koirat

koirat
Vanttu, Håp, Rosso ja Suvianne

maanantai 29. huhtikuuta 2013

mahtava??? maanantai

Aamulla tallille hurrailemaan. Ensin Hopsulle merkkileikkiä ja ruutuun lähetystä. Hieno merkeillä, ruutukin sinnepäin ok.
Hurraan selkään ja hetki ratsastusta ja puhelin soi. Mika soittaa, että emme tankanneet eilen autoa, kun haimme meidän uuden vara-auton ja nyt on diesel vähissä (ääni kohtalaisen kiukkuinen). Kaksi minuuttia ja puhelin soi uudestaan: Mika edelleen ja nyt ilmoittaa, että pankkikortttinsa on mun jäljillä. Niin onkin mun laukussa, kun maksoimme sen eilisen auton käteisellä ja tarvimme kolme pankkikorttia nostorajojen ylittyessä aina yhdellä (mieheni ääni jo hyvin kiukkuinen). Mika ajaa tallille hakemaan korttinsa. Seuraava puhelu onkin jo täysin painokelvotonta. Siitä Mikan autosta loppui se diesel ja jäi tielle.... Tässä välissä puhuin pari työpuhelua, Elsakin soitti ja silläkin joku ongelma. Lisäksi olin puhunut kaksi kertaa Metro-autoon ja sieltä soitettu kaksi kertaa. Ensimmäiset puhelut sinne aika "palveluhenkisen" tädin kanssa. Lupasi aikaa vajaa kolmen viikon päähän. Kunnes sitten annoin rekisterinumeron ja katsoi koneelta, että autolle onkin aika jo tälle päivälle :). Ja Metroautosta soitteli vain mukava mies, joka totesi mun ajaneen liian tyhjällä tankilla??? Eli Subaruun dieseliä ja ilmaus ja taas pelittää. Kannatti ehdottomasti ostaa se "uusi" auto.(jonka päälle by the way peruutti tänään hevonen ja jossa on joku vika, kun lämpimällä moottorilla ei ota kierroksia).
No ajoin paikalliselle Nesteelle (jossa yleensä tosi mukavia myyjiä). No tänään siellä oli tyttö, joka halusi 20 euron pantin varatankista. Fine. Piti ehdottomasti maksaa ennen kuin tankkasin. Ja kun siinä varatankissa ei ollut sitä kaatoletkua, pyysin saksia (mulla oli pullo, josta olisi voinut tehdä tratin). "Ei ole". Pyysin veistä- "ei ole".Ei ollut trattejakaan. Eikä ollut mitään muutakaan, ei lainattavissa eikä ostettavissa. Mutta sitten näin hyllyssä uusia varakanistereita. Ja OSTIN kanisterin 7 eurolla, jotta sain sen kaatoletkun... Koko ajan tyttö oli huolissaan, että varakanisteri häviää.(Näytin selvästi varkaalta, vaikka olin jo maksanut sen pantin= kolme kertaa kanisterin hinta). No mä ajelin Mikan luo ja tankkasimme mersun, joka lähti käyntiin. Tosin siinä paloi nyt joku valo "älä aja tällä autolla". Joten tässä vaiheessa jo vähemmän rakas mieheni vietti loppuaamun korjaamolla. Ja mä ajoin takaisin Nesteelle palauttamaan sen kanisterin. Ja tyttö ahdistui, kun laitoin sen dieseliltä haisevan kanisterin lattialle, nosti sen ylös hyllylle ja sanoi, että nämä häviävät todella helposti!! En malttanut olla huomauttamatta, että jos ottavat niin ison pantin, voisivat myös antaa sen letkun mukaan. Johon tyttö sanoi : " minähän sanoin, että nämä häviävät helposti. Joku on ottanut sen letkun tästä".
Työpäivä tuntui melkein levolta kaiken tämän jälkeen.
Håpille vielä illalla ohjattu, oikea aina oikein, vasen jäi seisomaan kapulan viereen ja miettimään... Meni se lopulta. Ja ruutu kotipihalla oli hieno (tehtiin itse asiassa se aamulla myös kotipihalla).
Ja kun tein vähän pihahommia, toi Hooppa palloa. Sai sitten tehdä kaukoja ja sivulle tuloa saadakseen rakkaan vinkupallonsa.
Ja laitoin sinne koepaikkaan viestin ja sain vastauksen. Vappuaamu alkaa tokokokeella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti