koirat

koirat
Vanttu, Håp, Rosso ja Suvianne

tiistai 20. joulukuuta 2011

pujomestari


Håp on nyt tehnyt muutaman kerran vinokeppejä, kerran verkoilla ja kerran Satulinnassa kujakeppejä osaverkoin. Oliskohan tämänpäiväinen ollut viides kerta kaikkiaan. Ja tänään lähetin sen (tosin vain kuudelle) vinokepilleilman verkkoja kahden hypyn takaa ja niin vaan meni monta kertaa loppuun asti. Superpikkuinen! Rengasta ensin erikseen, sitten yhden hypyn takaa. Ei ihan niin pro tässä, meni pari kertaa sivusta. Alohyppy oli tänään Sporttiksella hyvä. Tai Håp pysähtyy ihan hypyn taakse, mutta ei minusta stepannut yhtään, kun menin sen luo.
Sunnuntaina kokeilimme ekaa kertaa leikkikeinua. Leo ja Roti oli tässä ihan mestareita, ampuivat miljoonaa loppuun monta kertaa peräkkäin. Vähän yllättäen minusta, Håp meni kerran ja hyppäsi seuraavalla kerralla pois kesken. Remmissä meni ok, mutta ei miljoonaa. Pussi alkaa sujua hyvin, menee senkin suht rauhallisesti, mutta ei pelkää. Vauhtia alkaa muuten tulla agiin lisää. Selvästi tekee uudet asiat hitaasti, mutta osaamansa asiat varsinkin treenien alussa ja lelupalkalla tekee jo aika hyvällä vauhdilla. Håphan voittaa äitinsä juoksukisassa, tänään koitin laittaa ne puitten ympäri yhtäaikaa kiertämään- tässä Suvi kyllä parempi, Håp roikkuu äitinsä niskavilloissa...
Suvin kanssa Annen (Savioja) Porvoon rata pätkää eli kepeiltä hypylle, putkeen, hypylle, putkeen ja hypylle. Kaikki hypyt takaakiertoina. Tein sen pyörittämällä, niistoilla ja pakkovalssi-sylkkärinä. Vika vaihtoehto selvästi paras. Niistoissa en saa mennä esteen taakse liikaa, tekee paremmin kun vain heitän käden esteen yli ja pidän taakse ohjaavan käden mukana riittävän pitkää. Tämä on meille kyllä hyvä harjoitus, ensi kesänä aion osata pyöräyttää Suvin kaikilla konsteilla kaikista paikoista. Kääntyä kun koira osaa!
Tokotettukin on. Ruudussa tarjosi taas yhdelle tötterölle merkkiä. Ruudun väärä merkki on muuten parempi kuin oikea merkki, missä ei mene ihan suoraan taakse. Laitoin sitten lelun sinne ruutuun ja niin se on hyvä, mutta en ole ihan varma tajuaako juoksevansa ruutuun. Meni se lelun jälkee kerran tyhjään ruutuun ja siihen sain hyvän stopin. Seuraamista taas kaikkialla, kun sen taso niin vaihtelee. Kattelin netistä pari aloluokan kisasuoritusta, yhden ei niin hyvän ja yhden 196/200 pisteen suorituksen. Aika paljon pitää oppia lisää. Nyt olen sitten laittanut liikkestä maahan ja seisomaan monta kertaa päivässä. Lähikaukoja, istuminen sivulla käskystä paranee, välillä istuu muutenkin hienosti ja heti, välillä katsoo tyhjä katse päässä, eikä tajua mitään. Suvi osoittaa älyn merkkejä, se nykyään usein tekee nopeammin kuin Håp jossain lähellä, olen satunnaisesti heittänyt sillekin lihapullanpalan... Vähän mua huolettaa, että saanko Håpin tekemään koko suorituksen ilman palkkaa vai alkaako jossain vaiheessa haahuilla, kun ei namit lentele. Tästä ahdituneena olen sitten yrittänyt asentaa sitä kisapalkkaa, mutta hitsi kun se ei mulle tule luonnostaan. Vaikka aloitan liikkeen ajatuksella, että kisapalkka ennen oikeaa namia, noin puolesta kerrasta unohdan sen (ja yhden liikkeen kestohan on sekunneissa laskettu...).


Koirat (todnäk Suvi) varastivat tänään kilon entrecoteen ja perheen nuudelisatsin (ison). Hyvin oli maistunut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti