koirat

koirat
Vanttu, Håp, Rosso ja Suvianne

lauantai 11. helmikuuta 2012

kisat

No ei loistettu. Ja aika paljon tässäkin lajissa pitäisi ohjaajan osata enemmän.

Alkuhan oli enteilevä. Rekisterikirja mulla hukassa ja kopiolla mentiin. Satu saapui aamulla mukanaan rokotustodistus, joka jostain käsittämättömästä syystä paljastui Rosson rokotustodistukseksi. Mua jännitti niin, että puolet tavaroista oli unohtua. Kisapaikalle tultuamme olimme kuulemma myöhässä ja koirilta ei meinannut löytyä mikrosirut (laite temppuili). Antaisin toki moitteita myös miehelleni, jonka henkinen valmennus käsitti räkäisen naurun sanoessani, että mua jännittää...

Opiksi itselle monta asiaa. Ensinnäkin tokokisoissa voi olla paljonkin häiriötä, kuten tänään oli (toinen rata vieressä ja paljon koiria, haukkuviakin yleisössä). Näihin pitää totuttaa Håppi. Håpin ilme kun oli hyvin yleisöön keskittynyt, vaikka esittikin osaamiaan asioita. Liikkurin kysymykseen oletko valmis, saa odottaa. Nyt en ollut valmis, mutta antoi silti aina käskyn ruveta tekemään ja mä en tajunnut, että olisin voinut avata suuni. Mun ihan aikuisten oikeasti pitää opettaa sille koiralle joku kisapalkka, ei toimi nyt, kun en saa sen huomiota takas itseeni. Kaikesta huolimatta luulen, että kokemus oli Håpille ihan kiva, siitä olisi vaan ollut vielä kivempaa leikkiä niiden radanvarsikoirien kanssa. Ja nyt tarttui hallin pohjan kivituhka märkiin tassuihin ja koira nosteli jalkojaan kolmijalkaisena. Ehkä ulkoilutus hangessa just ennen, ei ollut se fiksuin vaihtoehto.

Mutta yksittäin

Luoksepäästävyys 10

Paikallaanmakuu 10 (ensimmäinen sessio uusiksi, kun mäykky ryntäsi radan ulkopuolelle jonkun koiran kimppuun, Roti lähti vierestä ja hetken tuumittuaan Håpkin nousi)

Seuraaminen taluttimella 8,5. Minusta huono, mutta pysyi vieressä, ja oli kuulemma tuomarin mukaan todella hieno yhtä pientä irtaantumista lukuunottamatta.

Seuraaminen ilman t. 6,5 Tässä en saanut huomiota muhun ja haahuili musta ihan missä sattuu katsellen yleisöön.

Liikkeestä maahan 9. En kattonut kait koiraani käskyä antaessani, en tiedä miten meni. Paitsi enhän mä muuta tehnytkään kuin tuijottanut alas. Siunattu video.

Luoksetulo 9.5. Jäi tuijottamaan yleisöä vinosti, mutta tuli hyvin sivulle sivu käskyllä.

Liikkestä seis. 8,5. Saattoi istua just ennen käskyä.

Hyppy 0. Tämä harmittaa ihan sikana. Alle kahden metrin päässä oli voi hyppy ja just samaan aikaan meni toinen koira. Håp näki jotain liikettä siellä pressun takana, en ymmärtänyt odottaa vaan annoin taas ymmärtää olevani valmis. Prkl. Tarvi kaksi over sanaa, hyppäsi oli pysähtyvinään seis käskyllä, mutta jatkoikin ilmeisesti noutokapulan liikkeen perään lähes naapurin puolelle... Siellä sitten odotti mua ja meni käskyllä istumaan. Olisi pitänyt odottaa naapurin suoritus.

Yleisvaikutelma 8. Kiva suoritus. Kuulemma näkee, että koira osaa tehtävät. Oikein hyvän näköisiä pätkiä, kontaktinpitoa ohjaajaan harjoiteltava. Nyt koira liikaa reagoi yleisöön.

Eli ope ollut koko ajan oikeassa. Ei ehkä yllättävää. Koira olisi valmis ohjaaja ei. Mutta uudelleen mennään:).

Ja kasvattiRoti teki hienosti kaiken minkä osasi. Kuten tuomari totesi Sadulle: upeaa yhteistyötä, aivan ihana koira. Opettaisit vielä nuo liikkeet... (mutta Rotikin pysyi paikallaanmakuun!!!).

Osa suorituksista videolla. Sitten loppui akku. En tiedä uskallanko katsoa.

On sitä nolattu itsensä ennenkin. Videolle oli tallentunut seuraamiset (taisin leikata sen näin laitan remmin väärin kaulallekohdan pois) ja osa paikallaanmakuusta. Itkuhan tästä tulee.
http://www.youtube.com/watch?v=95DwKyO6P6U&feature=BFa&list=ULLCOJ77lFAiQ&lf=mfu_in_order

ja loppuun Satu ja Roti
http://www.youtube.com/watch?v=fmqLSST68ww&feature=mfu_channel&list=UL

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti