koirat

koirat
Vanttu, Håp, Rosso ja Suvianne

perjantai 19. huhtikuuta 2013

Kotka

Jätin Suvin pois. Oli se aamulla jo ok, mutta kun ei ole sille tavallista kipuilla treenien jälkeen ja kisat ei ehkä nyt ihan vuoden tärkeimmät (?), niin parempi antaa levätä.
Eli kaikki aika keskittyä Hooppaan. Päivä meni töissä ja siivotessa, aamulla tallilla- kerrankin maneesissa toinenkin hevonen eli Håp ei saanut tokotreenejä. Radat eivät olleet ihan helpot. Tai hyppykulmat osittain hankalat. Ekalla radalla en uskaltanut tehdä päällejuoksua, yritin jotain niistontapaista-Håp luki viskileikkaukseksi!!! (kertonee mun ohajuksen tasosta). Joutui kysymään riman päällä ja se alas. Siitä ok renkaalle, miltä olisi pitänyt kääntyä 90 astetta. Ei käännetty ja ei kääntynyt. Kiersi edessä olevan putken ja tuli sieltä oikealle hypylle... Eli femmalla ja yllättävän hyvällä ajalla ottaen sen putkenkierron huomioon maaliin.
Toka rata oli musta vaikeampi. Kerrankin ohjasin suunnitelman mukaan, Håp haki hienosti avokulmakepit, kepit ihan lähes kiinni radan reunassa. Moni koira oli kääntynyt väärään suuntaan kepeiltä, fiksuna otin sitten varmanpäälle ja käänsin Håpin katsomon kautta A:lle. Tuomari ei meitä tästä hylännyt ja Hopsu jatkoi nollalla maaliin. Keinulle ja A:lle jäi odottamaan saa- sanaa. En oikein muistanut sitä heti sanoa, eli ne oli hitaat. Puomilta osasi lähteä ilman lupaa :) Sijoitus 5/53, Janne ja Twixy voittivat hienolla radalla. Håp jäi heistä 2-3 sekuntia- seliseli, mutta ei pysäytyskontakteilla ja ilman katsomossa käyntiä olisi ollut aika lähellä!
Vika rata vekkasin mukamas pituudelle ja ohjasin Håpin pituuden sijasta puomille... Sinne se nolla. Haki hienosti kepit taas- hihkaisin niin innostuneesti, että tuli niiltä pois. Ja loppusuoralla tuli vielä rima. Mutta hitsi Håp oli minusta tänään makee. Kääntyi kaikki ne esteet, jotka muistin kääntää. Ja tänään en juurikaan unohtanut kääntää! Kontaktit on hyvät. Ja vauhti kasvaa kokoajan. Vikaradan jälkeen pikkutokottelut ja oli niissäkin innoissaan. Eli Håp ja monta syräntä.

Ja koska join puolilitraa kahvia, ei toivoakaan unesta vielä pitkään aikaan...
Ja Håp otti tänään tehtäväksi juoksuttaa Riinan Zoita. Zoi ihan kiljui metsässä, kun ei meinannut pysyä Hopsun perässä. Metsäjuoksussa mä luulen Hopin olevan yksi maan nopeimmista :)
(kuvassa tosin ei pääse edes Rosson ohi).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti