koirat

koirat
Vanttu, Håp, Rosso ja Suvianne

lauantai 21. huhtikuuta 2012

kkk




 Ja sen videon linkki on
http://www.youtube.com/watch?v=Q0ujeEUsAQQ&feature=channel&list=ULhttp://www.youtube.com/watch?v=Q0ujeEUsAQQ&feature=channel&list=UL
Lisäys (pitäisi kyllä ladata se videokin). Mulla on istumisahdistus. Illalla tallilla yllä olevalla koiralla sata istumista ja ei istu ekalla käskyllä. Ja noudossakin teki sellaisen banaaniluoksetulon :(. Yritin olla positiivinen, ihan en pystynyt. Sekin tyhmää. Mee nyt tuommoisella kisaamaan. Kuva otettu myös tallilla, siinä se kyllä istuu (ilman käskyä). Pihahommissa iltapäivällä lapset pelasivat jalkapalloa Suvin ja Håpin kanssa. Elsa ei ymmärrä, miksi en käytä Suvilla pallopalkkaa, on ihan hulluna kulahtaneeseen jalkapalloonsa. Enpä tiedä, miksi en ole käyttänyt? Suvi seuraa niin paljon Håpia paremmin, että ehkä mä otankin sen sinne tokokisoihin... Elsa oli myös tänään Rossolla junnujen aluevalmennuksissa, menisi kait mieluummin Suvilla. Ja Hertta leikki pikkupallolla pihalla, paimenien ollessa jalkapallon perään, sai vanhuskin rauhassa hakea metrin päähän heitettävää palloansa ilman, että joku varasti sen nenän edestä. Koirien puuhapäivä siis.


 

Kirkkiksen kisoissa ekalla radalla pelkäsin koiran menevän takaakiertoon, enkä sitten ohjannut ollenkaan ko hyppyä. Suvi meinasi menää putkeen, huusin esteelle pyörimään takaisin ja harvoin mua on  ärsyttänyt suvittaminen niinpaljon kuin tänään, vaikka oma vika olikin.
Toka rata hyvä. Käännän ison takapuoleni ennen puomia olevalle hypylle ja rima alas. Mutta jopa pysäytin puomille. Ja aika yli 5m/s eli ok.
Vika rata kamala jo ennen kuin kaaduin makaamaan esteen eteen...

Håp kokeili tehdä ma-istuja kisakentän vieressä. En tiedä meniköhän kertaakaan ekalla käskyllä? Mutta tuli pari kertaa hienosti sivulle, kerran ihan pyllyn heittäen. Kauhiasti vain kaikki muut koirat kiinnosti enemmän. Pääsemme mahdollisesti nettipalstalle häiriköinnistä, kun heittelin palloa sujuvasti kaikkien koirien mahan alta...
Ulkoesteillä puomia hetsaamalla. Eihän se suomen nopein ole, mutta paranee pikkuhiljaa. Avohyppy hyvin (tai odotin hieman, ennenkuin sanoin istu. Mutta istui hyvin heti käskystä ja tuli innokkaasti takas sivulle). Muutaman esteen rataharkkaa, takaaleikkaus hyvä, mutta valssinkin luki ensin takaaleikkaukseksi. Varmaan korkea käsi mulla. Ulkohypyt tokakorkealla, eli on kait 55cm? Yhden kerran ali, mutta muuten myös takaakierrot hyppäsi hyvin. Ja nyt hyppäsi jo paremmalla vauhdilla eikä jättänyt puoltametriä riman ja tassujen väliin. Håp on kyllä sellainen kirjanpitäjä. Se ei koskaan suostuisi laittamaan väärää rokotuspäivää... Nyt kun tietää, että esteen rima voi olla ylempänä, menee huolella takaakierroissa pikkaisen leveämmästi siivekkeen ympäri, jotta pystyy sihtaamaan vielä hypyn siihen. Ja tätä ei ole opetettu, on itse sen keksinyt.

Ja Suvilla mä testasin omaa asennetta. Vika radalle ajattelin mennä rauhallisesti, pitää käden alhaalla ja olla nykimättä. Tokalle taas mennä "tää osaa ihan kaiken ja osaa sen hyvin" asenteella. Eka radalle menin vain tekemään suunnitelman mukaista rataa ilman omaa "hetsausta". Parhaiten taitaa toimia toi toinen asenne, vaikka seurauksena onkin propelliohjausta. Suvi on sinänsä sitä tottunut lukemaan... Huomenna siis Vuokkosille tuolla Håpin naamalla esiintyvällä asenneilmeellä:).

1 kommentti:

  1. Voi Håpin ilmettä :D Voisit myydä kuvan seuraavaan Dentastix-mainokseen. Se tekareilla varustettu koira on vaan niin ruma, toisin kuin Håp :)

    VastaaPoista