seuruu.
Ohjatussa tuli hyviä vinkkejä. Håp teki kuten usein treeneissä. Meni merkin ohi, lähti väärälle jne. Minä huutelin Ei, ei sinnekään, Hoooop, oho ja varmaan muutakin. Vaihdettiin sanaksi seis, jos on menossa väärälle. Ja tämähän toimi! Ja toimi myös lauantai aamuna, kun tein tallilla (lähti ekalla keskikapulaa kohti). Metallia ei tehty, kun oli jo aika kylmä.
Lauantaina ihana vapaapäivä- sata tekemätöntä asiaa on nyt tehty (ja ne loput sata jäivät odottamaan). Håpille kahdet tokotreenit ja muutama mini. Pitkä retki Hanskun kanssa Sorlammille, aamulla ratsastusta ja metsäkävelyä. Me like. Ruutua ja paikallaanmakua ei tehty, muuten taidettiin käydä EVL liikkeet läpi. Olen nyt saanut neljä tokokoepaikkaa huhti/toukokuulle. Alkaa ensi viikonlopusta. Ja muutamaan ei ole vielä ilmo auennut.

Tänään Kouvolassa agilitykisoissa. Vähän myöhässä, huonoa ohjausta Håpille, rima, hyppäsi suoran neljännen ei siihen suoraan kuuluvan hypyn, hienosta takaaleikkauksesta vielä yksi hyppy nurinpäin. Suvia en sitten viitsinyt ohjata putkeen ja otti kiellon. Lisäksi rima, kun en katsonut. Jäi vajaa 2 sekuntia Niinun ja Rairain ajasta- eli meni kovaa. Seuraavilla radoilla Suvi teki molemmilla nollat ollen toinen. Näihinkin ratoihin yksi takakiertohyppy, missä peitin esteen ja Suvi töksäili. Toisella radalla taas jäin ohjaamaan jo seuraavaa ja meinasi ottaa siinä kiellon. Hitto mun pitäisi jo osata viedä Suppanaa. Menee vaan Hooppamoodi välillä senkin kanssa päälle. Håpille taas rima ja yksi hyppy takaisinpäin-hyl. Vika rata Håpilla hyvä. Olin 20 metriä loppusuoralla jäljessä, otti keinun mutta pysähtyi sen jälkeen maahan. Sai tästä vitosen (luulin ekaksi nollaksi, sitten hyllyksi). No oli silti Håpille hyvä rata. Jäi se 3 sekuntia kärkeen, mutta huomioiden, että joutui odottamaan mua A:lla ja pysähtyi puomillekin, ei ihan huono. Håpin ehkä päivän parashetki oli kuitenkin, kun sai juosta Siistin ja Ainan kanssa. Lämppälenkillä ennen vikaa rataa laittoi kaverikoirat maastoradalle ja näyttivät nauttivan koko sakki :).

Jos vielä lähtisi tästä tekemään sen ruudun ja ohjatun tälle päivälle. Tein tunnarin Kouvolassa hallin pihalla. Laitoin oman kapulan muovipussiin 20 kapulan kanssa ja kaadoin maahan sikinsokin ihan vierekkäin. En siis itsekään tiennyt mikä niistä oli oma. Ei mun tartte, koska Håp tietää! Oli hieno!!




Tänään olisi ollut Hertan 14v synttärit. Hitsi, kun mun on sitä ikävä. Kotona on ihan kuin ei edes olisi koiria, kun nuo kaikki muut vaan nukkuu koko ajan. Hertta sentäs loppuun asti touhusi milloin mitäkin. Pökki näppäimistöä, tuli likaisen partansa kanssa ja työnsi pään syliin, varasti ruokaa hävyttömästi, jos silmä yhtään vältti. Ja joku sanoo, että bordercolliet on muka rasittavia kotioloissa. Ei meillä. Håp joskus nyt makaa jaloissa tai vaihtaa mun perässä huonetta. Suvihan linnoittautuu normisti jonnekin missä saa olla rauhassa omissa oloissaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti