koirat

koirat
Vanttu, Håp, Rosso ja Suvianne

maanantai 26. joulukuuta 2011

loma jatkuu

Pitkä kävely Meikon luonnonsuojelualueella. Käsittämätön määrä kaatuneita puita, kauhea tuuli ja samalla kaunis auringonpaiste ja +8 astetta...

Aksaamassa. Håpin setti. Vinokepit ilman verkkoja pikkaisen kädellä välillä auttaen-kiva vauhti kepeillä. Niistoja (voisi kääntyä vieläkin tiukemmin) ja puomin alastuloa. Putkea ja putkesta takaakiertoon tai sylkkäriin. Ja sitten innostuin ja annoin mennä koko A:n. Eka kerralla namin perässä, sitten kaksi kertaa niin että juoksin ihan sivussa vierellä ja kolmannella jo lähetin parin metrin päästä. Jotkut asiat tuo pikkuinen kyllä oppii ilman mitään vaikeuksia. Joka ikinen kerta (vaikka juoksin heti itse ohi) pysähtyi kuin seinään takajalat kontaktilla ja etujalat maassa. Vauhti ei ollut supernopea, mutta hyvin osasi mennä reippaasti oikeaan paikkaan, eikä himmannut.
Suvi teki tänään niistoja ja kontaktikoulua. Kun muutaman tekee kisamaisesti supernopsalla vapautuksella ja sitten vaatii pysähtymään, saa välillä treeneissäkin varastamaan. Suvi kyllä reagoi tosi vahvasti mun oivoioivoi valitusvirteen. Ei tee sitten yhden huomautuksen jälkeen virhettä oikein millään.
Håpin tokosetissä tänään koko noutoliike. Ihan vähän pidän niskavilloista kiinni ennenkuin annan noutokäskyn, saattaisi muuten varastaa. Mutta toi kolme kertaa ihan loppuun asti sivulle ja antoi mun ottaa kapulan suusta pois!!! Maneesissa myös peilien avulla seuraamista. En ole tarpeeksi taitava analysoimaan onko tarpeeksi hyvää (minusta saisi kenottaa päätä vielä enemmän, olla välillä vähän lähempänä jalkaa ja unohtaa pienet hyppelyt etupäällä aikaajoin- eli analysoin nyt silti:)). Luoksetulo kaksi kertaa (koko liike), pallopalkka pyöräytyksen jälkeen. Aika kiva, luulen. Merkkiä. Ennakoi sitä pysähtymistä, mutta tänään pysähtyi kyllä ihan merkin taakse. Otin sitten tötterön kiertoa ja sitten vielä kerran merkki- nyt ei ennakoinut, mutta pysähtyi pikkaisen merkin takaosan viereen.
Kaunis bordercollie (Suvi)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti