koirat

koirat
Vanttu, Håp, Rosso ja Suvianne

keskiviikko 1. toukokuuta 2013

Vappukoe

Aamukympiksi Hyvinkäälle.
 Pörsti tuomarina, ei paljoa puhunut. Ja ehkä hyvä niin, sillä kun Håp teki tunnariaan- nosti oman ja tiputti sen. Kävi haistelemassa loput ja palasi hakemaan omansa, jonka toi. Minä sanoin Hopsulle jotain, että olitkos vähän epävarma, niin Pörsti se tokaisi, että "no oli ja kyllä sillä on vielä pitkä matka kuljettavanaan" (eikä erityisen ystävällisellä äänellä...).
No matka on toki vielä pitkä, mutta mennään me eteenpäin. Tänään joka liikkeestä pisteitä. Vaikeat asiat olivat vaikeita kisassakin. Eli tunnarista kuusi, ruutuun hienosti merkille. Ja hyvin kohti ruutua. Jäi etunurkkaan, kahdella per sanalla peruutti ja loppu ok. Tästä 8. Kaukoissa tarvi useamman käskyn, 6. Ohjattu lähti keskikapulalle, nyt ymmärsin huutaa seis ja ohjata oikealle. Tästä 7. Z harmittavasti lähti istumisessa mun mukaan, kun palasin taakse. 7. Metalli oli hidas, mutta muuten ok. 8. Paikallaanolot istuminen 10, makuu 9 (pää pyöri). Luoksetulo minusta hieno 9. Ja seuraamisesta sai 8, mikä oli yllättävän hyvä. (Mähän en edelleenkään Håpin seuruusta tykkää).
Voisihan sitä todeta, että hohhoijaa, ei suju. Mutta oli tämänpäivän kokeessa hyvää, vaikka lapsuksia tuli. Ensinnäkin Håp ei ahdistu eikä paineistu. Aika kivasti tulee seuraavaan liikkeeseen mukaan, kehääntulo on sellaista leikkikentälle menoa. Hyppeli vesilätäköiden yli ja oli varmaan viisi metriä minusta erillään. Eli sitä voi petrata paljon. Mutta on oppinut merkin. Nyt meni oikeinkin kivasti sekä ruudussa että ohjatussa merkille. Huikea parannus viikossa. (tai nihilistinä, voisi se juosta silleen täysiä, mutta menee se nytkin puolireippaassa laukassa).Ja ehkä Håpista ei saa sellaista "virekimppua", joka olisi mun unelma. Toisaalta tänään tajusin, että aavistuksen hitaammassa vauhdissa sille koiralle ehtii vielä huudella korjauksiakin?
Ihana aurinkoinen päivä. Elsa se korkkasi shortsikelitkin, ja oli mullakin t-paita pihahommissa. On leivottu kakkua ja syöty hirvipaistia. Hansku piipahti koirien kanssa ja saivat kirmailla pihalla. Omien koirien, Idan ja Hurraan kanssa iltakävelylle. Mukava Vappu!
 Metsäjänis Håp (kuva otettu kyllä ehkä viikko sitten)
 Kävelykaverini.
Ja Suvin lempipuuhaa on Hurraan paimentaminen. Varsinkin nyt, kun potee varvastaan ja ei saa aksata, ei muuta kuin peimentamista haluaisikaan tehdä...

2 kommenttia:

  1. Moi Minna!
    Kuullostaa niin tutulta Pörstiltä, siitä älä välitä. Siltä tulee sammakoita suusta kuin keväisestä ojasta ;)
    Ei tuo minusta mitenkään "pitkältä matkalta" kuullostanut, hyvä meininki! Jeee!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Heidi- en mä onneksi mieltäni pahoittanut. Siskon kokeessa oli sama täti todennut toimihenkilöille "varautukaa, tässä menee tällä vauhdilla koko ilta".Hansku siis "viritteli" koiraansa (= yritti saada sitä alokasluokassa ennen liikkeen alkua sivulle)... Håpin saama kommentihan oli ainakin puoliksi tottakin :)

      Poista