koirat

koirat
Vanttu, Håp, Rosso ja Suvianne

tiistai 7. helmikuuta 2012

väsähtänyttä

...treeniä aamulla. Håp tek suoraa, jossa rengas keskellä. Ei millään tahtonut muistaa kesken vauhdin, että rengas olisi pitänyt hypätä. Keppejä nyt oli toinen puoli jo lähes suora, aika ok, mutta tuli pari kertaa tokavikasta välistä ulos ja ei ihan joka kerta aloittanut alusta. Toisaalta haki avokulman ekaa kertaa ja hyvin. Joitain ohajuskuvioita (takaaleikkaus, pyöritys, valssi). Ne ok.

Sirpan blogia lukiessani tuli mieleen, että Suville opetin kontaktit aikoinaan laittamalla namia sinne päätyyn valmiiksi. Håpkin on saanut namia, mutta ne ei ole olleet odottelemassa ja Håpin paikka tuntuu olevan hakusessa (varsinkin jos jään taakse). Lisäksi koiralla ei ole ollut kiire alasmenolle, kuten äidillään on. Kokeilin sitten tänään puomilla namipalkkausta yhdistettynä hetsaukseen. Sinnehän se meni reippaalla laukalla ilman muhun vilkuiluja joka kerta ja pysähtyi just oikeaan paikkaan, ei liian ylös. Jospa tekisi nyt välillä näin.

Ja piti sitten kokeilla keinuakin. Meni parin yrityksen jälkeen päähän jo aika ok ja kun oikein satsasin superhihkumisiin, sain sen jopa vähän haluamaan keinulle. En siis antanut rämähtää alas, vaan vaimensin kiikkausvaiheen omalla kädellä. Tai siis sai pamahtaa, kun ei tuo äänistä perusta, mutta itse kiikkaus oli autettu. Puomi uudelleen keinun jälkeen ja edelleen hyvä.

Håp teki lisäksi alohypyn lelulle ja paikallaanmakuun äitinsä kanssa. Rosso ei pysynyt vaan käveli ympäri hallia. 2,5 minuuttia molemmat hienosti. Suvikin odotti ihan loppuun asti. Pitäisikö sekin ilmoittaa tokokisoihin?

Suville nolla kolmannella yrityksellä. Putkenpään ohitusta, menee hyvin kovastakin vauhdista, jos huutelen tiukalla äänellä sssuviii ennen edellistä hyppyä.

Ja lopuksi (kun mua väsytti) laitoin Suvin ja Håpin yhtäaikaa suoralle, missä kolme hyppyä ja putki päässä. Lähtö samaanaikaan. Ensimmäisen erän voitti Håp, kun Suvi keskittyi räksyttämään. Toisen voitti Suvi kirkkaasti. Kolmas tasapeli, ihan pikkaisen pelotti kun ampuivat aivan rintarinnan putkeen... Ei ehkä niitä mun aivan kirkkaimpia ideoita tämä, mutta saatinpahan pentuunkin vauhtia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti