koirat

koirat
Vanttu, Håp, Rosso ja Suvianne

maanantai 10. helmikuuta 2014

Ihan vähän

Ehdin hallille 20 minuutiksi ennenkuin alkoi illan vakitreenivuorot. Olipas kivaa. Vuorossa noin periaatteessa tokotreenit, mutta Vanttu meni 6 vinokeppiä. Laitoin keskikepit aika pystyyn ja tuli pari kertaa sen kohdan harpaten. Vein kerran namilla läpi ja osti idean heti. Kehikkoa (mun pyyhe oli mennyt vahingossa pesuun, niin otin hallin seinältä kehikon). Selvästi tehtävän idea alkaa valkenemaan. Takaaleikkausta, valssia, kutsua ja lähetystä kehikolle ja melkein joka kerta hyvin.

Vanttu teki myös niitä alokasliikkeitä ja pari kertaa ruutua. Oli aika kiva, palkkasin välillä parista ekasta askeleesta ja ihan alkuun yritin myydä ideaa "jätämme ruokakupin tänne reunaan ja menemme ilman palkkaa tekemään ensin temppuja". Hyvin maistui namit kiposta, tiedä sitten hoksasiko mitä halusin. Nyt lakosi maahan ihan sairaan hyvin eikä jätättänyt seuruussa, taitaa olla niitä nuoren koiran juttuja nuo kisatilanteessa tai johtuvat mun jännittämisestä.

Mä kyllä niin tykkään tuon hurlumhein kanssa tekemisestä. Joka treeneissä ampuu mun rintavarustusta kohti ja lämäsee etutassut korkealle, tulee takaa ja hyppää takapuoleen tassuillansa ja tekee oikeasti keskittyen (ainakin hetken) ja rallattaa aidon iloisena lelunsa kanssa.

Håp teki pihalla tunnarin (toi ekalla väärän). Mun tunnarit saattaa kaikki haista vähän omalle, kun poimin niitä milloin varovasti käsin ja milloin hanskan kanssa. Tunnari suussa seuraamista ja ruutuun. Ihmettelee, miksi pitää kapula suussa tehdä ja tiputtaa sen aika usein. Mutta itse tehtävät kohtuullisesti. Välillä jää ruudussa liian eteen, vähän pelkään opettavani sille sellaisen kaksivaihesen ruudun.Eli menee eteen ja sitten odottaa uutta ruutu komentoa, jolla siirtyy taakse? Luoksetulo, steppasi eteenpäin seississä. Maahan hieno.

Hyvänmielen peltolenkki. Rosso piti ottaa loppumatkaksi remmiin, kun hallissa pk ihmiset ja ne pelkää irtiolevia koiria (ja Rosso ei välttis tule ekalla käskyllä ja ei myös ymmärrä pelätä ketään).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti