koirat

koirat
Vanttu, Håp, Rosso ja Suvianne

lauantai 17. joulukuuta 2011

hallilla


Ex tempore lähdimme Hanskun ja Saagan kanssa KKK:n hallille. Elsa treenasi kontakteja Suvin kanssa, noilla geeneillä tarvitaan vielä muutama harjoitus, että lapsi oppii liikkumaan, kun vapauttaa (vapauttaa samaan aikaan: "saa" ja nykäisy). Äidin opetustyylillä (ei mitään positiivista vaan kunnon karjuminen lapselle, jos menee väärin ja haukut päälle. Koiraa kyllä palkataan) oppinee äitiänsä nopeammin kuitenkin. Ja Seppo voi jatkossakin olla se kiva kouluttaja, kuten tähän astikin.
Leo teki vähän hyppykoulua, verkkovinokeppejä ekaa kertaa, lopuksi kolmen esteen rata eri kuvioilla (kaksi hyppyä vierekkäin ja putki). Keksittyminen alkuun haasteellista, kun hallissa muitakin, mutta parani loppua kohti (hallissa enää Håp siinä vaiheessa). Siinä ja Spesissä on muutakin samaa kuin ulkonäkö.Kepit hyvä ja lopun vika rata suorastaan loistava. Hyvä Saaga.
Håp teki verkotettuja keppejä eri kulmista ja minä erkanin milloin minnekin. Hieno pentu. Ihan ei vielä kaikkein haasteellisimmista kulmista lähetetty, mutta aika hyvin haki helpoimmat. Håp teki myös hyppynoutoa, alohyppyä, kapulan nostoa, ihan vähän kontaktitatsausta, seuraamista eri variaatioilla. Seuraamisesta seis ja maahan kotosalla. Tai aamulla esitin Mikalle mitä kaikkea pentu osaa. Teimme kaikenlaista keittiötokoa ja minusta Håp oli hieno. Mikan kommentti oli, että tekee kun sulla on namia, ei ehkä tekisi ilman... Pyytämällä sain kysymykseen, etteikö se nyt ole aika hyvä 8,5 kk:n ikäiseksi, vastauksen, että on kai tai ainakin seuraa ihan ok. Positiivisuus ja hihkuminen ei tule tälle perheelle luonnostaan.

Mun jouluvalmistelut etenee. Siivous tietysti ihan vaiheessa, mutta kortit lähti vikat tänään.Barcelonassa oleva lapsikin saa ehkä pienen muistamisen ennen aattoa... Ja Mika haki joulukuusen, jonka olemme lasten kanssa tänään koristelleet. Mähän rakastan kuusenkoristeita ja äitini kauhuksi tänäkään vuonna ei juuri vihreitä oksia kaiken koristelun alta näy. Mutta tuoksu on hyvä ja mieli samaten. Nyt tarttis lähteä käymään tallilla ja jos vaikka tekisi illalla toisen "pakollisen" perinteen. Luvassa on siis piparihökötyksen teko. Pari vuotta sitten tein kauan haaveilemani Nooan arkin, nyt olen miettinyt agirataa...(en muista, teimmekö viinekin vuonna sen). Sama se mitä tehdään, kolmas perinne on, että Hertta sen jossain vaiheessa varastaa ja syö. Tätä perinnettä en ehkä kaipaa, kun vanharouvaa ei enää ole. (Vanharouva on ihan villi, leikki aamulla varmaan puolituntia Håpin kanssa, sitten Suvi jaksoi raahustaa paikalle ja sanoa, että sisällä ei tarttis aamusta riehua...).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti