koirat

koirat
Vanttu, Håp, Rosso ja Suvianne

torstai 8. joulukuuta 2011

torstain treenit


Aamulla laitoin muut koirat autoon ja tein lelun kanssa Håpilla maahan menoja liikkeestä ja seisomista. Siis juoksentelin pitkin alakertaa huudellen milloin ma milloin seis. Kaikki avut (liike, ääni ja käsi) käytössä, mutta meni nopiaa!!
Töiden välissä pihalla ruutua, kun se ruutu on ollut nyt viikon samassa paikassa, riittää kun huudan ruutu ja lähtee innokkaasti sitä hakemaan. Tänään olen sitten keskittynyt siihen, että sanon käskyn vasta kun koira ottaa kontaktia. Sisällä ollaan tehty namiseuraamista ja kapulan nostelua ja sivulle tuontia. Sekä niitä lähikaukoja (ma-istu-ma ja down-nou-down ja istu-upp-istu).
Illalla hallilla. Kohta mun koulutusryhmäläiset vaihtaa ryhmää. Laittelin peräkkäin muutaman pätkän joita halusin itse harjoitella (meille vaikeaa). Lopputuloksena oli puolimahdoton rata, kukaan ei tainnut mennä sitä nollilla (tehtiin samaa Suvinkin treeniryhmän kanssa). Suvi osasi putki/puomierottelun ja leijeröimällä irrotuksen. Minna ei osannut niistoja tai takaakiertoja, kepit löytyi kahden putken välistä vasta, kun ne oli kertaalleen näytetty, kontakteille palauteltiin (ne ei kuitenkaan olleet kovin huonot tänään). Suvi meni myös jokaiseen tarjolla olleeseen putkiansaan ainakin kerran. Pöytä saattoi olla hyvä. Tämä idea, että me treenataan meille vaikeita asioita ei ehkä ole sittenkään niin hyvä...
Håp teki kuutta vinokeppiä remmissä, olisikohan ollut eka kerta? Ei hoksannut ideaa. Tatsausta keinun alasmenolla ja pienellä portaikolla (tämä vauhdin kanssa, aika liikkis, kun yrittää pysähtyä kovasta vauhdista:)). Seuraamista pihalla. Ja karkasi kait kaksi kertaa pihalta halliin tekemään vähän pidempää rataa itsenäisesti...
Kotona lapset (Elsa ja Jaakko) leikkivät hippaa Håpin kanssa. Ja retuuttivat leluja. Håp haki myös vanharouvan leikkiin, pentu on aina niin innoissaan, kun Hertta suostuu vetoleikkeihin. Lisäksi Håp haki Saaran huoneesta tyynyn retuutettavaksi ja laittoi uuden prinsessasänkynsä vanhan pedin sisään. Jaakko kommentoi tykkäävänsä enemmän Håpin luonteesta, mutta Suvin ulkonäöstä.Håpin turkki kun on niin takkuinen?Jos ihminen tarvitsisi koiraa takanedustalle (esim. kuvia varten), olisi Suvi ihan omiaan siihen Jaakon mukaan. Kun ei se Suvi muutenkaan mihinkään liiku. Tulisi Jaakko joskus katsomaan, kun takaneduskoira menee puomia. Kyllä liikkuu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti