koirat

koirat
Vanttu, Håp, Rosso ja Suvianne

maanantai 27. toukokuuta 2013

sittenkin treeniä

 ILtalisäys: valtavan hieno idea aloittaa Suvin naksutinkoulutus, kun korvat vielä sauhusivat. Ensin Håpille kierrä vatia molempiin suuntiin. Ei ole tehty pitkään aikaan, enkä muista oliko mulla joku sana siihen. Pikkuavuilla meni kuitenkin. Sitten koitin saada Hopsun jalat vatiin, etujalat meni heti, takajalat välillä. Ei koskaan enempää kuin kaksi kerrallaan siinä vadissa. Parikertaa samaa Rosson kanssa, ei mennyt mitään. Ja sitten Suvi "tarjoamaan" alustaa tassulla. Ehkä vartin päästä olin saanut muutaman osuman. Pää tuijotti mun kättä kokoajan, mutta välillä käveli sen alustan läpi. Otin onneksi niin ison kannen, että osui edes joskus... Tuskin oppi mitään :)

Aamuratsastus, nyt on Hurraallakin menossa "ilon kautta" kausi ja tuntui toimivalta systeemiltä aamusella. Eli teki 10 vaihtoa joka toisella, Hurraaksi hyvää passagen alkua ja kivanoloista ravia.
Työpäivä (paljon autossa istumista, vähän töitä). Håp vaan mukana, tekiköhän kerran kaukot yhden tallin pihalla.
Ihana Sorlampiretki Hanskun ja Saagan kanssa. Pikkaisen aiottua pidempi, koska pienehkö polulta harhaantuminen. Leo uiskenteli hienosti, Håp ui kerran.
Meinasin jo jättää treenimisen väliin, mutta tein sittenkin tokotusta pihalla.
Håp teki metallia sillä ruottikapulalla, tunnarin kahdesti (toi oman, mutta ekalla oli niin lähekkäin naapuri, että otti kaksi kerrallaan suuhun).Aika paljon jäävien erottelua, nyt meni istumaan monta kertaa seis käskyllä (tai siis kahdesti). Seuraamista. Ohjattua Pian ehdottamalla agilityohjauksella. Lisäsin suunnat, mutta sotkin itse vasemman ja oikean... Agiohjaus ehkä parempi? Mutta ei se vieläkään ollut hyvä. Saati varma. Merkkiä, tämä oli hyvä. Ruutua (oli alusta) aika hyvä. Ainiin, ennen tunnaria kaukot palkatta.
Ja jostain syystä otin Suvinkin. Ensin ei meinannut tulla sivulle, kun juoksi nurtsille ja tuijotti. Sitten tuli sivulle vinoon monta kertaa. No seuraaminen oli silti aika hyvää. Puunkiertoa (tai ehkä sen leikin nimi on räksytyshyrrä), eli suvittaen puiden taakse. Ja sieltä sivulle. Tämän jälkeen luoksetuloa, joka sujui aika hyvin. Seis ja maahan liikkeestä, namia heittämällä seis ja maahan lentsuopein. Nämä meni ehkä ok, olisiko kerran räväyttänyt seissillä maahan aluksi. Ruutua, jota ei sitten tajunnut ei yhtään ja mulla meni hermo (ollaan aika samanlaisia Suvin kanssa. Pihalla oli kaksi räksyttäjää). Ja jostain syystä otin esille risan korispallon, joka on Suppanan ehdoton lemppari ja ajattelin sitä noutoa tehdä. Ei voi muuta kuin tuijottaa palloa ja silloin ei näe kapulaa. No kävi se lopulta millisekunniksi sen nostamassa ennenkuin kirmasi rakkaalle pallolleen. Yritin myös laittaa pallon Suvin eteen, koiran sivulle ja tunkea kapulan sen suuhun. Yritti syödä kapulan, jotta pääsisi nopeammin sille pallolle... Tässä vaiheessa koira läähätti ja multa nousi savu korvista. Tulin sisälle ja täällä on kaaos, eli savunhaju korvissa tuntuu edelleen.
Mun kukkahattukoirani yrittää ehkä ottaa auringonsäteitä kiinni?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti